رییس مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در صفحه شخصی اینستاگرام خود با ارائه جدول آمار ورود گردشگران خارجی به کشور از سال ۱۳۴۸ تا ۱۴۰۰۱ به بحث دیپلماسی گردشگری و تاثیری که روابط خارجی و دیپلماسی عمومی میتواند در افزایش یا کاهش ورود گردشگر به کشور داشته باشد اشاره کرد.
به گزارش «سفر امروز» ولی تیموری در ادامه نوشته است: «تعداد گردشگران ورودی به ایران، پیش و پس از انقلاب، را به تفکیک سال ببینید. همانگونه که ملاحظه میفرمایید هر زمان که دریچه تعامل با جهان باز بوده، تعداد گردشگران خارجی بیشتری نیز وارد کشور شده است. دیپلماسی گردشگری به عنوان نوعی از دیپلماسی عمومی با دیپلماسی رسمی کشور ارتباط دوطرفه دارد (یعنی) دیپلماسی قوی، گشایش های بین المللی را به دنبال داشته، موجب توسعه و رونق گردشگری می شود. از طرفی دیگر، توسعه تبادلات گردشگری در سطح بینالمللی موجب تفاهم و نزدیکی ملتها و در نتیجه تقویت دیپلماسی رسمی کشور میشود.
اگر دغدغه توسعه و رونق گردشگری در دل داریم، باید در انتخاب خود، ضمن رد و نفی افراطیگری و غوغاسالاری، تعامل با جهان را برگزینیم. مشکل گردشگری کشور، بسته ماندن درهای آن به روی جهانیان به واسطه انزوای سیاسی است. ما به تعامل با دنیا، آن هم در سطحی شایسته ایران متمدن رای میدهیم.»
با نگاهی به این جدول آماری که توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ارائه شده میتوان دریافت در دو دهه اخیر آمار گردشگران خارجی از سال ۱۳۸۰ که حدود یک میلیون و چهارصد نفر بود تا اواخر دهه ۸۰ به حدود ۳ میلیون و ۱۲۱ هزار نفر رسید این آمار در دهه ۹۰ رو به افزایش رفته در سالهای ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به بالاترین تعداد رسیده چنانکه در سال ۱۳۹۸ تعداد گردشگران ورودی ما بیش از ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده است اما این آمار بعد از سال ۹۸ با افت حدود ۳ میلیون نفری همراه بوده و در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۲ میلیون نفر رسیده است و نهایتا در سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ گردشگر ورودی داشتیم.