سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد از ساماندهی اثر تاریخی درخت سرو لار شهرستان باشت خبر داد.
به گزارش «سفر امروز» به نقل از میراث آریا ، سید مجتبی امیر حسینی در حاشیه بازدید از درخت سرو لار باشت با اشاره به اینکه این درخت یک اثر طبیعی و تاریخی است، بیان کرد: این اثر قدمت بالای تاریخی دارد، بنابراین لازم است حفظ و نگهداری شود.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه حفاظت از آثار میراث فرهنگی و تاریخی وظیفه همه مردم و مسئولان است، افزود: برای جلوگیری از تخریب این اثر که در فهرست آثار ملی هم ثبت شده، اطراف آن فنسکشی میشود.
او با اشاره به اینکه درخت سرو لار در فاصله ۳۵ کیلومتری شهر باشت و حدود ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد، افزود: کارشناسان قدمت این درخت را حدود ۲۷۰۰ سال تخمین زدهاند.
در دشت لار و در ۴۰ کیلومتری شهرستان گرمسیری باشت استان کهگیلویه وبویراحمد درختی با قامتی برافراشته و تنه ای ستبر خودنمایی می کند؛ این درخت بر اساس بررسی ها جزو سه درخت کهنسال با قدمتی بالای ۲ هزار و ۷۸۰ سال ایران و از کمیاب ترین و نادرترین درختان دیرینه سال محسوب می شود.
برخی یافته های تاریخی قدمت این درخت را به دوران مادها نسبت می دهند و البته بازمانده آتشکده کهن و زیارتگاه و گورستانی که در کنار این درخت دیده میشود، خود نشانه و نمادی از دیرینگی و قدمت این اثر باستانی را نشان می دهد.
در کنار این درخت کهنسال آثار تاریخی و باستانی شامل آتشکده کوه لار و گورستان به جا مانده از ایران باستان قرار دارد که این منطقه را از نگاه گردشگران به ویژه علاقه مندان به تاریخ و تمدن ایران تماشاییتر کرده است.