استان خوزستان سواحل بی نظیر دریایی دارد ولی به علت نبود برنامهریزی و سرمایهگذاری، تاکنون مورد بیتوجهی گردشگران قرار گرفته است.
به گزارش«سفر امروز» به نقل از مهر، استان خوزستان با سواحل زیبا و ظرفیتهای بینظیر خود در حوزه گردشگری دریایی، پتانسیلهای فراوانی برای جذب گردشگران دارد. به رغم ظرفیتها، تاکنون استفاده چندانی از جاذبههای گردشگری ساحلی این استان نشده و خوزستان سهم چندانی از گردشگری دریایی کشور ندارد.
این در حالی است که با برنامهریزی مناسب و توسعه زیرساختها، میتوان به رونق این بخش و جذب گردشگران بیشتر امیدوار بود.
مدیرکل دفتر فنی استانداری خوزستان در نشستی بر لزوم تقویت گردشگری دریایی در این استان تاکید کرد و گفت: گردشگری دریایی یکی از ظرفیتهای مهم خوزستان است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. برگزاری گشتهای دریایی برای مسافران نوروزی و معرفی جاذبههای بنادر خوزستان میتواند تجربهای خاطرهانگیز برای آنان ایجاد کند.
بهنام مریدی با اشاره به اهمیت رعایت نکات ایمنی در این زمینه افزود: مدیران شهرهای ساحلی باید تمهیدات لازم را برای جلوگیری از وقوع حوادث فراهم کنند تا خانوادهها در این سفرها دچار حادثه نشوند.
وی همچنین با اشاره به شرایط آبوهوایی زمستانی و بارشهای اخیر بیان کرد: با وجود همزمانی نوروز با روزهای پایانی ماه رمضان، پذیرایی از مسافران نوروزی در خوزستان اجتنابناپذیر است و باید تلاش کنیم تا خدمات بهتری به آنان ارائه شود.
جاذبهای نوظهور در آبادان
در همین راستا، مدیر بنادر و دریانوردی آبادان از بازدید بیش از ۱۶ هزار گردشگر دریایی از رود اروند با شناورهای رستورانی تفریحی از ابتدای بهمن ماه تاکنون خبر داد و گفت: گردشگران پس از سوار شدن بر شناورهای رستورانی، در یک گشت دریایی سه ساعته از مسیر اروند رود، از آبادان به جزیره مینو رفته و بازگشتند.
کامبیز مالکی زاده افزود: شناور رستورانی تفریحی با ظرفیت ۷۰۰ نفر، طول ۶۵ متر و عرض ۱۳ متر، بهعنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری دریایی، خدمات تفریحی و پذیرایی را برای مسافران فراهم کرده است.
وی همچنین به ارائه خدمات ایمنی همچون آموزش استفاده از جلیقه نجات، حضور یدککش و همراهی شناورهای مسافری اشاره کرد و گفت: این خدمات برای تسهیل سفر گردشگران و افزایش ایمنی آنان ارائه شده است.
مدیر بنادر و دریانوردی آبادان به شرایط ویژه این بندر برای استقبال از مسافران اشاره کرد و گفت: بندر آبادان دارای سالن مسافری مجهز با ظرفیت ۲۲۰ نفر، اینترنت، سیستم گرمایشی و سرمایشی و اسکله اختصاصی است که شرایط مناسبی برای توسعه گردشگری دریایی در منطقه فراهم کرده است.
توسعه گردشگری دریایی
سید محمد رضا موالیزاده، استاندار خوزستان، نیز در این زمینه اظهار کرد: خط ساحلی طولانی جنوب کشور از اروند تا مکران مورد توجه مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در سیاستهای توسعه دریامحور است. ما آمادگی کامل برای جذب سرمایهگذار در این حوزه داریم.
وی ادامه داد: در کنار اقتصاد دریامحور، توسعه گردشگری در استان خوزستان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. پیشنهاد ایجاد منطقه گردشگری در جزیره مینو نیز مطرح شده است که میتواند به جذب بیشتر گردشگران کمک کند.
استاندار خوزستان همچنین به اهمیت دیپلماسی گردشگری در حوزه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: این منطقه میتواند بستر مناسبی برای ایجاد دیپلماسی گردشگری باشد که لازم است در کنار توسعه بنادر مورد توجه قرار گیرد.