رئیس جامعه هتلداران ایران تشریح کرد
ضرورتِ حمایت تمام‌قد از سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری/ راهکارهایی برای افزایش تعداد هتل‌ها

رئیس جامعه هتلداران کشور گفت: حوزه گردشگری با سازمان‌های مختلف مرتبط است و بعضا برخوردهای سلیقه‌ای سازمان‌ها و نهادها، موانعی را به‌وجود می‌آورد و درهمین راستا باید از سرمایه‌گذاران حمایت شود.

به گزارش«سفر امروز» به نقل از میراث آریا، جمشید حمزه‌زاده، رئیس جامعه هتل‌داران ایران در پاسخ به این پرسش که چه ملزوماتی برای تحقق طرح افزایش تعداد هتل‌ها تا پایان برنامه هفتم توسعه مورد نیاز است، گفت: در وهله اول باید زیرساخت‌ها و شرایط این کار فراهم شود و در این راستا کشورهایی که در گردشگری موفق هستند، طرح‌های تشویقی برای سرمایه‌گذارها در نظر می‌گیرند. در این رابطه به نظرم در تهران که کلان شهر است، راه‌هایی مثل ارائه زمین و وام‌های کم بهره یا میزان اعتبارات مناسب برای ساخت هتل‌ها کارگشاست. مشکلی که وجود دارد اما محدودیت این موارد در کشور ماست، اینکه وام‌ها دوره تنفس کمی دارند و معافیت‌های مالیاتی برای دوره‌های خاص در نظر گرفته شده نیز از مواردی است که باید با نگاه حمایتی به آن توجه شود. به هر روی همین موضوع باعث شده سرمایه گذارها با مشکلاتی مواجه شوند و باید از آنها حمایت شود. انتظار داریم به جای اینکه بگویند تعداد هتل‌ها را افزایش دهید، از هتل‌داران برای توسعه هتل‌ها حمایت کنند.

او در ادامه با ذکر پیشنهادهای حمایتی بیان کرد: حتی در برخی موارد که طرح حمایتی نیاز به مصوبه مجلس دارد، لازم است این طرح‌ها به مجلس رفته و مصوبات لازم را گرفته و از سرمایه‌گذاران حوزه هتلداری حمایت شود.

حمزه‌زاده ضمن بیان موانعی که در حوزه ساخت هتل‌ها وجود دارد، گفت: بیشتر مشکلات سرمایه‌گذاران در حوزه‌های خارج از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. همان‌طور که می‌دانید گردشگری با سازمان‌های مختلف مرتبط است و برخوردهای سلیقگی سازمان‌ها و نهادهای مختلف مثل شهرداری‌ها موانعی را به‌وجود می‌آورد. برای مثال سرمایه‌گذار موافقت اصولی می‌گیرد و هتل را هم می‌سازد اما در پایان ساخت، شهرداری مانع‌تراشی کرده یا وزارت مسکن مشکلی ایجاد می‌کند.

او افزود: همچنین بروکراسی اخذ مجوزها هم مشکل بعدی است که سرمایه‌گذار را دچار مشکل می‌کند و مشکلات سرمایه‌گذار با ارگان‌ها در بحث اخذ کنتور آب و برق نیز وجود دارد. به نظرم اگر سازمان‌هایی که در اعلام نظرها تأثیرگذارند، گردشگری را به عنوان یک امتیاز و  اولویت کشور نگاه کنند، به رفع موانع و مشکلات در این بخش کمک می‌شود.

این فعال صنعت گردشگری ادامه داد: یکی از مشکلات ما نبود مطالعات نیاز سنجی است. این مطالعات به ما می‌گوید برای مثال شهر اصفهان تا چند سال آینده به چه زیرساخت‌هایی و چه تعداد هتل نیاز دارد؟ در این زمینه به سرمایه‌گذاران به طور تجربی مشاوره داده می‌شد در صورتی‌که کاری تخصصی بوده و مستلزم مطالعات است.

رئیس جامعه هتل‌داران کشور در ادامه درباره جذب گردشگر گفت: حضور گردشگر خارجی در گروی رفع بحران‌ها و ارتباط دولت با سایر دولت‌هاست. بحث بعدی بحث زیرساخت‌های کشور است. مشکل اصلی زیرساخت‌ها در حوزه حمل و نقل است و از بسیاری کشورها به ایران پروازی وجود ندارد. بازاریابی و شرکت در نمایشگاه‌ها و معرفی ایران هم معضل بعدی ماست که به نحو احسن انجام نشده است.

وی افزود: حضور گردشگر داخلی نیز ارتباط مستقیم با تورم دارد و هرچه تورم بیشتر باشد، میزان استفاده مردم از هتل‌ها کمتر می‌شود. موضوع بعدی توزیع سفر، تعریف مقاصد و مسیرهای جدید با قیمت‌های مناسب با حفظ کیفیت خدمات است که همگی در افزایش جذب گردشگران خارجی مؤثر هستند و باید به آنها توجه شود.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00