شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری با اعلام اینکه ۶ هفته تا آغاز حج تمتع باقی مانده است، از کاروانها خواست انجام معاینههای پزشکی را سرعت بدهند. همچنین اعلام شد تدابیر لازم برای حل مشکل انتقال آب زمزم به ایران که در حج سال گذشته پیش آمده بود، انجام شده است.
به گزارش«سفر امروز»،اکبر رضایی، معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه ۶ هفته تا آغاز اعزام کاروانهای حج تمتع (۱۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۴) باقی مانده است، از همه معاونان واحدهای بعثه و سازمان حج و رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت درخواست کرد با توجه به فرصت باقیمانده و تعطیلات پیشرو برنامههای خود را برای اعزام کارگزاران اجرایی و فرهنگی اعلام کرده و سرعت بخشند و سریعتر نتایج معاینات پزشکی زائران و ارسال دارو به کشور عربستان را برای حج مشخص کنند.
او همچنین با اشاره به دغدغه زائران در حج گذشته درباره انتقال آب زمزم، گفت: تدابیر لازم در اینباره اندیشیده شده تا انتقال آب زمرم به کشور صورت گرفته و در میان حجاج سال آینده توزیع شود.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این شورا با تاکید بر اینکه برای نکات مهم حج پیشرو تدبیر و برنامهریزی ضروری است، بر لزوم توجه به موضوع انتقال ارز برای عملیات حج و عمره آینده با توجه به مصوبات صورت گرفته در جلسه شورای عالی حج تاکید کرد.
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت هم با بیان اینکه تعامل خوبی میان ستاد عملیات عمره و سازمان حج و زیارت وجود دارد، تاکید کرد: تنوع بستهها برای عمره آینده بهویژه برای ماه شوال که مصادف با عید نوروز خواهد بود و همچنین ماه مبارک رمضان آینده مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: همه واحدها تلاش خواهند کرد که اعزام عمرهگزاران با حداکثر ظرفیت در عمره پیشرو که با پایان حج آغاز خواهد شد، صورت گیرد.
بیات همچنین به تاخیرهای هواپیمایی اشاره کرد و گفت: سازمان حج نباید ملاحظه هزینه و بار مالی را کند و حق زائر است که تاخیرها جبران شود.
در این شورا همچنین اعلام شد که در عمره ۱۴۰۳ حدود ۱۷۴ هزار عمرهگزار به عربستان اعزام شده و ۱۵۵ هزار نفر پس از انجام اعمال به کشور بازگشتند.
نماینده ولیفقیه در سازمان حج و زیارت از محدودیت جدید عربستانیها برای زائران خبر داد و گفت: یکی از محدودیتهایی که عربستان اعمال کرده، این است که گاهی اوقات از طریق هوش مصنوعی به پیامرسانها و صفحههای شخصی زائران در فضای مجازی وارد میشوند و اگر کسی دلنوشتهای یا نکتهای داشته باشد که عربستانیها برنتابند آن زائر را دیپورت (اخراج) میکنند.
او ادامه داد: اینکه فضای مجازی زائران ما رصد شود اتفاق خوبی نیست. به هرحال برای کشورهایی که با هم دوست و برادر هستند و مثل ایران و عربستان دارای ارتباطات معنوی هستند، مناسب نیست چنین محدودیتهای اعمال کنند و خوب است عربستان تجدیدنظر کند.
نواب گفت: فرض کنید یک زائر سالها انتظار کشیده است تا به خانه خدا مشرف شود، حالا این زائر در فضای مجازی؛ اینستاگرام یا واتساپ خود، یک مطلب یا محتوایی دارد که ممکن است عربستانیها برنتابند، این سزای آن زائر نیست که او را برگردانند و یا اجازه ندهند برای زیارت به مکه برود؟
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: محدودیتهای جدید برداشته شود یا حداقل در حد تذکر و تعهد از زائر به پایان برسد اما اینکه زائر اخراج شود اصلا خوب نیست، نه برای ما و نه برای عربستان که به زائران خدمات میدهد. اگر یک زائری اخراج شود آنوقت چهره این کشور در نظر آن زائر و خانوادهاش و همچنین اطرافیانش سیاه میشود.