استان گیلان به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور همواره طرف توجه دوستداران سفر و گردشگری بوده است. این استان با برخورداری از مراکز اقامتی متعدد، یکی از مناطقی است که به لحاظ زیرساخت اقامتی وضعیت مطلوبی دارد.
آنگونه که رییس جامعه هتلداران استان گیلان به «سفر امروز» گفته اما فعالیت گسترده خانه مسافرهای فاقدمجوز در این استان و همچنین افزایش هزینههای حاملهای انرژی، مشکلاتی را برای هتلداران گیلانی به وجود آورده است و آنها امیدوارند که معاونت گردشگری تحت هدایت انوشیروان محسنی بندپی، معاون جدید گردشگری کشور، به چالشهای موجود رسیدگی کرده و آنها را مرتفع کند.
وی همچنین شکلدهی موج سفر از طریق تعریف طرحها یا بستههای ویژه سفر را از جمله اقدامات موثر برای مقابله با رکود حوزه گردشگری عنوان کرد.
اهمیت برنامهریزی جهت شکلدهی موج سفر
حسین مهرور اصل، رییس جامعه هتلداران استان گیلان، در خصوص انتظارتی که از معاونت گردشگری وجود دارد، به «سفر امروز» گفت: انتظار از معاونت گردشگری بهبود روابط با وزارت امور خارجه است تا بتوانیم در این مقطع زمانی که گردشگری در استان با رکود مواجه است، پذیرای گردشگران خارجی باشیم و حضور این گردشگران زمینه ساز بهاری دوباره برای فعالان صنعت و هتلداران استان باشد.
وی افزود:خوشبتانه استان گیلان باتوجه به اینکه مقصد سفر است، در ایام خاص مهمانان خاص خود را دارد. از سوی دیگر سفر به ۵ یا ۶ استان کشور از استان گیلان میسر است و همین مساله علاقه مندی و حضور گردشگران در گیلان را افزایش میدهد. تنوع خدماتی استان هم از لحاظ اقامتی بسیار بالا است؛ در این استان ۲۸۰ مرکز اقامتی وجود دارد و به لحاظ تنوع و خدمات اقامتی، وضعیت منحصر به فردی را رقم زده است. وجود هتلهای ساحلی، جنگلی و شهری، ظرفیتهای مناسبی را در حوزه اقامت برای گیلان به وجود آورده است. در حال حاضر انتظار ما از مسوولان کشوری و وزارتخانه این است که جلوی فعالیت خانه مسافرهای غیرمجاز در گیلان گرفته شود تا فعالان و صاحبان اقامتگاههای رسمی و دارای مجوز بتوانند خدمات بهتری ارایه کنند.
این هتلدار ادامه داد: برنامهریزی برای شکلگیری موج سفر بسیار مهم است و انتظار میرود شرایطی فراهم شود تا افرادی که تمکن مالی پایینتری دارند و میخواهند که از خدمات اقامتی و سفر و گردشگری بهرهمند شوند، بتوانند در ایام غیرپیک(فصول کم مسافر) از این خدمات استفاده کنند. این خدمات خصوصا باید برای بازنشستگان که جمعیت آنها حدود ۲۰ میلیون نفر است، فراهم شود. به نظرم جا دارد که وزارتخانه و خصوصا معاونت گردشگری به ارایه خدمات سفر بیشتر توجه کرده و در این خصوص برنامهریزیهای بیشتری داشته باشند تا مردم بتوانند از خدمات گردشگری بیشتر بهرهمند شوند.
اقدامات و توانمندیهای جامعه هتلداران گیلان
رییس جامعه هتلداران استان گیلان در مورد اقدامات انجام شده وتوانمندیهای جامعه هتلداران استان گیلان، گفت: در استان گیلان توانستیم بیمه تکمیلی را برای هتلداران و خانوادههای آنان راهاندازی کنیم و این خدمت با استقبال مطلوبی نیز مواجه شد. همچنین دبیرخانه مستقر ایجاد کردیم و امکان خدماترسانی ۲۴ ساعته از طریق تلفن فراهم شده است.
وی افزود:خوشبختانه در سال گذشته میزان بالایی از سفرها به مقصد گیلان را در تابستان و نوروز داشتم و البته شکایت ثبت شدهای هم از هتلها نداشتیم و شکایات، همه مربوط به خانه مسافرهای غیرمجاز بود. تقاضا داریم که آسیبها و زیان فعالیت خانهمسافرها مورد توجه معاونت گردشگری قرار گیرد و با برخورد با آنها از ورود آسیب به هتلها و ورشکستگی اقامتگاههای قانونی و دارای مجوز جلوگیری شود.
تقاضای حل مشکل حاملهای انرژی هتلداران
رییس جامعه هتلداران استان گیلان در ادامه ضمن اشاره به مشکلاتی که در زمینه هزینه حاملهای انرژی هتلداران وجود دارد، گفت:تقاضای ما این است که معاونت گردشگری به وضعیت هزینههای حاملهای انرژی هتلها رسیدگی کند، چرا که امروز هتلداران ملزم به پرداخت هزینه ترانسفر برق نیز شدهاند و به این ترتیب، هزینههای برق سه مرحلهای شده و هم پول برق، هم افزایش قیمت آن و هم ترانسفر برق را باید پرداخت کنیم.
وی افزود: باید توجه داشت که هتلها مراکزی هستند که تمام دولتهای دنیا به آنها سوبسید میدهند تا سرپا مانده واقتصاد کشور از آنها بهرهمند شود. در این زمینه باید عرض کنم که جامعه هتلداران گیلان این آمادگی را دارد که در همکاری با جامعه هتلداران ایران موضوع هزینه حاملهای انرژی هتلداران را از مراجع مربوطه پیگیری کند.