پیشنهاد نایب رئیس جامعه هتلداران ایران به رئیس جمهور آینده:
درهای کشور را برای توسعه گردشگری باز کنیم/ بعضی از کاندیداها توجهی به ظرفیت‌های این صنعت ندارند

روزشمار انتخابات ریاست جمهوری به پایان خود نزدیک شده است. مردم و اصناف و بخش‌های مختلف چشم به‌راه دولت جدیدند و طبعا مطالبات و توقعاتی از رئیس دولت چهاردهم دارند. در این میان فعالان صنعت گردشگری نیز که به سبب بازدارنده‌های مختلف، از شیوع ویروس کرونا تا تحریم‌ها و مسائل ارزی و…، سال‌های دشواری را پشت سر گذاشتند، این روزها خواسته‌های صنفی خود را از رئیس جمهور آینده در رسانه‌ها مطرح می‌کنند. آن‌ها با تاکید بر این‌که گردشگری ایران از شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد و حتی هنوز از خسارت‌های ناشی از کرونا به تمامی خلاصی نیافته‌‌ است، خواسته‌های خود را -فارغ از تعلقات سیاسی و جناحی- با رئیس جمهور آینده مطرح می‌کنند.

شهرام شیروانی، نایب رئیس جامعه هتلداران ایران در گفت‌وگو با «سفر امروز» در خصوص انتخابات آتی و تاثیر آن بر گردشگری معتقد است در صورت توجه دولت چهاردهم به این صنعت و مشورت گرفتن از بخش خصوصی، حتی این ظرفیت وجود دارد که درآمدهای صنعت گردشگری ایران از صنعت نفت هم فزونی بگیرد. او بلافاصله تصریح می‌کند که تحقق این امر، مستلزم باز شدن درهای کشور به روی گردشگران خارجی و تسهیل شرایط و رفع موانع موجود برای ورود گردشگران بین‌المللی است.

 

انتظارات از دولت آتی

شهرام شیروانی در خصوص انتظاراتی که صنعت گردشگری از ریاست جمهوری آینده دارد به «سفر امروز» گفت: توقع از رئیس جمهور آتی این است که موانع و مشکلات صنعت گردشگری را برطرف کند. به هر روی گردشگری با مشکلات و موانعی رو‌به‌رو است که مسایل و چالش‌های قوانین و مقررات و یا بعضا دستورالعمل‌هایی را که وجود دارد، شامل شود و امیدواریم این موانع در دولت جدید برطرف شوند.

او ضمن اشاره به نقش کلیدی که گردشگری می‌تواند در اقتصاد ایران داشته باشد، عنوان کرد: بخش گردشگری از مباحث اصلی اقتصادی کشور است که شاید بعضی از نامزدها خیلی راحت و آسان از کنار آن عبور کرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد گردشگری می‌تواند برای کشور بسیار مهم باشد و امیداوریم مورد توجه دولت جدید قرار بگیرد. در نظر داشته باشید که گردشگری می‌تواند آورده‌ای برابر نفت یا حتی بیش از آن برای کشور داشته باشد اما لازم است که دروازه کشور بر روی گردشگران خارجی باز باشد. توجه داشته باشیم که گردشگری داخلی اگرچه مهم و است باید رونق بگیرد اما آنچه سبب ارزآوری برای کشور می‌شود، ورود گردشگر خارجی است. این ارزآوری می‌تواند برای کشور شرایط اقتصادی خوبی را فراهم کرده و به ایجاد اشتغال کمک کند و ثمرات آن به همه بخش‌ها برسد.

 

لزوم رسیدگی به مشکلات و موانع صنعت هتلداری کشور

نایب جامعه هتلداران ایران، ضمن اشاره به مسایل و مشکلات هتلداران کشور اظهار داشت: به هر روی هتل‌ها نیاز به رسیدگی و تعمیرات، به روز شدن و ارائه مطلوب‌تر خدمات و توسعه دارند. این امر مستلزم ارائه شدن تسهیلات ارزان‌قیمت از سوی دولت و نیز آسان شدن قوانین است. همچنین انتظار ما این است وزیر آینده گردشگری ترجیحا از دل بخش خصوصی انتخاب شود، آگاه باشد و شناخت خوبی از بدنه گردشگری و ساختار وزارت گردشگری داشته باشد.

او ضمن تاکید بر اهمیت در ارتباط بودن دولت با تشکل‌های بخش خصوصی حوزه گردشگری غنوان کرد: امیدواریم وزیر گردشگری و دولت آتی بتوانند با تشکل‌های گردشگری از جمله تشکل ملی صنعت هتلداری کشور یعنی جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران که در این بخش می‌تواند اظهار نظر کند، صحبت کرده و مشاورانی را از صنعت هتلداری در کنار خودشان داشته باشند. با تحقق این موضوع این امکان وجود خواهد داشت که مسایل و مشکلات گردشگری با دولت مطرح شود. امیدواریم با اتخاذ این روند بتوانیم جذب گردشگر خارجی را که [در سال‌های گذشته] رشد بالایی نداشته، رشد و ارتقا دهیم.

 

عقب ماندن از برنامه هفتم توسعه

شیروانیدر بخش دیگری از این گفت‌وگو  به عقب ماندن کشور از برنامه هفتم توسعه اشاره داشت و گفت: به هر حال در افق ۱۴۰۴ قرار بود دست‌کم ۲۰ میلیون گردشگر خارجی داشته باشیم اما در برنامه هفتم از ۲۰ میلیون به ۱۵ میلیون رسیده‌ایم! یعنی ارتقا نداده‌ایم و وضعیت را با شرایط کنونی سنجیده‌ایم. واقعیت این است که با نگاهی که در کشور به ملاحظات گردشگری وجود دارد، امکان جذب همین ۱۵ میلیون گردشگر خارجی را هم نداریم. به هر حال این زمینه در کشور وجود دارد که سالانه شاهد ورود ۲۰ میلیون گردشگر به ایران باشیم. ایران به لحاظ آثار تاریخی، طبیعی و جاذبه‌های گردشگری در جایگاه بالایی قرار دارد. در زمینه زیرساخت هم تا حد ممکن شرایط خوب است اما قطعا باید شرایط و امکانات صنعت گردشگری در کشور را به‌روزتر کرده و آن را ارتقا دهیم. امیدواریم با اتخاذ رویکرد مطلوب بتوانیم سهم گردشگر خارجی را که کشورهای همسایه از ما گرفته‌اند، از آنها گرفته و در آینده سهم بیشتری در زمینه جذب گردشگران خارجی داشته باشیم.

ناسب رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران در پایان گفت: وزارت امور خارجه، وزارت گردشگری و سایر نهادهای مرتبط در حوزه گردشگری باید در کنار هم تلاش کنند تا زمینه برای ورود گردشگران خارجی بیشتری به کشور فراهم شود. کشوری مانند ایران با ظرفیت‌های بسیار بالایی که در انواع مختلف گردشگذی دارد، درهایش باید به روی گردشگران جهان باز باشد و شرایط لازم برای ورود همه علاقه‌مندان سفر به ایران باید فراهم شود.

 

 

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00