201
عصر دوشنبه سوم دی ماه اعضای هیات مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران در هتل باباطاهرتهران میزبان معاونان سابق و جدید گردشگری کشور بودند.
به گزارش «سفر امروز» در این نشست شهرام شیروانی، نایب رئیس هیات مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات علی اصغر شالبافیان در معاونت گردشگری و تبریک به انوشیروان محسنی بندپی معاون جدید گردشگری، به تشریح مشکلات صنعت گردشگری کشور پرداخت.
تحمیل هزینههای بالای انرژی به هتلداران
وی ضمن اشاره به مشکلات هتلداران در زمینه هزینههای بخش انرژی گفت: در گذشته با هدف کمک به صنعت گردشگری و هتلداری نرخ بهای هتلها بر مبنای نرخ صنعتی محاسبه میشد. با گران شدن تعرفههای صنعتی برق اما مشکل مضاعفی ایجاد شده است و در این شرایط هتلداران این بار به دنبال این هستند که مشمول تعرفه صنعتی نشوند و خواشمندیم که با عنوان «صنعت گردشگری» خطاب شویم. تلاشها و کمکهایی از جانب همه از جمله مجلس شورای اسلامی انجام شده است. واقعیت اما این است که صنعت گردشگری صنعتی نیمهجان است و بسیاری از هتلداران در مناطق مختلف کشور دچار مشکل هستند.
شیروانی در ادامه ضمن اشاره به هزینههای اضافهای که بابت ترانسفر برق به هتلداران تحمیل میشود، گفت: امروز به هتلدار میگویند که برق را از ورودی نیروگاه وصل کرده و هزینه آن هم به عهده هتلدار است که این خود یک مصیبت است. از سوی دیگر اعلام کردهاند که چون برق هتلها صنعتی است، قطعی برق آنها هم باید مثل بخش صنعت باشد و در این شرایط هتلداران برای جا به جایی مسافران از طبقات بالایی هتل دچار مشکل میشوند. به نظرم دولت نباید فقط به نیروگاههای خود فکر کند و صرفا به خود نگاه داشته باشد.
اقامتگاههای دولتی و خانهمسافرهای غیرمجاز، بلای جان گردشگری
نایب رئیس هیات مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران در ادامه به مشکلات به وجود آمده به واسطه ورود سازمانهای دولتی به هتلداری و همچنین فعالیت خانه مسافرهای فاقد مجوز اشاره داشت و گفت: ماده ۲۳ خدمات کشوری در دولت سید محمد خاتمی تصویب شده است و به موجب آن سازمانها و مراکز دولتی باید از ایجاد مراکز اقامتی اجتناب کرده و مراکز اقامتی کنونی خود را هم به بخش خصوصی واگذار کنند که همچنان به این مساله توجه لازم نمیشود. از سوی دیگر امروز خانه مسافرها مصیب جان هتلداران شدهاند. فعالیت گسترده خانه مسافرهای فاقد مجوز در استانهای گیلان، مازندران و همدان آسیب جدی به هتلداران و اقامتگاههای دارای مجوز وارد کرده است. در تهران هم فعالیت خانهمسافرهای فاقد مجوز وجود دارد و امروز حتی شاهد اجاره ساعتی خانه مسافر در پایتخت هستیم.
شیروانی در خصوص دیده شدن معافیت مالیاتی هتلها در برنامه هفتم توسعه نیز گفت: برای این برنامه زحمتی کشیده شد اما هنوز معافیت ۵۰درصدی مالیاتی هتلها که در برنامه آمده است، قطعی نیست. امیدواریم در هیات دولت این موضوع پیگیری شده و معافیت مالیاتی هتلها به هتلهای ۴ و ۵ ستاره هم تسری پیدا کند. با تلاشهای جامعه هتلداران معافیت مالیاتی هتلهای تا سه ستاره اخذ شده است اما در خصوص هتلهای چهار و پنج ستاره معافیت مالیاتی دیده نشده است و آنها را لوکس میدانند؛ این در حالی است که هتلهای چهار و پنج ستاره اساسا هزینههای بیشتری دارند. امیدواریم معافیت مالیاتی هتلهای چهار و پنج ستاره اعمال شود تا باری از دوش هتلداران برداشته شود. توجه داشته باشید که تعداد هتلهای ۴ و ۵ ستاره هم زیاد نیست و این معافیت مالیاتی فشاری هم به دولت وارد نمیکند.
شیروانی افزود: توجه داشته باشید که اعمال نشدن معافیت مالیاتی برای هتلهای ۴ و ۵ ستاره میتواند موجب شود که هتلها ترجیح دهند که ستارههای خود را کاهش دهند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که معاون جدید گردشگری بتواند با تلاشهای خود مشکلات صنعت گردشگری و هتلداری کشور را مرتفع کند.