سفر امروز: با وجود همه انتقادها، نوروز امسال هم دستگاههای دولتی از طریق جذب مسافر در اقامتگاههایشان کسب درآمد کردند.
به گزارش «سفر امروز» در حالی که فعالان بخش خصوصی سالها است از جذب مسافران در اقامتگاههای عمدتا فصلی دستگاههای دولتی انتقاد میکنند و آن را به اصطلاح عامیانه «دست کردن در جیب فعالان واقعی صنعت اقامتگاهی» و به طور مشخص هتلداری میدانند، نوروز امسال نیز نهادهای دولتی و از جمله آموزرش و پرورش به جذب مسافران از همه اقشار اقدام کردند.
ظاهرا نه تنها تاکیدها و یادآوریهای مقامات هم چندان کارگر نیفتاده بلکه انگار موضوع برای بسیاری از مدیران دولتیِ خارج از وزارت گردشگری اصلا تعریف نشده است. چنین است که در اولین روز بعد از تعطیلات، مدیرکل آموزش و پرورش سمنان با افتخار از جذب ۵۷ هزار مسافر در تعطیلات نوروز خبر داد. او در گفتوگو با ایسنا از «طرح اسکان نوروزی در مدارس» سمنان گفت. حال ممکن است اینطور تداعی شود که این طرح برای فرهنگیان و کارکنان خود وزارتخانه و به صورت رایگان به اجرا درآمده؛ اما اینطور نیست. چنان که خود او هم در ادامه یادآور شده، این طرح جدای از خانوادههای فرهنگیان، شامل کارکنان دیگر دستگاههای دولتی و مشاغل آزاد هم بوده است. بنابراین نمیتواند رایگان در اختیار عموم قرار گرفته باشد.
او توضیح داد که ۱۴ پایگاه فعال اسکان، ۱۳۲ مدرسه با یکهزار و ۱۰۸ کلاس درس و نمازخانه در سه سطح ویژه، نوع الف و ب، مجهز به امکانات رفاهی ازجمله فرش، یخچال، تلویزیون و … آمادهسازی شد.
جالب اینجاست که با وجود تاکیدات موکد دولت در سطح وزارتخانه بر خودداری دستگاههای دولتی از پذیرش مسافرانی به جز کارکنان همان دستگاه، گویا موضوع در سطح فرمانداریها و استانداریها چندان جدی گرفته نشده. چرا که مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان صراحتا از بازدیدهای «مسئولان دولتی و نمایندگانی از فرمانداری و استانداری، وزارت آموزش و پرورش و…» گفته و این بازدیدها و تایید عملکرد از سوی بازدیدکنندگان را در حکم موفقیت طرح دانسته است! فارغ از اینکه چنین رفتاری در فصل پررونق سفر، عملا با شعار حمایت از بخش خصوصی در تعارض است.
در همین خصوص، رئیس جامعه حرفهای هتلداران سمنان با انتقاد از این طرح به «سفر امروز» گفت: متاسفانه این طرح رایگان هم نیست و در ازای دریافت مبالغی، همه اقشار مردم را هم دربرمیگیرد.
محمدمهدی کردان عنوان کرد که با وجود همه انتقادها و درخواستهای فعالان صنعت هتلداری از دولت مبنی بر خودداری دستگاههای دولتی از ورود به کار اقتصادی در حوزه اقامت، متاسفانه در نوروز امسال مدارس آموزش و پرورش با جذب مسافران از همه اقشار مردم، از دولتی و مشاغل آزاد و…، رقیب صنعت هتلداری و به طور کلی اقامتگاههای رسمی و حرفهای بودند.
او افزود: این موضوع صرفا به استان سمنان مربوط نمیشود و طبعا در دیگر نقاط کشور هم شاهد چنین وضعیتی هستیم. یعنی آموزش و پرورش که باید متولی امر تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم باشد، به رقیب صنعت هتلداری، آن هم در در فصول پررونقی همچون تعطیلات نوروز، تابستان و… تبدیل شده است.
از مجموع قراین و نقلقولهای فوق، روشن است که رقابت دستگاههای دولتی و از جمله آموزش و پرورش با هتلها و اقامتگاههای رسمی در بخش خصوصی را باید «رقابت نابرابر» دانست. چرا که آنها به هیچ رو هزینهها و ضوابط قانونی و حقوقی هتلها را ندارند و از کلاسها که در طول سال کاربری آموزشی دارند، برای کسب درآمد در -به اصطلاح- «پیک سفر» استفاده میکنند.
طبعا جا دارد وزیر گردشگری موضوع را بار دیگر در سطح هیات دولت مطرح کند تا صنعت گردشگری یک بار برای همیشه، شاهد رفع این مشکل باشد؛ وگرنه به موازات مشکل خانههای غیرمجاز، در آینده شاهد بغرنجتر شدن معضل اقامتگاههای دولتی و گستردهتر شدن حضورشان در عرصه کسب و کار عمومی در حوزه گردشگری خواهیم بود.