مدتی است که شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکیل شده است و این امیدواری ایجاد شده که صدای فعالان گردشگری بیش از پیش به سطوح بالای وزارتخانه منتقل شود.د به گزارش «سفر امروز» در این شورا چهرههای شناخته شده و صاحب نام حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حضور دارند. از جمله این چهرهها میتوان به سید محمد بهشتی، نخستین رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مسعود سلطانیفر رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پیروز حناچی شهردار پیشین تهران، جمشید حمزهزاده رییس جامعه حرفهای هتلداران ایران و بسیاری دیگر از چهرههای نام آشنا و پیشکسوتِ حوزههای سهگانه وزارتخانه اشاره داشت. حضور تعداد بالای چهرههای باسابقه این امیدواری را ایجاد کرده است که وزن این چهرهها و شناخت بالای آنها از حوزههای فعالیتشان بتواند زمینه بررسیهای کارشناسی و مشورتهای موثر را در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فراهم کند.
سید رضا صالحی امیری، وزیر گردشگری هدف از تشکیل این شورا را پایانی بر فردگرایی و ایجاد گفتمان سازی عنوان کرده است. در شیوهنامه شورای راهبردی نیز بهرهمندی از تجارب و ظرفیتهای علمی و تخصصی کشور و ایجاد انسجام و هماهنگی در نظام مدیریت و برنامهریزی وزارتخانه از جمله اهداف شورای راهبردی عنوان شده است.
آنچه در ادامه میخوانید، گفتوگوی اختصاصی «سفر امروز» است با جمشید حمزهزاده، رییس مجمع تشکلهای گردشگری کشور و رییس جامعه هتلداران ایران است. حمزهزاده در مقام یکی از اعضای شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به عنوان نماینده بخش خصوصی در این شورا حضور دارد بهخ پرسشهای «سفر امروز» پاسخ گفته است.
شاید بسیاری از مخاطبان با جایگاه اهمیت و اهداف شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چندان آشنا نباشند و حتی برخی آن را به سیاق برخی شوراهای راهبردی دیگر که پیش از این در وزارتخانهها و نهادهای دیگر تشکیل شده است به نوعی تشریفاتی فرض کنند. به عنوان یکی از اعضای شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این شورا و جایگاه آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
در خصوص اهمیت و جایگاه شورای راهبردی باید بگویم، براساس فرمایش وزیر، این شورا به هیچ وجه تشریفاتی نخواهد بود؛ یعنی عملا تاثیر گذار بوده و میتواند در خصوص موضوعات مختلف وزارتخانه کمککننده و یاریرسان باشد. به نظرم تداوم فعالیت شورا میتواند برای صنعت گردشگری کشور راهگشا باشد و حتی شورای مذکور میتواند در بحث تغییر، اصلاحِ ساختار و سبکسازی وزارتخانه تاثیر بسزایی داشته باشد. همچنین در بخش گردشگری شورای راهبردی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید بتواند به ارتقای شرایط این صنعت در کشور و ارتقای جایگاه تشکلهای فعال در حوزه گردشگری کمک شایانی داشته باشد.
به عنوان عضوی از شورای راهبرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تصور میکنید این شورا میتواند چه نقشی در انسجام هرچه بیشتر حوزههای تخصصی وزارتخانه ایفا کند و فکر میکنید جلسات شورا در حوزه کارشناسی تا چه حد برای وزارتخانه ثمربخش خواهند بود؟
به نظرم برقراری تعاملات نزدیک با موضوعات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همافزایی در حوزههای سهگانه وزارتخانه میتواند با کمک شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شکل بگیرد. افزون بر این بحث تدوین برنامه جامع ملی مخصوصا در حوزه گردشگری که از ضرورتهای کشور است، میتواند به کمک این شورا سامان یابد. همچنین شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میتواند در زمینه سایر مسایلی که به اقتضای زمان و نیاز به آن واگذار میشود، اثرگذار باشد و در خصوص آنها بررسی بیشتر و کارشناسی صورت دهد و نقش موثری ایفا کند.
از نگاه شما و با توجه به شیوهنامه شورای راهبردی شورا، مهمترین وظایف شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چه هستند و اصولا این شورا قرار است چه اقدامات و فعالیتهایی را به انجام رساند؟
با استناد به شیوهنامه شورا، وظایف شورای راهبردی وزارتخانه شامل بررسی و اظهار نظر در خصوص نظام مسایل حوزههای تخصصی، اظهار نظر در خصوص اسناد و برنامههای جامعِ حوزههای سهگانه وزارتخانه، تعیین راهبردها و اولویتها و بررسی و ارزیابی میزان اثربخشی و پایش برنامهها است. افزون بر این موارد بررسی پیشنهاد و اعلام نظر در مورد طرحها و ایدههای جدید در راستای مدیریت آموزشمحور و ارایه خدمات مشاورهای به ارکان تخصصی و شخص وزیر، از دیگر وظایف در نظر گرفته شده برای شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.