عصر دوشنبه ۲۲ مرداد، نشست شورای مکران به ریاست رییس جمهور برگزار شد. در این نشست رئیس سازمان برنامه و بودجه و دبیر شورای عالی امنیت ملی و… نیز حضور داشتند. دبیر و اعضای این شورا برگزار و گزارشی از اقدامات انجام گرفته برای تهیه طرحها و چشمانداز توسعه این منطقه ارائه شد. در این نشست به چشمانداز درخشان منطقه مکران اشاره و تاثیرات آن بر توسعه ملی به بحث گذاشته شد. همچنین تاکید شد در اجرای طرحهای تهیه تسریع شود. دستور پزشکیان برای بررسی و انطباق طرحهای شورای مکران با اسناد بالادستی و فراهم کردن مقدمات اجرای این طرحها و نیز تاکید بر ضرورت به کارگیری به روزترین فناوریها در توسعه مکران، مهمترین خروجی این نشست بود. به این مناسبت با فرهاد شهرکی، عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و نماینده زابل درباره اهمیت مکران در صنعت گردشگری گفتوگو کردیم.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان گفت: مکران با برخورداری از جاذبههای طبیعی و بکر از جمله سواحل بسیار زیبا یکی از ظرفیتهای بزرگ گردشگری در سطح ملی و بینالمللی است.
فرهاد شهرکی در گفتوگو با «سفر امروز» عنوان کرد: این مناطق بکر با همه توانمندیهای بالقوهای که دارند، متاسفانه به دلیل نبود زیرساختهای حملونقل جادهای و هوایی مناسب، هنوز به درستی دیده نشده. من مطمئن هستم که اگر به موضوع حملونقل و مسیرهای دسترسی به مکران رسیدگی شود، گام بزرگی برای یک تحول بزرگ در منطقه برداشته خواهد شد. بیشک زیرساختهایی مانند جادهها، فرودگاهها، هتلها و رستورانهایی در منطقه، ضرورتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. در صورت ایجاد این زیرساختها، مکران نه برای گردشگران داخلی یک مقصد جذاب سفر خواهد بود بلکه بیشک ظرفیت آن را دارد که مقصد بینالمللی سفر باشد و سالانه گردشگران زیادی را از خارج از مرزهای کشور جذب کند.
او همچنین توضیح داد که مکران از نظر گردشگری طبیعی یک موقعیت خاص است و بیشک اتصال دریا و شنزارها در آن منطقه موقعیتی است که برای گردشگران طبیعی دنیا بسیار دیدنی خواهد بود.
شهرکی افزود: مکران همچنین امکان آن را دارد که به ۷ میلیون نفر جمعیت سکنی بدهد. یعنی جدای از موقعیت تجاری و ترنزیتی که دارد، یکی از مناطقی است که میتواند آینده اقتصادی کشور را دستخوش تحول کند. سالهاست که مقام معظم رهبری بر ظرفیتهای این منطقه و ضرورت استفاده از این ظرفیتها تاکید داشتهاند. گروههای معاند نمیخواهند از این فرصت بینظیر استفاده شود و مدام دنبال به تاخیر انداختن آن هستند. بنابراین این موضوع در جلسهای که اخیرا ما اعضای مجمع نمایندگان استان با رئیس جمهور محترم داشتیم، موضوع را مطرح کردیم و خوشبختانه ایشان هم در جلسه شورای مکران دستوراتی برای تسریع امر صادر کردند.
نماینده مردم زابل در مجلس گردشگری را پیشران بسیار مهمی دانست که میتواند زمینه را برای رشد سایر حوزهها در مکران فراهم کند. او گفت: خوشبختانه سفارشها و تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه بسیار موثر بوده. در جلسهای که با آقای رئیس جمهور داشتیم، ایشان هم فرمودند که مقام معظم رهبری هم روی این موضوع تاکید داشتهاند. بنابراین اگر آقای رئیس جمهور دستور تسریع صادر کردند، از یک طرف سفارشهای مقام معظم رهبری بوده و از سوی دیگر تاکیدات نمایندگان استان بر مساله مکران به عنوان یک ظرفیت ملی.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود تاکیدهای مکرر در سالهای گذشته تا به امروز اقدام موثری در این زمینه انجام نشده، گفت: مهمترین دلیل تمرکزگرایی بوده و اینکه به تهران به عنوان قبله آمال فعالیتهای مختلف کشور نگاه کردهاند. متاسفانه هر چه فاصله یک منطقه از مرکز بیشتر باشد، بیشتر به فراموشی سپرده میشود. به هر حال مطالعات علمی ثابت کرده است که مکران یک ظرفیت بسیار مهم برای برونرفت کشور از جالشهای مختلف است. دولتهایی که به این موضوع توجه نکردهاند، فرصتهای مهمی را از دست دادند. امیدواریم که دولت چهاردهم در شروع برنامه توسعه هفتم این ظرفیت را جدی بگیرد. نمایندگان استان هم در دوره جاری قطعا پیگیر این موضوع خواهند بود.