رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر یزد، پیشینه عظیم این شهر در رعایت اصول معماری پایدار و داشتن بزرگترین بافت خشتی زنده جهان را عامل انتخاب آن به عنوان شهر میراث جهانی دانست.
به گزارش «سفرامروز» به نقل از میراث آریا، بیبی فاطمه حقیرالسادات، ضمن گرامیداشت ۱۸ تیرماه ماه سالروز انتخاب یزد به عنوان شهر میراث جهانی گفت: سازهای به نام بادگیر بدون مصرف برق و آب و تنها با انرژی پاک بادی کار میکند و سالها بخش تابستانه خانههای یزدیها را خنک کرده است. خانههای قدیمی برای هر فصل بخش جداگانه داشتند و معماری درونگرایی و ملات کاهگل گواه پایداری آنها است.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر یزد افزود: شبکه عظیم قناتها در زیر شهر یزد و سیستم صحیح آبرسانی بدون تبخیر و اتلاف انرژی و طراحی آبانبارها، ساباط ها، طاق و تویزهها همه گواه هزاران سال پایداری یزد است.
او عنوان کرد: پیشینه شهر یزد در رعایت اصول معماری پایدار و خاص جالب توجه است و این شهر با داشتن بزرگترین بافت خشتی زنده جهان با محلات تاریخی پیوسته بوده و زندگی و رسومات اصیل یزدی در آن جاری است و مردم هنوز در این خانههای قدیمی و بافت تاریخی ساکن هستند. اصالت فرهنگی و اجتماعی ایرانی _ اسلامی بافت تاریخی یزد و زندگی مسالمتآمیز ادیان مختلف و نظر مثبت و تأییدیه ارزیاب یونسکو منجر به انتخاب یزد به عنوان شهر میراث جهانی در ۱۸ تیرماه سال ۱۳۹۶ شد.
حقیرالسادات تصریح کرد: یزد همچنین در بهمنماه ۱۳۹۷ به عنوان پایتخت تاریخی شهرهای پایدار جهان در سال ۲۰۱۹ لقب گرفت. هماکنون در سالروز آن وظیفه تکتک مردم یزد و کشور است که در حفظ و توسعه معیارهای شهر میراث جهانی یزد تلاش کنند.