معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی گفت: خراسان جنوبی با ۱۰ اثر ثبت جهانی، هویتی بینظیر دارد که باید آن را قدر دانست.
به گزارش«سفر امروز»،بهروز ندائی در جلسه تخصصی میراث فرهنگی در طبس، در خصوص توسعه گردشگری در استان خراسان جنوبی، گفت: آنچه از دست ما برمیآید برای خراسان جنوبی کمک خواهیم کرد چراکه این استان، به لحاظ تاریخی بینظیر است.
وی با اشاره به وجود ۱۰ اثر ثبت جهانی در خراسان جنوبی، گفت: این تعداد اثر نشان دهنده هویت، داشتهها و ظرفیتهای بالای استان است که ما درباره آن وظیفه داریم و باید قدر آن را بدانیم.ظرفیت های بالقوه گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی به لحاظ تاریخی به اندازه یک کشور است.
ندایی با بیان اینکه در سفر وزیر به استان تفاهم نامه ای با استانداری خواهیم داشت تا قدم های خوبی برای این حوزه برداریم، اظهار کرد: تمامی مشکلات ساختاری، اداری و حوزههای تخصصی این حوزه در این سفر بررسی خواهد شد.
او همچنین در حاشیه بازدید از بافت تاریخی روستای جهانی اصفهک طبس، افزود: اهمیت ثبت جهانی این روستا مشارکت جامعه محلی، مردم و جوانان آن است.
وی بیان کرد: کارگروهی برای تسریع در کارها با عضویت میراث فرهنگی، دهیاری، بنیاد مسکن و دیگر ادارات مربوطه با مسئولیت فرماندار شهرستان تشکیل و هر تصمیمی برای ادامه مدیریت این روستای جهانی گرفته شود لازم الاجرا باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری اظهار کرد: تا زمانی که اثر ثبت جهانی نشده بسیاری از اقدامات را میتوان انجام داد، اما اکنون باید مطالعات و برنامهریزیها دقیق باشد تا منجر به رشد و بالندگی مجموعه شود و به اهداف مربوطه هم برسیم.
وی اظهار کرد: در قالب کارگروه مذکور وظایف میراث فرهنگی مشخص است، اما باید به گونهای برنامهریزی شود تا وظایف دستگاههای مختلف مشخص شود و اقدامات براساس ضوابط پیش برود.
ندائی با بیان اینکه با برگزاری کارگروه مربوطه بسیاری از مشکلات موجود حل و فصل خواهد شد، عنوان کرد: از جوانان روستای اصفهک که به این اقدام مهم دست زده و افتخار آفریدند قدردانی میکنیم.
وی با بیان اینکه برای پرداخت تسهیلات در حوزههای مختلف مشکلی نداریم، گفت: تسهیلات از منابع مختلف قابل پیگیری است در سطح ملی نیز تصمیمگیری خواهیم کرد، نمیتوانیم رقم تسهیلات را اعلام کنیم، اما براساس برآورد اعلام خواهد شد.
رئیس شورای اسلامی روستای اصفهک نیز از این روستا به دیار خشت، آب و آیینه نام برد و گفت: یکی از زیرساخت های مهم هر روستایی آب است که در این زمینه نیاز به توجه داریم.
حمیدرضا رستمی ثانی خواستار راهاندازی مزرعه خورشیدی در این منطقه شد و بیان کرد: در بافت اصفهک یکی از خواستههای اصلی تامین زیرساختهایی از جمله برق است که نیاز به پیگیری دارد.
وی اظهار کرد: ظرفیت اقامت این روستا ۸۰ نفر است و اکنون که روستا جهانی شده نیاز به توسعه زیرساختها داریم، از این رو احداث بازارچه و مجموعه گردشگری در بافت جدید ضروری است و در این زمینه نیاز به حمایت داریم.
وی یکی دیگر از مشکلات این روستا را نداشتن راه عنوان کرد و گفت: ورودی روستا به طول دو کیلومتر نیاز به آسفالت و بهسازی دارد، پروژهای که شاید اعتبار چندانی نیاز ندارد اما با اجرای آن مشکل مهمی حل خواهد شد. در حال حاضر ۹ اقامتگاه بومگردی در روستا وجود دارد که بیشتر آنها با هزینه شخصی راهاندازی شده است، باید از این سرمایهگذاران حمایتهایی از جمله پرداخت تسهیلات انجام شود.
وی تاکید کرد: امیدواریم شرایطی فراهم شود تا پس از ۱۰ سال مردم حلاوت واقعی جهانی شدن روستای اصفهک را بچشند و چراغ کورسوی گردشگری در این منطقه روشن شود.
ثبت جهانی آثار و مفاخر سبب معرفی ظرفیتهای گردشگری میشود
سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی هم در جلسه تخصصی میراث فرهنگی در طبس که در بدو ورود معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان برگزار شد، اظهار کرد: در خراسان جنوبی بیش از دو هزار و ۶۵۰ اثر میراثی شناسایی شده داریم که یک هزار و ۱۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۰ اثر هم ثبت جهانی شده است.
وی کویرنوردی، بوم گردی، روستاهای هدف گردشگری و … را از ظرفیت های گردشگری استان برشمرد و گفت: ثبت جهانی آثار و مفاخر از جمله روستای اصفهک سبب معرفی ظرفیتهای استان در سطح دنیا میشود، لذا زحمات انجام شده برای تحقق این مهم جای قدردانی دارد. اصفهک طبس از بین ۲۵۰ روستای دنیا، ثبت جهانی شده که بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه بعد از حرم امام رضا (ع)، حضرت فاطمه معصومه (س) و شاه چراغ، چهارمین حرم و نقطه زیارتی کشور حرم امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع) در طبس است، خاطرنشان کرد: این آستان مقدس در مسیر تردد زائران و مسافران زیادی است، از این رو، خواستار تقویت و ارتقای شرایط میراث فرهنگی شهرستان طبس هستیم.
استاندار با اشاره به اینکه برای سال آینده از محل تملک دارایی، اعتبارات خوبی برای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان پیش بینی شده، اظهار امیدواری کرد که خراسان جنوبی از اعتبارات وزارتخانه هم سهم بسزایی داشته باشد.