عصر دوشنبه سوم دی اعضای هیات مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران در هتل باباطاهرتهران میزبان معاونان سابق و جدید گردشگری کشور بودند. به گزارش «سفر امروز» در این نشست رئیس هیات مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران ضمن ابراز قدردانی این تشکل از خدمات علی اصغر شالبافیان، معاون پیشین گردشگری کشور، گفت: آقای شالبافیان همواره همراهی و همدلی خوبی با جامعه هتلداران ایران داشتهاند و در ایامی که او معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی را برعهده داشتند، جلسات متعددی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای برطرف کردن مشکلات گردشگری کشور برگزار کردیم.
جمشید حمزهزاده با بیان اینکه در این مراسم قصد طرحِ مشکلات عمده گردشگری کشور را نداریم، افزود: هدف ما تجلیل از خدمات آقای شالبافیان و خیر مقدم به آقای محسنی بندپی است.
او به اهمیت برگزاری اینگونه نشستها و جلسات بین بخش خصوصی و بخش دولتی و نیز بین صنوف مختلف اشاره کرد و گفت: نشستهای متعددی که در سالیان گذشته با همراهی اعضای صنوف مختلف گردشگری کشور با بخش دولتی، نمایندگان مجلس و… برگزار کردیم در نهایت منجر به این شد که سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، وزارتخانه شود. خوشبختانه در مصوبه برنامه هفتم هم فصل مستقلی برای گردشگری کشور گنجانده شده است.
ضرورت تعیین تعرفه خاص حاملهای انرژی برای گردشگری
رییس جامعه هتلداران ایران در خصوص چالشهای بخش خصوصی گردشگری و هتلداری کشور گفت: در حال حاضر بیشترین مشکلی که همکاران ما را آزرده، افزایش تعرفههاست. در حال حاضر ضریب اشغال هتلها زیر ۲۵ درصد است. یک هتل زمانی میتواند هزینههای جاری خود را تأمین کند و به سوددهی برسد که ضریب اشغال آن حداقل ۴۰ درصد باشد. متاسفانه در شرایط فعلی تمام هتلهای کشور دارند ضرر میدهند.
حمزهزاده هزینه بالای حاملهای انرژی را از مشکلات اساسی هتلها برشمرد و گفت: بحثهایی که در خصوص افزایش ۱۰ برابری قیمت آب در سال آینده مطرح میشود، بسیار گرانکنده است. اگر در فکر برطرف کردن این مشکل نباشیم، دوران سختی را پیش رو خواهیم داشت.
او افزود: پیشنهاد جمعئ حاضر این است که به سمت تعریف تعرفه خاص برای گردشگری برویم و برای تحقق این امر، باید بتوانیم ظرفیتهای مجلس شورای اسلامی نیز استفاده کنیم رباره این موضوع باید به صورت مفصل بحث شود و برنامهریزیها و اقدامات لازم صورت بگیرد.
تاکید بر ارتباطها و تجربیات محسنی بندپی
رئیس جامعه هتلداران ایران در ادامه انتخاب محسنی بندپی را به عنوان معاون گردشگری از سوی وزیر بسیار شایسته ارزیابی کرد و گفت: گردشگری ماهیتی فرا بخشی دارد و با سازمانها و نهادهای مختلف در ارتباط است؛ متأسفانه سازمانها برنامههای سازمانی را بر منافع کلان ملی ترجیح میدهند. در چنین شرایطی که ما مشکلات عدیدهای در حوزه گردشگری داریم باید کسی بر مسند معاونت گردشگری کشور بنشیند که بتواند در سایه ارتباط خوبی که با رئیس جمهور و معاونیناش داشته و همچنین با نفوذ بالایی که در سازمانها و دستگاهها دارد، این مشکلات را برطرف کند. خوشبختانه آقای محسنیبندپی همه این ویژگیها را دارند. هم ارتباطات خوبی دارند و هم از تجربه مطلوبی در حوزه کار اجرایی برخوردار هستند؛ اینها ظرفیتهای بسیار ارزشمند و مهمی است که میتواند به رفع مشکلات گردشگری کمک کند. امیدوارم از این توانمندیها به نفع توسعه گردشگری کشور استفاده شود. از این جهت باید از انتخاب درست آقای صالحیامیری قدردانی کنم.
حمزهزاده در بخش پایانی سخنانش گفت: انشالله با همدلی همه و انسجام بتوانیم بسیاری از مشکلات گردشگری کشور را برطرف کنیم و گردشگری در کشور ما به جایگاه اصلی خود در در عرصه بینالمللی و ملی پیدا کند.
اهمیت توجه به سرمایههای مالی و فکری
در ادامه این نشست انوشیروان محسنی بندپی، سخنرانی کرد. معاون گردشگری کشور در این نشست گفت: کسانی که در صنعت گردشگری کار میکنند، نه تنها در این حوزه سرمایهگذاری مالی کردهاند بلکه از سرمایههای فکری خوبی نیز برخوردار هستند. امیدوارم بتوانیم با همفکری و همیاری از این سرمایهها بهرهبرداری درستی در جهت شکوفایی صنعت گردشگری کشور بکنیم.
محسنی بندپی در این نشست اظهار کرد: این جلسه نشان میدهد که آقای شالبافیان خوب توانستهاند کار بکنند و خوشحالم که وزیر میراث فرهنگی و گردشگری نیز به خوبی تواناییها و ظرفیت ایشان را میدانند و در همین راستا قرار است که در هفته آینده پست جدیدی در وزارتخانه به ایشان محول شود که در حد معاون وزیر است. خوشحالم که در وزارتخانه دو معاون گردشگری داریم و اتفاقاً در دنیای کنونی هر چقدر این حمایتطلبیها افزایش یابد، ما موفقتر خواهیم شد. آقای وزیر هفته گذشته دو پست جدید در وزارتخانه همتراز معاونت ایجاد کردهاند تا وزارتخانه بتواند با حمایت بیشتری بر اساس عقلانیت و خرد جمعی کارهای خود را پیش ببرد. تا زمانی که یک مجموعه ساختار نداشته باشد، نمیتواند کاری را پیش ببرد. البته این موضوع نافی واگذاری بخشی از کارهای وزارتخانه به بخش خصوصی نیست.
معاون گردشگری در ادامه تاکید داشت که تصدیگری دولت در تمام امور به گونهای شکست خورده است و این روش دیگر جواب نمیدهد و کاربردی نیست.
او ادامه داد: برگزاری این نشستها به ما کمک میکنند تا با بحث و گفت وگو با تعامل و همفکری کارها را پیش ببریم. ما باید کارگروهی شکل بدهیم و در این کارگروه، کلانمسألههای بخش گردشگری را طبقهبندی کرده و از طریق مجلس آنها را پیگیری و حل کنیم. من در دو دوره رئیس کمیسیون سلامت بودم و تمام قوانین بخش سلامت را در مجلس پیگیری کردم. از طریق مجلس خیلی از کارها را میتوانیم پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم. در حالی که دولت بوروکراسی پیچیدهای دارد.
محسنی بندپی ادامه داد: در این کار گروه حضور کسانی چون جمشید حمزهزاده،شالبافیان که به مشکلات حوزه گردشگری اشراف کامل دارند، ضروری است و تنی چند از افرادی آگاه حوزه گردشگری نیز در این کارگاه حضور داشته باشند.
مشکلات گردشگری صرفا خارجی نیست
معاون گردشگری افزود: تمام مسائلی را که در این نشست مطرح شد یادداشت کردم. من هم بر این باورم که همه مشکلات ما در بخش گردشگری خارجی نیست. ما بیش از ۸۰ میلیون جمعیت داریم. همین جمعیت و دو روز تعطیلی در هفته میتواند چرخه گردشگری ایران را بچرخاند و موتور گردشگری کشور را روشن کرد اما این امر بدون برنامه میسر نخواهد شد.
او درباره هتلها و مرکزهای اقامتی بخش دولتی نیز گفت: باید قبول کرد که در برخی موارد نمیتوان ورود کرد. ورود در برخی از کارها راحت نیست اما به قول کشتی گیرها میتوان زیر یک خماش رفت و متوقفاش کرد. من باخبر هستم که وزرات بهداشت در مشهد مشغول ساختن یک هتل است باید تلاش کنیم که این کار را در همین مرحله متوقف کنیم. در شرایطی که ما اولویتهای بسیار ضروری در حوزه سلامت داریم، نباید وزارت بهداشت سایر وزارتخانهها و سازمانها در ایجاد هتلهای جدید دولتی ورود پیدا کنند.
محسنی بندپی ادامه داد: در شرایطی که هتلها و مهمان پذیرهای ما با ظرفیت ۲۵ درصد پر میشوند و بیشتر هتلها مسافر ندارند، حتی هتلها و مسافرپذیرهای مشهد مسافر ندارند، باید ساخت این هتل در همین مرحله متوقف شود.
او درباره افزایش بهای انرژی گفت: باید جلسهای با حضور اعضای فراکسیون گردشگری، نمایندگان مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار کنیم تا ببینیم چگونه میتوانیم در این خصوص ورود پیدا کنیم. ما مترقیترین بندهای قانونی گردشگری را در برنامه هفتم داریم و میتوانیم با اتکا به قانون بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم.
لزوم صدور اجازه واردات تاسیسات گردشگری
محسنی بندپی درباره معافیتهای مالیاتی در بخش تاسیسات هتل گفت: ما باید بپذیریم که کیفیت برخی از محصولات خارجی از جمله شیرآلات از محصولات داخلی بهتر است و ما ناگزیر هستیم که برخی از این محصولات را از خارج وارد کنیم.
معاون گردشگری کشور افزود: باید این مسائلی که به عنوان تنگنا در حوزه گردشگری وجود دارد را بررسی کنیم و بتوانیم با همراهی نمایندگان مجلس از مسیر قانون مشکلات حوزه گردشگری را برطرف کنیم. متأسفانه ما با مشکلات متعددی از جمله آب، گاز، برق و آلودگی هوا روبرو هستیم و در بسیاری از بخشها تکنولوژی ما ضعیف است و چین و روسیه هم از نظر تکنولوژی حرفی برای گفتن ندارند و ضرورت این وجود دارد که در بسیاری از بخشها، تکنولوژی بهروز شود.
او در پایان سخنانش گفت: کسانی که در صنعت گردشگری کار می کنند؛ نه تنها در این حوزه سرمایه گذاری مالی کردهاند بلکه از سرمایه های فکری خوبی نیز برخوردار هستند امیدوارم بتوانیم با همفکری و همیاری از این سرمایه ها بهرهبرداری درستی در جهت شکوفایی صنعت گردشگری کشور بکنیم.