مدیر پایگاه تخت جمشید و نقش رستم از قطع اعتبار تخت جمشید خبر داد و خواستار مورد توجه قرار گرفتن بحران فرونشست به عنوان پروژهای بین المللی شد.
به گزارش «سفر امروز» به نقل از مهر، علیرضا عسکری چاوردی درباره مسئله فرونشست در نقش رستم که این روزها خبرساز شده، گفت: تخت جمشید و نقش رستم از هم فاصله دارند اما مطالعات باستان شناسی نشان داده که در تمام این پهنه(شهر) پارسهای وجود داشته که تخت جمشید بخشی از ارگ آن بوده و آرامگاههای پادشاهان هخامنشی در آن گوشه قرار داشته و درواقع یک چشمانداز شهری در دوران هخامنشی به نام پارسه وجود داشته است.
او افزود: در منطقه بسیاری از فرهنگها شکل گرفته حتی خط و کتابت و معماری و تقویم و نجوم و علم و دانش در اینجا شکل گرفته است و بخش اعظم اتکای تاریخ ایران به پارسه است. به همین دلیل وقتی مسئلهای رخ میدهد جامعه حساس میشود، این نشان دهنده فرهنگ بالای جامعه ایران است که به حساسیتهای آن آگاهی دارد.
مدیر پایگاه تخت جمشید و نقش رستم گفت: ما اینجا یک پروژه ملی و بینالمللی داریم نمیتوان به آن به عنوان پروژه محلی نگاه کرد. بحران در نقش رستم یک مسئله جدی است، چه مرمتها، چه هدایت آب و بارندگی، یا فرونشست زمین. ولی الان تاثیرش را به صورت مستقیم روی آثار تاریخی میبینیم. به همین دلیل مقیاس این پروژه باید ملی و بین المللی باشد. یعنی از نظر اعتبار و بودجه باید ملی باشد. ما در حد توان خودمان برنامههای اکتشافی را آغاز کردهایم. اسکن زمین را در این هفته انجام دادهایم و دو روز پیش تمام شد.
چاوردی بیان کرد: کاوشهای باستان شناسی برای شناسایی عمق و گمانه زنی شکافها و شیب بندی محوطه انجام شده است. بخشی از گسلها به دوران قبل و دوران هخامنشی بر میگردد. بخشی هم به کاوشها و مسائلی که در صد سال پیش رخ داده است.
وی افزود: مجموعه نقش رستم بزرگ است و نمیتوان گفت که با اعتبار کم میتوان آن را حفظ کرد. سازمان برنامه و بودجه کشور ردیف اعتباری تخت جمشید را از دو سال پیش قطع کردهاست، در حالی که(این اعتبار) باید به تخت جمشید برگردد و از اداره کل استان فارس بخواهیم اگر بودجهای اضافه آمد، آن را (هم) در اختیار تخت جمشید قرار دهد. باید برنامه مصوب برای تخت جمشید و نقش رستم داشته باشیم و چنانچه این کار انجام شود میتوان بهتر کار کرد.