«سفر امروز» از نشست هتلداران با دبیر شورای عالی مناطق آزاد گزارش می‌دهد - بخش اول
بسته‌های حمایت از گردشگری در راه مناطق آزاد/ تلاش مشترک جامعه هتلداران ایران و شورای عالی مناطق آزاد برای رفع مشکلات گردشگری

نشست هیئت مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی برگزار شد.

 به گزارش «سفر امروز» عصر یکشنبه ۱۱ خرداد در نشست مشترک اعضای هیئت مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران و روسای جوامع هتلداران مناطق آزاد با دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، مهم‌ترین مسائل و مشکلات گردشگری در این مناطق بررسی شد.

در این نشست، محمود مادرشاهیان، عضو هیات مدیره منطقه آزاد کیش و سرمایه‌گذار و مالک چند هتل در این جزیره، حسین خابنما، رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران منطقه آزاد کیش، کریک بیگی، سرمایه‌گذار و مالک هتل آسمان رویال کیش، مسیح‌الله صفا، پیشکسوت صنعت گردشگری و رئیس پیشین جامعه حرفه‌ای هتلداران منطقه آزاد کیش، عبدالباسط رضوانی، رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران منطقه آزاد قشم و بهروز شهنوازی، رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران منطقه آزاد چابهار به ترتیب دغدغه‌ها، موانع اجرایی و مسائل مربوط با توسعه خدمات گردشگری و اقامتی درمنطقه خود را تشریح کردند.

گزارش مربوط به صحبت‌های هر یک از این سرمایه‌گذاران و فعالان صنفی به طور جداگانه و به تدریج در «سفر امروز» منتشر می‌شود.

در ابتدای نشست رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران ضمن معرفی اعضای حاضر توضیحاتی در خصوص ساختار و تشکیلات تشکل ملی هتلداران و تشکل‌های استانی و مناطق آزاد آن ارائه کرد.

 جمشید حمزه‌زاده به تاثیرگذاری تشکل ملی هتلداران در سطحی فراتر از صنعت هتلداری اشاره کرد و گفت: در طول سال‌های گذشته جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران برای رفع مشکلات صنعت گردشگری کارهای زیادی انجام داده است. ارتباط تنگاتنگی با نمایندگان مجلس داشته‌ایم که در بعضی از زمینه‌ها توانستیم نظر مساعدشان را برای وضع قوانین جدید یا اصلاح قوانینی که موانعی بر سر کار فعالان صنعت گردشگری ایجاد می‌کرد جلب کنیم .

او افزود: خوشبختانه این ارتباط تنگاتنگ با نهادهای مختلف خصوصاً مجلس شورای اسلامی سبب شده است که تاثیرات پیگیری‌های جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران علاوه بر فعالان صنعت هتلداری شامل دیگر بخش‌های صنعت گردشگری هم بشود .بخشی از این رایزنی‌ها ناظر بر فعالیت هتل‌ها و به طور کلی تاسیسات گردشگری در مناطق آزاد کشور است. با توجه به این‌که مهم‌ترین محور توسعه اقتصادی مناطق آزاد ایران گردشگری است، توجه به مشکلات این صنعت در مناطق آزاد اهمیت ویژه‌ای دارد. تلاش ما در جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران بر این است که بتوانیم از طریق رایزنی‌ها چه با مجلس و چه با نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط دولتی، مشکلات صنعت گردشگری در مناطق آزاد را به حداقل برسانیم.

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران با بیان اینکه تشکل ملی هتلداران ظرفیت‌های بالقوه زیادی دارد گفت یکی از حوزه‌هایی که جامعه هتلداران ایران می‌تواند نقش آفرینی بسیار مفیدی در آن داشته باشد مشاوره کارشناسی در خصوص رعایت استانداردها برای ساخت هتل‌هاست با توجه به اینکه این جلسه به مناطق آزاد کشور اختصاص دارد در خصوص ساخت هتل در این مناطق گاهی مشکلاتی پیش می‌آید که ریشه دار بود مشاوره‌های کارشناسی دارد در نتیجه هتلهایی ساخته می‌شوند که در مراحل پایانی و یا حتی بعد از بهره‌برداری سرمایه‌گذار متوجه می‌شود که بسیار بیشتر از آنچه که لازم بود هزینه کرده است در حالی که اگر از مشاوره‌های کارشناسی برای رعایت اصول و استانداردها استفاده می‌کرد هزینه تمام شده به مراتب کمتر می‌بود جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران با ظرفیت‌های خوبی که دارد و کارشناسانی که متخصص ساخت هتل هستند در این زمینه می‌تواند بسیار راهگشا باشند.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این نشست گردشگری را از ارکان تولید ملی برشمرد که خروج ارز را از کشورکاهش می‌دهد و باجذب گردشگران خارجی به رشد اقتصادی و درآمدارزی کشورکمک کند.

رضا مسرور مناطق آزاد ایران را از زمره نسل سوم مناطق آزاد خواند و توضیح داد که این گروه از مناطق آزاد خدمات‌محور هستند و گردشگری زمینه بسیار مهمی در فعالیت اقتصادی این مناطق است.

او از طراحی مشوق‌های اختصاصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در مناطق آزاد خبر داد و افزود: همان‌طور که در حوزه تولید مشوق‌هایی برای فعالین اقتصادی لحاظ شده، باید در بخش گردشگری هم بسته‌های حمایتی مدون تعریف شود.

مسرور، بر ضرورت اصلاح قوانین مالیاتی در مناطق آزاد کشور تاکید کرد و گفت: مالیات بر ارزش افزوده برای فعالین گردشگری در مناطق آزاد، مشابه برخی کشورها مانند ترکیه، حذف شود تا فضای رقابتی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه تقویت گردد.

وی همچنین بر لزوم رفع مشکلات حقوقی مرتبط با ثبت جوامع هتل‌داری و تسهیل فرآیندهای حقوقی برای مدیران، ایجاد کمپ‌های کارگری ویژه هتل‌ها در قالب جانمایی مشخص برای اسکان نیروهای خدماتی، برگزاری جشنواره‌های گردشگری تابستانی در مناطق آزاد به‌منظور افزایش سفرها در فصل تابستان و لزوم یکپارچگی مدیریتی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در برخی مناطق تاکید کرد.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین به لزوم طراحی راهکارهای تأمین انرژی و مشارکت بخش‌خصوصی در حل ناترازی‌های انرژی مناطق آزاد اشاره کرد و از سرمایه‌گذاری‌های جدید در این حوزه خبر داد.

مسرور همچنین بر پیگیری جدی موضوعات مطرح‌شده از طریق دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مکاتبه با نهادهای مرتبط، ابراز امیدواری کرد که با هم‌افزایی فعالین صنعت گردشگری و نهادهای اجرایی، بتوانیم مسیر توسعه پایدار این صنعت را در مناطق آزاد کشور را هموار کنیم.

 ادامه دارد

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00