به عقیده رئیس جامعه حرفهای هتلداران استان کرمان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی علاوه بر شناخت مسایل این سه حوزه، باید راهکار درستی برای حل مشکلات آنها داشته باشد.
محمدرضا بهرامی در این باره به «سفر امروز» گفت: کسی باید به عنوان وزیر انتخاب شود که سابقه و رزومه خوبی برای فعالیت در این حوزه داشته باشد. رئیس جمهور محترم باید خوشقول باشد و به آنچه که پیشتر گفته عمل کند. یعنی همانطور که اعلام کرده، وزیری معرفی کند که پیشتر سلسلهمراتب مدیریتی را طی کرده است.
رئیس جامعه حرفهای هتلداران کرمان، صنعت گردشگری ایران را «بحرانزده» دانست و افزود:باید کسی روی کار بیاید که برای وضعیت بحرانی موجود نسخه درستی پیشنهاد کند و فراجناجی عمل کند. برای اینکه در حوزه گردشگری بتوانیم از تواناییهای موجود بهرهبرداری کنیم، وزیر منتخب باید برنامه داشته باشد. بدون برنامه و چشم انداز، گردشگری ما راه به جایی نمیبرد و حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
بهرامی با تاکید بر ضرورت گسترش و توسعه گردشگری بینالمللی گفت: تا روابط ما با جهان درست نشود، نمیتوانیم از ظرفیتهای گردشگری ایران بهرهبرداری کنیم. متاسفانه در دولت گذشته روادید برخی از کشورها یکطرفه لغو شد و این موضوع گردشگری بینالمللی را در مخاطره انداخت.
او افزود: ما نمیتوانیم همواره از تمایلمان به گردشگری بینالمللی صحبت کنیم اما بستر مناسبی برای گردشگری بینالمللی فراهم نکنیم. باید قبول کرد که در بسیاری از حوزهها زیرساختهای مناسبی نداریم. مثلا یکی از بحثهای مهمی که بر گردشگری ما تاثیر منفی گذاشته، حملونقل است. من بارها عنوان کردهام که یکی از دلایلی که گردشگران به بعضی از استانها سفر نمیکنند، بحث حملونقل است. ایران گنجینهای از جاذبههای طبیعی، فرهنگی و تاریخی را در اختیار دارد اما متاسفانه به دلیل کمبود امکانات حملونقل، امکان سفر به بعضی از مناطق فراهم نمیشود.
رئیس جامعه حرفهای هتلداران استان کرمان گفت: بارها شاهد بودهام که بسیاری از آژانسهای گردشگری برای تهیه بلیت هواپیما برای گردشگران خارجی برای سفر به کرمان دچار مشکل میشوند. حتی شهروندان کرمانی همواره با مشکل تهیه بلیت روبهرو هستند. همین موضوع موجب میشود که بسیاری از شهرها از برنامه سفر گردشگران حذف شوند.
بهرامی ادامه داد: گردشگری صنعتی است که در برابر رخدادهای بینالمللی و ملی حساسیت بالایی دارد و اتفاقات مختلف بلافاصله بر صنعت گردشگری تاثیر میگذارد. وزیر منتخب باید توانایی این را داشته باشد که در وضعیتهای بحرانی، تصمیمهای درستی بگیرد و بتواند با جلب تعامل سایر وزارتخانهها و سازمانها، مانع از آسیب دیدن صنعت گردشگری شود.
او تاکید کرد که باور عمومی به گردشگری درکشور ضرورت دارد و گفت: این باور باید درهمه بوجود بیاید که گردشگری میتواند پیشران اقتصاد کشور شود. سود آن هم به سفرههای مردم میرسد. درست است که بعضی از مشاغل چرخهای شکوفایی را در کشور به حرکت در میآورند اما بسیاری از این مشاغل تنها میتوانند در زندگی افرادی که با این مشاغل مرتبط هستند، تاثیر بگذارند؛ اما اقتصاد گردشگری و صنایع دستی میتواند برجامعه بزرگتری تاثیر بگذارد و نباید تاثیری را که گردشگری میتواند بر اقتصاد ما بگذارد نادیده گرفت.
بهرامی در مورد مسایل ارزی و ارتباط آن با اقتصاد گردشگری گفت: یکی از مسائلی که نباید آن را نادیده گرفت و بی اعتنا از کنار آن گذشت، تکنرخی شدن قیمت دلار است. سیاست تکنرخی شدن ارز در ایران دههها است که یکی از وعدههای مسئولان اقتصادی و روسای بانک مرکزی است اما هیچگاه به انجام نرسیده و در کنار آن، وجود انواع و اقسام نرخهای مختلف برای ارز، موجب شکلگیری و توزیع رانت گسترده برای آنهایی شده که به منابع ارزی دسترسی دارند. متعدد بودن نرخ دلار موجب شده تا به گردشگری ما آسیب برسد. از یاد نبریم که بیشتر صنوف گردشگری در ایران برای تجهیز امکانات خود مجبور هستند هزینههای خود را به دلار پرداخت کنند.
بهرامی با ابراز تاسف از اینکه گردشگران خارجی به ایران به عنوان یک سفر ارزان نگاه کنند، افزود: گردشگران خارجی به ویژه کسانی که تنهایی سفر میکنند، تمام پرداختهایشان به ریال است و این، سبب تبدیل شدن ایران به یک مقصد ارزان شده است. در حالی که خدمات ما در مقیاس جهانی بسیار گرانتر از این حرفهاست.