در آیین افتتاح ۱۶۷ پروژه‌های گردشگری عنوان شد
صالحی امیری: ۵۰۰ هتل باید به ظرفیت موجود کشور اضافه شود/ حمزه‌زاده: تعرفه‌های خاص حامل‌های انرژی برای تاسیسات گردشگری ضرورت دارد

به مناسبت روز جهانی و هفته گردشگری آیین افتتاح ۱۶۷ پروژه گردشگری برگزار شد و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۶ پروژه را به شکل نمادین و بر خط در استان‌های مختلف افتتاح کرد.

به گزارش «سفر امروز» در این مراسم که هتل پنج ستاره و تازه‌ساخت «گران میراث رشیدیه» تهران برگزار شد، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ، علی دارابی، معاون میراث فرهنگی، علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری و جمشید حمزه‌زاده رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران به همراه جمعی از مدیران وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و مدیران تشکل‌های خصوصی و فعالان گردشگری حضور داشتند. پروژه‌های مذکور در ۳۱ استان  وبه صورت هم‌زمان افتتاح شدند و مجموع حجم سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان (۱۰ همت) و میزان اشتغال‌زایی آن ۲۳۰۰ نفر اعلام شد.

این پروژه‌ها شامل ۲۹ هتل و هتل آپارتمان، ۶۹ اقامتگاه، ۲۴ سفره‌خانه سنتی، ۱۶ مجتمع گردشگری و ۲۹ مورد دیگر تأسیسات گردشگری است.

در این مراسم رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران خواستار حمایت بیشتر از هتل‌ها و فعالان گردشگری در زمینه ارایه تسهیلات، تعریف تعرفه حامل‌های انرژی ویژه تاسیسات گردشگری، کاهش هزینه مالیات و بیمه و رفع مشکلات مربوط به مجوزها شد.

 

تاکید وزیر بر لزوم ساخت۵۰۰ هتل تا پایان برنامه هفتم

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آیین گشایش پروژه‌های گردشگری گفت: قرار است در پایان برنامه هفتم کجا قرار بگیریم؟ باید ۵۰۰ هتل به ظرفیت هتل‌های موجود اضافه کنیم اما آیا بسترهای ما برای این ظرفیت آماده است؟ ما مجموعه‌ای از تعهدات را پذیرفته‌ایم که انجام دهیم اما بدون ارادۀ سرمایه‌گذاران و مردم و مسئولان ناممکن است. ما باید بخش خصوصی را تکریم و باور کنیم که دولت کارفرمای خوبی نیست.

وی افزود: بنا ندارم با آمار کشورهای همسایه کام شما را تلخ کنم ولی واقعیت این است که آمارها قابل قیاس نیست. تغییر نگاه این است که باید دولت فقط باور کند که موانع را بردارد. گردشگری به سه کلمه جذابیت، زیرساخت و حس امنیت وابسته است. با مطالعه خودم به این باور رسیده‌ام که جزو سه کشور برتر جهان از نظر جذابیت گردشگری هستیم.

صالحی امیری گفت: ما امروز روی گنج‌هایی خوابیده‌ایم که از ارزش‌های آنها بی‌خبریم، در حوزه زیرساخت‌ها با چالش مواجهیم. تعداد هتل‌های پایتخت در شأن مردم نیست. در زیرساخت‌ها به هتل، راه، فرودگاه و بیمارستان نیاز داریم و باید جهشی در حوزه زیرساخت شکل بگیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: ایران امن است ولی ابررسانه‌های دنیا تلاش دارند که بگویند ایران ناامن است. باید تلاش کرد ذهنیت‌ها را بشکنیم. همه باید تلاش کنیم تصویر زیبای ایران را به جهانیان نشان دهیم، باید رویکردمان توسعه‌گرایانه باشد که آن هم به منابع انسانی متخصص نیاز دارد.

وزیر گردشگری به سرمایه‌گذار هتل سنتی ۵ ستاره‌ رشیدیه که در تهران افتتاح شد، اشاره کرد و افزود: باید مراسم بزرگداشت برای مرحوم رشیدی و امثال او را برگزار کنیم و از سرمایه‌گذاران تجلیل شود. نباید سرمایه‌گذاران احساس سختی کنند.

وی همچنین گفت: در دوره‌ای که مسئولیت دارم بسیاری از اختیارات را به تشکل‌ها و صنوف واگذار خواهم کرد.

 

لزوم توجه به مشکلات عدیده تاسیات گردشگری 

در این مراسم رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران نیز طی سخنانی ضمن برشمردن مشکلات عدیده هتلداران و فعالان گردشگری خواستار توجه وزارتخانه و سایر نهادهای مربوط به این چالش‌ها شد.

جمشید حمزه‌زاده، افزود: باتوجه به ماهیت فرابخشی صنعت گردشگری، نیاز به مشوق‌های مختلف چه از سوی مجلس شورای اسلامی  و چه از سوی سازمان‌های مختلف وجود دارد. بر همه روشن است که هتل‌ها و تاسیسات گردشگری در خصوص مالیات مشکلات اساسی دارند که این مشکلات مربوط به مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده است. هتلداران همچنین در زمینه بیمه تامین اجتماعی کارکنان و مسایل مربوط به بیمه سهم کارفرما همچنان مشکلات اساسی دارند. باتوجه به افزایش هزینه‌ها در حال حاضر ۳۰درصد از حقوق کارکنان بابت بیمه پرداخت می‌شود که از این ۳۰ درصد،۲۳درصد به عهده کارفرما است. این هزینه‌ها در حالی در نظر گرفته می شود که ضریب اشغال تاسیسات گردشگری به شدت آسیب دیده است.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه حامل‌های انرژی نیز تمام تاسیسات گردشگری مشکلات اساسی دارند. در سنوات گذشته شاهد بوده‌ایم که تعرفه حامل‌های انرژی افزایش یافته است. به عنوان مثال عرض می‌کنم در یک مقطع تعرفه گاز ۷ و نیم برابر افزایش یافت که با تلاش‌های وزارت گردشگری، پیگیری فعالان گردشگری و تلاش آقای شالبافیان این تعرفه‌ها کاهش یافت. در حال حاضر هم تاسیسات گردشگری و هتل‌ها در زمینه آب، برق و فاضلاب شدیدا مشکل دارند و تعرفه‌ها به شدت افزایش یافته است. در این شرایط فعالان گردشگری همه به دنبال تعریف تعرفه‌های خاص و ویژه حامل‌های انرژی برای تاسیسات گردشگری هستند؛ در این زمینه نماینده مجلس شورای اسلامی و سایر سازمان‌ها در سنوات قبل انصافا در این زمینه همکاری داشته‌اند.

رییس جامعه هتلداران ضمن اشاره به لزوم تخصیص تسهیلات برای هتل‌ها، افزود: بسیاری از فعالان گردشگری برای بازسازی و یا احداث مجموعه و یا تاسیسات گردشگری از بانک‌های خصوصی با کارمزدهای بالا وام دریافت کردند. در این خصوص انتظار داریم اولا میزان اعتباراتی که برای گردشگری کشور اختصاص می‌یابد، افزایش یابد و دوما میزان بهره دریافتی پایین باشد. وام‌هایی که هم اکنون اختصاص می‌یابد همچنان بهره‌اش بالاست. به نظرم می‌توان بخشی از این هزینه‌ها را از محل صندوق توسعه ملی و بخشی را از سایر منابع تخصیص داد. با این تدبیر امید می‌رود هم تاسیسات کنونی گردشگری که دچار فرسودگی شده‌اند و نیاز به بازسازی دارند و هم تاسیسات جدید که در حال تاسیس هستند، بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند.

وی همچنین در خصوص افتتاح پروژه‌های گردشگری و هتل میراث رشیدیه گفت: افتتاح این پروژه‌ها حاصل تلاش فعالان گردشگری است و باوجود تمام مشکلاتی که فعالان گردشگری داشته‌اند، این اتفاق افتاده است. مرحوم محمد رشیدی(سازنده هتل رشیدیه) که به طور حتم یکی از چهره‌های ماندگار صنعت گردشگری کشور است. وی تاثیر فراوانی در توسعه گردشگری و مهمان نوازی داشت اما در فیلمی که در مراسم پخش شد او نیز به مشکلاتی که در مسیر ایجاد هتل داشته است،اشاره کرد؛ مشکلاتی که البته سایر فعالان گردشگری هم با آنها مواجه‌اند.

حمزه‌زاده تاکید کرد: فعالان گردشگری هم در زمینه دریافت تسهیلات و هم در زمینه دریافت مجوزها با مشکلات فراوانی مواجه‌اند. فعال گردشگری از معاونت گردشگری موافقت سوری را اخذ می‌کند، اما در گیر و دار سازمان‌های مربوطه مثل شهرداری‌ها و منابع طبیعی و سایر دستگاه‌ها گرفتار می‌آیند. در پایان باید عرض کنم باتوجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی دربرنامه هفتم مبنی بر ورود تجهیزات هتلداری و گردشگری انتظار داریم که به امید خدا، آیین‌نامه‌ای فراگیری در این رابطه تدوین شود. توجه داشته باشید که بسیاری از تجهیزات مربوط به هتلداری یا در کشور تولید نمی‌شود و یا اگر هم تولید می‌شود آن کیفیت لازم را برای هتل‌های پنج ستاره ندارد؛ لذا امیدواریم با نظارت وزیر محترم گردشگری آیین‌نامه‌ای فراگیر برای این موضوع تدوین شود.

 

تلاش وزیر برای رفع چالش‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در آیین افتتاح این پروژه‌ها، گفت: وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حال برگزاری جلسه با مسئولان و دستگاه‌های مرتبط برای رفع چالش‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری است.

شالبافیان به مشکلات بین‌دستگاهی اشاره کرد و افزود: قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت برای واگذاری زمین‌های گردشگری ابلاغ شده بود اما شیوه واگذاری مبهم بود و بخش خصوصی امکان استفاده از این فرصت را نداشت. با پیگیری‌های صورت گرفته چهار ماه قبل تفاهمنامه‌ای امضا شد و هفته قبل موافقت اصولی اولین پروژه با محوریت واگذاری زمین از این محل در استان کرمان صادر شد.

او نحوه تعیین پیشرفت فیزیکی طرح‌های گردشگری را یکی از چالش‌های اصلی سرمایه‌گذاران با وزارت جهاد کشتورزی عنوان کرد و افزود: خوشبختانه این موضوع با نگاهی که حوزه سرمایه‌گذاری وجود دارد، تدوین و ابلاغ شد.

معاون گردشگری ادامه داد: در بهره‌برداری و نحوه تامین مالی پروژه‌های گردشگری به تعامل بیشتر با بانک‌های عامل نیاز داریم. همچنین در حوزه‌هایی مثل مالیات و تامین اجتماعی به قوانین حمایتی بیشتری نیاز داریم.

شالبافیان همچنین بیان کرد: امیدواریم طرح حمایت از توسعه و تشویق سرمایه‌گذاری، که از جمله طرح‌های گردشگری است و در مجلس یازدهم با ۲۱۰ امضا به هیأت رئیسه تقدیم شد، در مجلس فعلی جمع‌بندی و تصویب شود.

او همچنین گفت: دستورالعمل بهره‌برداری فازبندی پروژه‌های گردشگری را ابلاغ کرده‌ایم که تسهیل مهمی در بهره‌برداری پروژه‌های گردشگری و ورود جریان نقدینگی و معرفی پروژه به بازار بود.

شالبافیان اجرای دقیق احکام برنامه هفتم توسعه و حمایت از سرمایه‌گذاری را اولویت وزارتخانه اعلام کرد.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00