مهدی رودبارکی عضو جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران در گفت‌وگو با «سفر امروز»:
صالحی امیری به پیچیدگی‌های نظام حکمرانی کشور اشراف دارد/ وزیری می‌خواهیم که پشت در نهادهای تصمیم‌ساز معطل نماند

این روزها معرفی رضا صالحی امیری به مجلس به عنوان گزینه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سوژه اصلی رسانه‌های مرتبط با این سه حوزه است و نظرات و تحلیل‌های متنوعی را به دنبال داشته. جامعه هتلداران ایران از تشکل‌هایی است که از وزیر شدن صالحی امیری حمایت کرده است. اعضای این جامعه معتقدند که «وزن سیاسی بالا» و ضریب نفوذ کلام صالحی امیری در بخش‌های مختلف حاکمیت می‌تواند در پیشبرد اهداف و خواست‌های فعالان صنعت گردشگری اثر مثبت بگذارد. این را گفت‌وگوهایشان از جمله با «سفر امروز» گواهی می‌دهد.

مهدی رودبارکی، عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران در گفت‌وگو با «سفر امروز» ضمن تاکید بر این‌که شخصیت سیاسی رضا صالحی امیری نزدیک به جایگاهی است که مد نظر جامعه هتلداران ایران بوده، از حضور او در دولت مسعود پزشکیان به عنوان وزیر گردشگری حمایت کرد.

 

علت حمایت جامعه هتلداران از صالحی امیری

رودبارکی در پاسخ به این پرسش که چرا جامعه هتلداران ایران از رضا صالحی امیری حمایت کرده است، گفت: به دلیل پیچیدگی مسایل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، باور داشتیم استفاده از واژه متخصص برای وزیری که می‌خواهد به امور این وزارتخانه رسیدگی کند، خیلی موضوعیت ندارد. دلیلش هم آن است که شاید فردی صرفا با سوابق قابل‌قبول در یکی از حوزه‌های گردشگری، میراث فرهنگی یا صنایع دستی وجود داشته باشد اما این‌که فرد انتخابی در هر سه حوزه‌ تسلط و تخصص کامل داشته باشد، ممکن نیست.

او افزود: جامعه هتلداران ایران برای راس وزارتخانه به یک شخصیت حاکمیتی  و در عین حال ملی که پیچ‌وخم‌های سیاست داخلی و مسایل و موارد مرتبط با نهادهای تصمیم‌ساز حاکمیت را بشناسد، نیاز دارد.  عزت‌الله ضرغامی، وزیر پیشین، به طریق اولی این مولفه‌ها را داشت و در شرایطی که گردشگری شاید اولویت پنجاهم حاکمیت هم نبود و اتفاقات عجیب و غریبی هم در سه سال گذشته افتاد، به نظرم همین که وزارتخانه سرپا ماند به دلیل ارتباطات مناسب وزیر بود.

 

اولویت مهم در انتخاب وزیر گردشگری

عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران عنوان کرد: تمام حرف جامعه هتلداران ایران در هفته‌های گذشته این بود که اگر آقای ضرغامی می‌ماند و با این دولت کار می‌کرد، بسیار مطلوب بود اما در غیر این صورت باید از کسی در سطح او برای وزارتخانه استفاده شود. علت حمایت جامعه هتلداران از رضا صالحی امیری هم این است که در میان تمام گزینه‌هایی که مطرح شده، او تنها کسی است که به لحاظ سوابق و آشنایی به امور و مسایل مربوطه، به خواست‌های جامعه نزدیک بوده است. در واقع صالحی امیری به سبب سوابق متعددی که در نهادهای مختلف دولت و حاکمیت داشته، می‌تواند به تحقق اهداف گردشگری کمک کند.

رودبارکی افزود: موضوع دیگری که برای جامعه هتلداران خیلی محل توجه است، این است که برای نخستین بار وزیری خواهیم داشت که باید با یک ترکیب واحد مجلس برای چهار سال متوالی کار کند. همیشه وزرا دو سال با یک  مجلس کار می‌کردند و اگر هم مجلس با نظرات آنها هماهنگ نبود، امیدوار بودند بعد از آن‌که دولت مستقر شود، مجلس بعدی با اکثریتی همسو با دولت روی کار بیاید؛ اما حالا مجلس و دولت به لحاظ مشی سیاسی طبعا اختلاف نظر دارند. بنابراین نیاز به وزیری داریم که بتواند در این چهار سال با مجلس کار کند. اگر کسی به مسند وزارت برسد که پیچ‌وخم‌های وزارت و سیاست در ایران را نداند، شاید تحت تاثیر فشار نمایندگان از ریل و مسیری که باید در آن قرار داشته باشد، خارج شود.

 

دیدار صالحی امیری با جامعه هتلداران ایران

او ضمن اشاره به دیدار رضا صالحی امیری با هیات مذیره جامعه هتلداران ایران پیش از رفتن به مجلس، گفت: براساس سوابقی که در وزارتخانه موجود است، می‌توان گفت در تمام اتفاقات خیری که در مجلس برای سازمان میراث فرهنگی وقت و وزارت فعلی افتاد، عملکرد جامعه هتلداران در گفت‌وگو و جلب نظر مثبت نمایندگان اثرگذار بوده است. درواقع جامعه هتلداران ایران به سبب گستردگی شبکه هتل‌ها در شهرستان‌ها می‌تواند بالاخص در خصوص نمایندگان شهرستان‌های کوچک اثرگذار باشد؛ چراکه یک هتلدار در شهرستان کوچک دسترسی راحت‌تری به نماینده شهرش دارد و می‌تواند استدلالش را برای شایسته دانستن یک گزینه و وزیر شدن او به نماینده آن حوزه انتخابیه منتقل و او را از نیازهای واقعی صنعت و وزارتخانه مطلع کند.

عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران افزود: در جلسه‌ای که با وزیر پیشنهادی داشتیم، اعضای هیات مدیره به نمایندگی از هتلداران کشور به این جمع‌بندی رسیدند که ایشان بسیار واقع‌بین هستند و شرایط صنعت گردشگری و حکمرانی را به شکل واقعی می‌بینند و به مشکلات کشور و نیز به جزییاتی که وجود دارد به خوبی اشراف دارد.

رودبارکی بدر اشاره به سوابق فرهنگی صالحی امیری گفت: کسی که در سطوح بالای فرهنگی مدیریت کرده، طبعا اهل گفت‌وگو است و می‌توان به راحتی با او صحبت کرد و این بسیار مهم است. البته آقای دکتر صالحی امیری به لحاظ الگوی مدیریتی با وزیر قبلی تفاوت‌هایی دارند اما بی‎شک ایشان هم به سبب دسترسی به نهادهای متنوع حاکمیتی، می‌توانند گره‌گشای بخش‌های مهمی از مشکلات باشند.  نقطه‌ای که جامعه هتلداران بر آن تاکید داشته، همین‌جاست. این‌که وزیر پشت درِ نهادهای تصمیم‌ساز گیر نکند و بتواند حرفش را بزند و در هیات دولت نظرش را به کرسی بنشاند. به نظرم گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این ویژگی را دارد و می‌تواند از جمله در تعامل با سازمان برنامه در ردیف‌های بودجه سالانه، موضوعات مرتبط با وزارتخانه را در بخش‌های مختلف مطرح و انتظارات را برآورده کند.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00