نخستین نمایشگاه کاربردی «الیت هتل ۲۰۲۴» با حضور فعالان طراحی،احداث، تجهیز و بهرهبرداری از هتلها، در برج میلاد تهران در حال برگزاری است.
به گزارش «سفر امروز» در این نمایشگاه انواع اتاقها و سوئیت نمونه و رستوران و کافی شاپ با تجهیزات و مصالح استاندارد شده ارایه میشود.
به بهانه برگزاری این نمایشگاه به بررسی نقاط ضعف و قوت عرصه نمایشگاهای حوزه گردشگری و هتلداری در ایران نشستیم. آنطور که از صحبتهای فعالان صنعت گردشگری بر میآید، تفکیک نشدن نمایشگاههای تخصصی از نمایشگاههای عمومی از جمله مشکلات اساسی نمایشگاههای برگزار شده در حوزه توریسم کشور است.
معضل برگزاری همزمان نمایشگاههای تخصصی و عمومی
جمشید حمزهزاده، رییس جامعه حرفهای هتلدران ایران ضمن استقبال از برگزاری نمایشگاه الیت ۲۰۲۴ به عنوان یک نمایشگاه تخصصی به «سفر امروز» گفت: متاسفانه معمولا رویه این گونه است که نمایشگاههای تخصصی و عمومی در ایران با هم برگزار میشوند و به بیان دیگر نمایشگاههای تخصصی و عمومی معمولا تفکیک نمیشوند و به نظرم این مساله یک ایراد اساسی است.
وی افزود: در نمایشگاههای مردمی به سبب حضور انبوه جمعیت، سرو صدای موسیقیهای محلی و جنب و جوش فروش صنایع دستی، شور و حال خاصی وجود دارد که برای مردم عادی نیز خیلی خوب است و میتواند موجب آشنایی آنها با جاذبهها و امکانات شود. با این وجود این وضعیت برای صاحبان تجارت شاید چندان مطلوب نباشد.
رییس جامعه حرفهای هتلدران ایران ضمن مقایسه نمایشگاههای داخلی و بینالمللی گفت: در دنیا در نمایشگاههای تخصصی به مردم عادی اجازه ورود داده نمیشود و رویکرد B2B(اتصال تجارتها به یکدیگر) بوده و صرفا افرادی که با صنعت مربوطه مرتبط هستند، میتوانند با ارایه کارت دعوت و پرداخت ورودیه وارد نمایشگاه شوند.
حمزهزاده در خصوص کم و کیف نمایشگاه «الیت هتل ۲۰۲۴» نیز به «سفر امروز» گفت: این نمایشگاه در نوع خود بینظیر است چرا که صد در صدر تخصصی است و افرادی نیز که دعوت شدهاند از هتلداران، رستورانداران و مراکز اقامتی هستند و این امکان فراهم است که با آخرین تجهیزات پیشرفته در زمینه هتل و رستوران آشنا شویم.
وی افزود: به نظرم این آشنایی میتواند به بحث ارتقای خدمات در هتلها، مراکز اقامتی و رستورانها کمک کرده و نیز در زمینه کنترل هزینهها مفید باشد.
اهمیت حضور در نمایشگاهها برای تجارتها
یکی از شرکتهای حاضر در نمایشگاه الیت هتل ۲۰۲۴ شرکت «مهندسین مشاور عمارت خورشید» است که در زمینه بازسازی و مرمت بناهای تاریخی و طراحی و نظارت بر ساخت ساختمانهای مدرن فعالیت دارد.
پدرام علی بیگی، طراح ارشد این شرکت در خصوص اهمیت حضور در نمایشگاههای تخصصی به «سفر امروز» گفت: «به نظرم برگزاری نمایشگاههای این چنینی اقدام مثبتی است چون میتوانیم با شرکتهای فعال در حوزه ارتباط بگیریم و با محصولات و دیدگاههای آنها آشنا شویم و تعامل خوبی بین جامعه مهندسین و تولیدکنندگان فعال در زمینه هتلداری ایجاد شده و زمینه همکاری با برندها فراهم شود.»
مینو آدینه، سرپرست فروش شرکت پرک نرمافزار نیز در خصوص هدف این شرکت از شرکت در نمایشگاههای مرتبط با هتلداری به «سفر امروز» گفت: «به هر حال بهترین برندهای کشور در زمینه هتلداری در نمایشگاهها حضور دارند و شرکت ما نیز به سبب فعالیت در زمینه نرمافزارهای جامع هتلداری در نمایشگاهها حضور مییابد.»
حسام فتوحینیا مدیر پشتیبانی شرکت «پرک نرمافزار» نیز به «سفر امروز» گفت: «حضور در نمایشگاههای تخصصی به سبب آنکه صرفا برندهای خاص و برترینها در نمایشگاه شرکت میکنند را بسیار مثبت ارزیابی می کنم و به نظرم به سبب حضور برترینها تجارتها در نمایشگاهها، امکان مشارکت و همافزایی بین تجارتها شکل خواهد گرفت.»
در نهایت باید به عنوان جمعبندی بیان کرد چنانچه نمایشگاههای حوزه سفر، گردشگری و هتلداری به صورت تخصصی برگزار شود، میتواند برای تجارتها مفیدتر باشد.
درواقع برگزار کنندگان نمایشگاهها باید تفکیک لازم را بین نمایشگاههای با جامعه مخاطب عمومی و تخصصی قائل باشند و پیش از برگزاری نمایشگاه، صرفا روی یک گروه هدف و جامعه مخاطب مشخص، متمرکز شوند.