بازرس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران در گفت و گو با «سفر امروز»:
تشکیل کمیسیون گردشگری در مجلس ضرورت دارد/ فراکسیون گردشگری با فعالان صنعت ارتباط نزدیک داشته باشد

بازرس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران معتقد است که راه‌اندازی کمیسون گردشگری، زمینه تقویت این صنعت را در کشور فراهم و بسیاری از مشکلات این حوزه را برطرف خواهد کرد.

جعفر بذری در گفت و گو با «سفر امروز» عنوان کرد: در شرایط کنونی باید فراکسیون با فعالان و صنوف مختلف گردشگری نشست‌های مستمری داشته باشد و بتواند زمینه صدور احکام جدیدی را در مجلس در حوزه گردشگری فراهم کند. باید به این باور برسیم که رونق و توسعه صنعت گردشگری در وضعیت کنونی کشور بیش از گذشته اهمیت دارد.

رئیس هیات مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران استان اردبیل گفت: یکی از موضوعاتی که این روزها در جامعه بین‌الملل با آن روبه هستیم «ایران‌هراسی» است و همین امر کذایی موجب شده تا گردشگران خارجی که ایران را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می‌کنند، کاهش یابند. در این خصوص این ضرورت وجود دارد که ضمن توجه به توسعه گردشگری ، در صدد تغییر نگاه خارجی‌ها به ایران باشیم. همه ما می‌دانیم که صنعت گردشگری بدون هتل معنایی ندارد و برای جذب گردشگر خارجی باید هتل‌هایمان بیش از گذشته تجهیز شوند و دولت جدید باید از صنعت هتل‌داری ایران حمایت کند و در کنار تاسیس هتل‌های مجهز و مجلل، تسهیلات متعدد و بلند‌مدتی را برای تجهیز هتل‌های موجود فراهم کند.

او مراکز اقامتی دولتی را به عنوان یکی از رقبای اصلی صنعت هتلداری عنوان کرد و گفت: دولت باید خودش از بنگاه‌داری کنار بکشد و امیدوارم در دوره وزارت آقای صالحی امیری این معضل برای همیشه حل شود. یکی از وزارتخانه‌هایی که رسما به بنگاه‌داری در حوزه هتل‌داری تبدیل شده، وزارت آموزش و پرورش با خانه‌های معلم است. در تمام استان‌های کشور خانه‌های معلم دایر هستند. برای حل کردن این معضل باید سازمان بازرسی کشور و دیوان محاسبات نیز وارد عمل شوند.

بذری با بیان این مطلب که بخش خصوصی توان رقابت با دولت را ندارد، گفت: دولت نباید با بخش خصوصی به رقابت بپردازد. تمام کارکنان هتل‌های دولتی از دولت حقوق می‌گیرند و اگر مسافر داشته باشند یا نه برایشان فرقی نمی‌کند اما هتل‌های خصوصی ادامه حیات‌شان در گرو مسافر است و باید بتوانند میزبان گردشگران باشند و در پایان ماه هزینه‌های جاری خود را پرداخت کند. با این تفاسیر بخش خصوصی توان رقابت با بخش دولتی را ندارد و اگر دولت وارد رقابت با بخش خصوصی شود، کمر بخش خصوصی خواهد شکست.

بازرس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران افزود: امیدوارم به زودی برخی از مشکلات صنف جامعه هتل داران از جمله سامانه‌های متعددی که با آن سر و کار داریم برطرف شود. همچنین باید فکری به حال خانه های‌مسافر شود. این مراکز بدون هیچ نظارتی در حوزه گردشگری فعالیت می‌کنند و موجب شده‌اند به بدنه گردشگری و هتلداری ضربه جدی وارد شود.

او گفت: بخش خصوصی از وزیر محترم انتظار دارد که احکام گردشگری برنامه هفتم را در دولت جدید محقق کند. همچنین ضرورت این وجود دارد تا برخی از آیین‌نامه‌ها و قوانین در دولت جدید با جلب نظر بخش خصوصی مورد بازنگری قرار گیرد و سند راهبردی گردشگری با توجه به شرایط امروز به روزرسانی شود.

رئیس هیات مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران استان اردبیل عنوان کرد: یکی از آرزوهای بزرگ صنوف مختلف گردشگری تشکیل صندوق حمایت از توسعه صنعت گردشگری است. همان‌طور که سایر صنایع از جمله صنعت و کشاورزی صندوق حمایت دارند، صنعت گردشگری هم باید این صندوق را داشته باشد و در زمان‌هایی که گردشگری با خسارت مواجه می‌شود این صندوق خسارت بخش‌های خصوصی گردشگری را پرداخت کند. مثلا در دوران کرونا، صنف هتلداران با مشکل روبه‌رو شدند و کوچک ‌ترین کمکی به این صنف نشد.

بذری همچنین با اشاره به ضرورت تشکیل سازمان نظام مدیریت گردشگری گفت: ضرورت دارد در راستای توسعه کیفی صنعت گردشگری سازمان نظام مدیریت گردشگری تاسیس و تمام مدیران مرتبط با گردشگری باید در این سازمان عضو باشند تا برای ارتقای کیفی گردشگری برنامه‌ریزی شود.

او به تشکیل فراکسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی اشاره و عنوان کرد: این فراکسیون که پیش از این نیز در مجلس تشکیل شده بود، دراین دوره اعضای جوان و خوش‌فکری دارد. ما انتظار داریم این فراکسیون بتواند مشکلات صنعت گردشگری را در کمیسیون فرهنگی و صحن مجلس مطرح کند و برنامه داشته باشد. انتظار داریم صنعت گردشگری در مجلس شورای اسلامی به جای فراکسیون یک کمیسون تخصصی دائمی داشته باشد. با راه اندازی کمیسیون، زمینه تقویت گردشگری در کشور فراهم شده و بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد. در شرایط کنونی نیز فراکسیون با فعالان و صنوف مختلف گردشگری باید نشست‌های مستمری داشته باشد و بتواند زمینه صدور احکام جدیدی را در مجلس در حوزه گردشگری فراهم کند.

بازرس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران در پایان گفت: صنعت گردشگری، گسترده‌ترین صنعت خدماتی در جهان است و امروزه بسیاری از کشورها با توجه به اهمیت این صنعت، اقتصاد خود را مبتنی بر گردشگردی سامان داده‌اند. گردشگری صنعتی است که با سرمایه‌گذاری بر روی آن می‌توان به نوعی عدالت اجتماعی را در جای‌جای کشور گسترش داد. تاکنون اقتصاد کشور ما مبتنی بر نفت بوده. امیدواریم در دولت جدید بیش از گذشته برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های گردشگری در توسعه اقتصاد کشور برنامه‌ریزی شود.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00