به گفته مدیرکل فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه، پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه طبق وعدهای که پیمانکار داده اواخر تابستان به اتمام خواهد رسید.
به گزارش «سفر امروز» به نقل از ایسنا، مجتبی بیاتی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه، گفت: این پروژ هم اکنون فعال بوده و به مرحله آسفالت رسیده است. کارخانههای آسفالت در محل فرودگاه فعال هستند و سه دستگاه فینیشر نیز در حال پخش آسفالت است.
او پیشرفت کنونی عملیات بهسازی باند فرودگاه را حدود ۵۴ درصد اعلام کرد و افزود: طبق وعده پیمانکار، عملیات بهسازی باند فرودگاه اواخر تابستان به اتمام خواهد رسید و باند جهت انجام کارهای خطکشی، لایتینگ و مارکینگ در اختیار فرودگاه قرار میگیرد.
مدیرکل فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه رقم اولیه اعتبار بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه را ۴۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: هیچ مشکلی از نظر تامین اعتبار این پروژه وجود ندارد و از محل اعتبار شرکت فرودگاههای کشور و سفر ریاست جمهوری به استان، اعتبارات لازم تامین شده است.
بیاتی از تاثیر اتمام بازسازی باند فرودگاه کرمانشاه بر افزایش پروازها هم یاد کرد و ادامه داد: وقتی فرودگاه ۲۴ ساعته شود امکان اینکه هر ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک نشست و برخاست داشته باشیم وجود دارد، اما مابقی امور به شرکتهای هواپیمایی برمیگردد که تا چه اندازه بتوانند هواپیما تهیه کنند تا به مقاصد مختلف پرواز داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به درآمد- هزینهای بودن فرودگاهها، ما نیز از افزایش پروازها استقبال خواهم کرد.
تعریف ۶پروژه سرمایهگذاری در فرودگاه کرمانشاه
مدیرکل فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه در ادامه از تعریف شش پروژه سرمایهگذاری با مشارکت بخش خصوصی در فرودگاه کرمانشاه خبر داد که چارچوبها و برآوردهای اولیه آن نیز انجام شده است.
وی یکی از مهمترین این پروژهها را تاسیس یک شرکت هواپیمایی بومی در استان و راهاندازی ایرلاین اختصاصی کرمانشاه عنوان کرد و گفت: خوشبختانه متقاضیانی در این زمینه پای کار هستند.
بیاتی معتقد است، راهاندازی ایرلاین اختصاصی در کرمانشاه مشابه آنچه که برخی استانهای دیگر در اختیار دارند، کمک بسزایی به رونق صنعت حمل و نقل هوایی استان خواهد کرد.
او دومین پروژه سرمایهگذاری که برای فرودگاه کرمانشاه تعریف شده را راهاندازی خدمات بار هوایی(کارگو) اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط تجاری کرمانشاه و همچنین مرکزیتی که در غرب کشور داریم، راهاندازی آن ضروری است.
مدیرکل فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه احداث مجتمع اقامتی، گردشگری و رفاهی، پارکینگ طبقاتی، بخش تجاری و فروشگاه زنجیرهای و همچنین جایگاه تشریفات اختصاصی(CIP) را نیز از دیگر فرصتهای سرمایهگذاری تعریف شده در فرودگاه کرمانشاه برشمرد که میتواند با همراهی بخش خصوصی اجرایی شود.
بیاتی اظهار کرد: این فرصتهای سرمایهگذاری در رویداد بینالمللی شرکت فرودگاههای کشور جهت جذب سرمایهگذار ارائه خواهد شد.
کرمانشاه به دلیل ظرفیتهای گردشگری، توریست سلامت و مرز مشترک با عراق دارای ظرفیت های ویژهای است.
فرودگاه بینالمللی کرمانشاه یا فرودگاه بینالمللی شهید اشرفی اصفهانی مهمترین و بزرگترین فرودگاه در منطقه غرب ایران در شهر کرمانشاه قرار دارد و دارای ۲ ترمینال هوایی است که یکی برای ویژه پروازهای خارجی و دیگری که از بافت جدیدتری برخوردار است و مخصوص پروازهای داخلی است.
در سال ۱۳۵۰ فرودگاه جدید کرمانشاه فعالیت خود را آغاز و از زمان افتتاح تاکنون چندین بار گسترش یافته و در سال ۱۳۷۴ مساحت فرودگاه با خرید زمینهای اطراف آن به ۲۲۸ هکتار افزایش یافت و با ساخت تأسیسات جانبی، ساختمان آتشنشانی و ایمنی زمینی، مدیریت اداری، ترمینال مسافربری، پاویون، ساختمان امور فنی، مقر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ایستگاه پلیس و تعدادی خانههای سازمانی، امکان نشست و برخاست هواپیماهای پهنپیکر تا ایرباس نیز در آن فراهم شد و در این مرحله از توسعه باند فرودگاه از ۲۷۰۰ متر به ۳۴۰۰ متر و پارکینگ هواپیما نیز از ۱۲۷۰۰ متر مربع به ۳۸۲۲۰ متر مربع توسعه یافت و عملیات بهسازی باند فرودگاه نیز در سال ۱۳۷۵ به پایان رسید.
مرحله دوم توسعه فرودگاه کرمانشاه در سال ۱۳۸۶ اتفاق افتاد که طی آن ۸ هکتار زمین در ضلع غربی فرودگاه خریداری شد و مساحت فرودگاه به ۲۳۷ هکتار افزایش یافت و از سال ۱۳۹۶ عملیات بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه آغاز شده که همچنان ناتمام باقی مانده و طی این عملیات قرار است که باند فرودگاه برای نشست و برخاست تمام انواع هواپیماهای پهنپیکر مناسبسازی شود.
فرودگاه کرمانشاه به عنوان فرودگاه «هاب» و مرکز فرودگاههای غرب علاوه بر جابه جایی مسافران کرمانشاهی، نقش به سزایی در جا به جایی مسافران استانهای غرب کشور دارد و میزبان گردشگران کشور عراق نیز است.