در نشستی که اخیرا جامعه هتلداران ایران با معاون گردشگری کشور داشتند مسایلمختلف صنعت گردشگری و هتلداری کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش «سفر امروز» در این نشست ضمن مطرح شدن نقدها و نظراتی در مورد شرایط امروز صنعت گردشگری کشور، از لزوم رفع ایران هراسی و جذب گردشگران بینالمللی از طریق برگزاری «فمتور» هم سخن به میان آمد. گفته شد. همچنین ایجاد شبکه تلویزیونی گردشگری از سوی صدا و سیما، مشخص شدن ابعاد اقتصادی و ظرفیتهای دقیق صنعت گردشگری و درخواست توجه بیشتر به هتلداری و گردشگری سبز از دیگر نکات مطرح شده در این نشست بود.
پیشنهاد برگزاری فمتور با هدف جذب گردشگر خارجی
ابراهیم پورفرج از سرمایهگذاران شاخص هتلداری کشور و بنیانگذار جامعه تورگردانان ایران، در این نشست، گفت: برای یک ماهی در اروپا حضور داشته و با شرکتهای بسیاری در حوزه گردشگری صحبت داشتم. بسیاری از این شرکتها در گذشته با خود من و با آژانسداران ایرانی کار میکردند اما اکنون با هرکس که ملاقات داشتم، قصد آمدن به ایران را نداشت. این در حالی است که برخی از این شرکتها ۲۰ تا ۲۵ سال با من کار کردهاند. وقتی علت را جویا میشویم، میگویند میترسیم به ایران بیاییم و برایمان مشکل ایجاد شود.
وی افزود: به نظرم یک استرس و نگرانی در اروپاییها برای سفر به ایران وجود دارد. در دوران دولت احمدینژاد هم شرایط مشابهی وجود داشت و من در آن مقطع از ۱۰۰کشور دعوت کرده و «فمتور» برگزار کردم. در آن مقطع نهایتا از ۴۲ کشور ۱۳۵ نفر را به ایران آورده و بزرگترین آژانسها را وارد کشور کردیم و همین امر زمینهساز ورود گردشگر به ایران شد. پیشنهاد من این است در شرایط کنونی هم یک «فمتور» تشکیل داده و از ۲۰۰ کشور دعوت کنیم تا حداقل از ۱۰۰ کشور به ما پاسخ داده و به ایران بیایند. به نظرم اگر این اتفاق بیفتد، میتوان وضعیت گردشگری کشور را متحول کرده و زمینه را برای ورود گردشگران بینالمللی به ایران فراهم کرد.
اهمیت مشخص شدن ابعاد اقتصاد گردشگری
مهدی رودبارکی، عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران نیز در این نشست خطاب به معاون گردشگری کشور، گفت: مادامی که اقتصاد گردشگری در ایران با اندازه واقعیاش تعریف نشده باشد، مطمئن باشید در هیچ نهاد حاکمیتی و یا نهادی که تعریف بودجه در آن صورت میگیرد، امکان گفتوگو نخواهید داشت. مادامی که اعداد و ارقام واقعی نشود، اتفاقی که باید در حوزه گردشگری بیفتد، نمیافتد. این در حالی است که گردشگری نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا میکند. مثلا در استان مازندران بخش بزرگ فروش مرغهای ۲۸ روزه به سبب فعالیت صنعت گردشگری و پذیرایی است. همچنین بخش بزرگی از تولیدات ربگوجه فرنگی ۱۰ کیلویی و روغن ۱۷ کیلویی کشور از سوی فعالان اقتصاد گردشگری و برای این حوزه خریداری میشود.
او افزود: اندازه اقتصاد گردشگری به شکل صحیح و واقعی مشخص نیست. به نظرم معاونت گردشگری و وزارتخانه باید عدد واقعی اقتصاد گردشگری را در یک پروژه مشترک بین وزارت گردشگری، مرکز آمار و بانک مرکزی، احصا کنند.
درخواست در اولویت قرار گرفتن گردشگری سبز
محمد جهانشاهی، دبیر کمیته ملی طبیعتگردی نیز در این جلسه، گفت: بحث افزایش بالای قیمت حاملهای انرژی و آب مطرح است و قاعدتا هر سال مشکلات بیشتری گریبانگیر صنعت گردشگری کشور خواهد بود و کشور چارهای ندارد که به هر شکل این مصرف را مدیریت کند.
وی افزود: از سال گذشته طرحی به نام گردشگری سبز به صورت مشترک بین جامعه هتلداران ایران و معاونت گردشگری وزارتخانه شروع شد و به بحث هتلهای سبز پرداخته شد. البته سرعت روند این بخش کمی کاهش یافته است و به نظرم با توجه به بحث ملیسازی مصرف منابع و استانداردی که در خصوص گردشگری سبز و هتلداری سبز وجود دارد، باید گردشگری و هتلداری سبز در اولویت قرار گرفته و به آن بیشتر توجه شود.
پیشنهاد ایجاد شبکه تلویزیونی گردشگری
کریم بیگی، عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران نیز در این نشست ضمن اشاره به وضعیت نامساعد روابط بینالملل کشور، پیشنهادی مطرح کرده و گفت: باتوجه به اینکه در هر صورت مشکلاتی برای جذب گردشگر به کشور وجود دارد، میتوان تمرکز را بر گردشگری داخلی گذاشت و از داشتههای داخل کشور استفاده کرد. امیدوارم که اقدامی موثر برای ایجاد شبکه تلویزیونی گردشگری از سوی صدا و سیما انجام شود.
وی افزود: به نظرم به واسطه یک چنین شبکهای میتوان خانوادههای ایران را به سفر کردن تشویق کرد و این موضوع میتواند تبعات بسیار مساعدی برای گردشگری داخلی در پی داشته باشد. به نظرم هزینه انجام شده برای این شبکه هم میتواند از طریق تبلیغاتی که از سوی بخش گردشگری کشور سفارش داده میشود، تامین شود.