تحلیل «سفر امروز» از سخنرانی وزیر در مراسم روز جهانی گردشگری در گرجستان
پیام جهانی صالحی امیری: گردشگری عرصه گفت‌وگو و ایران کشور صلح و دوستی است

«سفر امروز»: پس از آن‌که رئیس جمهور در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل، ضمن تاکید بر مشی ظلم‌ستیز کشورمان، تلاش کرد به چهره صلح‌طلب ایران نزد افکار عمومی دنیا نور بتاباند، حالا ما به ازای این تمهید را از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌بینیم.

به گزارش «سفر امروز» سیدرضا صالحی‌ امیری، در مراسم روز جهانی گردشگری که با حضور حدود ۴۰ مقام گردشگری کشورها ۲۷ سپتامبر (۶ مهرماه) در شهر تفلیس گرجستان برگزار شد، سخنرانی کرد. او تمرکز خود را در این سخنرانی بر موضوع گفت‌وگوی جهانی گذاشت و تاکید کرد که «گردشگری برای شکل دادن به گفت‌وگو نیازمند وفاق ملی، منطقه‌ای و جهانی‌ است». پیوستار سخنان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با مواضع رئیس دولت چهاردهم در مجمع عمومی سازمان ملل زمانی آشکارتر می‌شود که می‌بینیم صالحی امیری به اشاره غیرمستقیم به مواضع پزشکیان بسنده نکرده و صراحتا عنوان کرد که موضوع صلح و وفاق جهانی «همان موضوعی‌ است که رئیس جمهوری ایران به آن تاکید دارد». او در این نشست بین‌المللی در ارائه گواهی مستند برای صلح‌طلبی کشورمان به «لغو داوطلبانه روادید با بسیاری از کشورها توسط ایران» اشاره کرد و آن را «پیام روشن و واضحی درباره قدم‌های ایران در راه صلح و دوستی با جهانیان» برشمرد.

امنیت و ضرورت وجود آن به عنوان «کلیدی‌ترین زیرساخت برای توسعه گردشگری» موضوع دیگری بود که صالحی امیری به آن پرداخت. او در توضیح منظورش از این ضرورت در عرصه گردشگری یادآور شد که «امنیت نه‌تنها به معنای نبود تنش و نزاع، بلکه به مفهوم وجود آسودگی خاطر برای گردشگران و عرضه‌کنندگان خدمات این حوزه است».

صالحی امیری که به نمایندگی از دولت و حاکمیت ایران در این نشست سخن می‌گفت، سعی کرد در سخنرانی‌اش با برجسته کردن ارتباط میان گردشگری و مساله «شناخت فرهنگ‌ها» نشان دهد که «آرامش و امنیت» جهانی، دغدغه ایران به عنوان کشوری صلح‌طلب است. کشوری که «گردشگری» را امکانی برای کاهش تخاصم در جهان و پیوند میان تمدن‌ها می‌داند. او حتی در بخشی از سخنانش، برقراری ارتباط و پیوند میان ملت‌ها را نه صرفا امکانی بالقوه بلکه «رسالت اصلی» گردشگری دانست.

وزیر گردشگری ایران تلاش کرد نشانه‌های هر چه بیشتری را برای نشان دادن مواضع تساهل‌آمیز و صلح‌طلبانه ایران برجسته کند. او گفت: «به گواه تاریخ، ایران کشور صلح و دوستی‌ است و سکونت یک میلیون ساله انسان در ایران، تمدن ۷ هزار ساله، دارا بودن ۲۸ میراث ملموس و ۲۴ میراث ناملموس ثبت شده در فهرست‌ میراث جهانی یونسکو و برخورداری از ۱۱ شهر و ۳ روستای ثبت جهانی صنایع‌ دستی جهانی هدیه ایران به دنیاست.»

صالحی امیری همچنین «وجود ۱۳ زیست‌کره و ۳ ژئوپارک جهانی در ایران» را «نمونه‌هایی از صلح و دوستی ایرانیان» دانست و یادآور شد که «بیش از ۱۰۰ پرونده ثبت میراث ایران در فهرست‌ جهانی یونسکو در انتظار بررسی است.»

دیدار وزیر گردشگری ایران با دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد از دیگر برنامه‌های سفر صالحی امیری بود. گزارش شده است که صالحی امیری در این دیدار درباره همکاری‌های مشترک و افزایش سطح تعاملات فی‌مابین با زوراب پولولیکاشویلی گفت‌وگو کرده است.

به این اعتبار باید این حضور بین‌المللی وزیر گردشگری را گامی برای رویکردی دانست که در عین تاکید بر عزت نفس، ظلم‌ستیزی و تسلیم‌ناپذیری در برابر سلطه‌طلبی‌ها می‌خواهد راه نشان دادن چهره واقعی، اهل تساهل و عظمت فرهنگی ایران را در پیش بگیرد. راهی که اگرچه هنوز تا مقصدش فاصله داریم اما اگر در قالب تمهیدی ملی پی گرفته شود، می‌تواند دستاورد بزرگی به همراه داشته باشد که همانا «پایان دادن به ایران‌هراسی کاذب» در دنیاست.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00