«سفر امروز» از جلسه تاثیرگذارترین فعالان بخش خصوصی گردشگری با صالحی امیری گزارش می‌دهد- ۱
حضور گسترده سرمایه‌گذاران، هتلداران و تشکل‌های گردشگری در نشست با وزیر/ حمزه‌زاده: تشکیل کمیته رفع موانع در وزارت گردشگری ضرورت دارد

نشست مشترک جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران، روسای تشکل‌های گردشگری، مدیران عامل گروه‌های هتلداری، سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه‌‎شنبه ۱۳آذر در هتل پارسیان آزادی برگزار شد.

به گزارش «سفر امروز» در این نشست که به میزبانی جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران برگزار شد و معاون گردشگری کشور، مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری و مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری نیز در آن حاضر بودند، وزیر گردشگری پس از سخنانی به صحبت‌ها، نقدها و نظرات گوش  داد تا دغدغه‌ها و مطالبات فعالان گردشگری در بخش خصوصی را رودررو با آن‌ها و به روایت خودشان دریابد.

 

لزوم ایجاد صندوق توسعه گردشگری و کمیته رفع موانع

رییس مجمع تشکل‌های گردشگری کشور و رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران، هدف از برگزاری نشست را بررسی وضعیت موجود گردشگری و سرمایه‌گذاری در این حوزه و ارایه راهکار برای رفع موانع و مشکلات عنوان کرد.

جمشید حمزه‌زاده گفت: همه اعضای خانواده بزرگ گردشگری اذعان دارند که این صنعت امروز در کشور به سبب دلایل مختلفی که عمدتا خارج از حیطه اختیارات وزارت گردشگری است، وضعیت مطلوبی ندارد. برای برون‌رفت از این وضعیت، باید برنامه‌ها و راهکارهای مختلف اندیشیده شود.

او توسعه صنعت گردشگری را در گرو ایجاد سازوکاری حامیانه دانست و افزود: برای این‌که گردشگری در کشور توسعه پیدا کند، باید به سمت ایجاد صندوق حمایت از توسعه گردشگری برویم؛ همه فعالان این آمادگی را دارند که سرمایه اولیه صندوق حمایت از توسعه گردشگری را بپردازند و در آن سهیم باشند و بتوانند کمکی کنند تا صندوق به کمک گردشگری کشور بیاید. صنعت گردشگری، صنعت بسیار بزرگی است و فعالان خودشان سرمایه‌گذاری می‌کنند و امیدواریم با کمک صندوق، بیمه گردشگری هم ایجاد شود.

حمزه‌زاده تصریح کرد که سرمایه‌گذاران و هتلداران برای تامین اعتبار بیمه گردشگری آمادگی کامل دارند.

رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در عرصه گردشگری تاکید کرد: با توجه به تعدد مشکلات موجود در بحث گردشگری، می‌طلبد که حتما یک کمیته رفع موانع در  وزارت گردشگری و با حضور نمایندگان بخش خصوصی ایجاد شود.

او همچنین در بخشی از سخنان خود در پاسخ به تاکید و.زیر بر لزوم توجه به استعدادهای گردشگری در ابوموسی، عنوان کرد که سرمایه‌گذاران هتلداران عضو جامعه هتلداران ایران برای سرمایه‌گذاری در ابوموسی از همین حالا آمادگی کامل دارند.

 

اهمیت حمایت از صنعت نوپای گردشگری کشور

سرمایه‌گذار گروه هتل‌های اسپیناس نیز در این نشست، گفت: در بسیاری از کشورها از هتل‌‌های چهار و پنج ستاره عوارض اخذ نمی‌شود، علت آن است که می‌خواهند کیفیت گردشگری را بالا ببرند؛ ولی در کشور ما هرکس که کیفیت کارش پایین‌تر باشد، معافیت دارد. نتیجه رویکرد این بوده که کسانی که هتل پنج ستاره دارند هم بخواهند که سه ستاره شوند تا گرفتار ارزش افزوده و مالیات نشوند.

امیری افزود: عموما در ابتدای سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران را تشویق می‌کنند که چند سال از پرداخت مالیات معاف هستند؛ اما برای هتل‌ها تنها ۵۰درصد تخفیف در نظر گرفته شده است که به آن هم عمل نمی‌شود. از سوی دیگر در زمان کرونا که در همه دنیا به هتلداران کمک‌های بلاعوض ارایه شد، در ایران این اتفاق نیفتاد و اگرچه گفتند دو سال مالیات اخذ نمی‌شود اما آن را هم دارند می‌گیرند.

او در ادامه گفت: برای هتلی که در ولنجک در حال ساخت است ۱۳۰ میلیارد تومان بابت انشعاب آب قبض صادر کرده‌اند. متاسفانه همکاری لازم با سرمایه‌گذاران صنعت هتلداری و هتلداران وجود ندارد. در حالی که گردشگری در کشور ما یک صنعت نوپا است و باید به آن کمک کرد. به نظرم اگر دولت به دنبال این است که شغل زودبازده در کشور ایجاد کند، بهترین راه این است که در صنعت گردشگری سرمایه‌گذاری شود. براساس آمارهای ارایه شده، هر گردشگری که به کشور بیاید سه شغل به ازای آن ایجاد می‌شود که صنایع دیگر در زمینه ایجاد اشتغال این‌قدر زودبازده نیستند.

 

فقدان طرح جامع گردشگری در مشهد

سرمایه‌گذار گروه هتل‌های هلیا و رییس جامعه هتلداران استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: باوجود اشتغال‌زا بودن هتل‌ها، بسیاری از همکاران در استان خراسان رضوی امروز در معرض ورشکستگی هستند و این در شان این واحدها و این صنف نیست.

محمود مادرشاهیان افزود: خراسان رضوی پتانسیل بالایی در حوزه‌های گردشگری زیارت و سلامت دارد. بیش از ۵۵ درصد واحدهای اقامتی کشور در خراسان رضوی است و من به عنوان نماینده هزار واحد صنفی مشکلات آنها را می‌گویم. بیش از ۲۵ سال است که مشهد به عنوان قطب گردشگری کشور طرح جامع گردشگری ندارد. براساس افق گردشگری ۱۴۰۴ ما دارای ۱۴۰ هزار تخت رسمی هستیم که باید با برنامه ۱۴۴۰، ۲۵۰ هزار تخت ایجاد شود. در این شرایط دستگاه‌های مختلف اجرایی هر روز موانعی برای فعالان و سرمایه‌گذاران هتلداری به وجود می‌آورند. این دستگاه از دارایی، شهرداری، بهداشت تا برق، آب، دامپزشکی و … را شامل می‌شوند.

او در ادامه عنوان کرد: گردشگری صنعت شده است اما سوال اینجا است که چرا هتلدار باید بیمه غیر صنعت پرداخت کند؟ از سوی دیگر لازم است که بروکراسی اداری کاهش یابد تا سرمایه‌گذار از عرصه هتلداری فرار نکند. یکی از چالش‌های سرمایه‌گذاران به محض ورود به ساخت هتل، الزام پرداخت هزینه‌های بالا برای اخذ پروانه است. امروز ۲۰۰ واحد هتل در دست ساخت داریم که به خاطر مشکل در دریافت تسهیلات تعطیل یا نیمه‌تعطیل هستند و سرمایه‌گذاران دچار آسیب غیرقابل جبران می‌شوند و اگر به کمک این‌ها نرویم واقعا سرمایه‌ای ملی از میان خواهد رفت.

رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسانم رضوی افزود: سرمایه‌گذاران خراسان رضوی آمادگی ساخت ۱۰۰ هتل سه، چهار و پنج ستاره را دارند اما شرط تحقق آن است که سرمایه‌گذاران استان برای دریافت تسهیلات در پیچ و خم بانک‌ها و مشکلاتی که برای آنها ایجاد می‌شود، نمانند.

در ادامه این نشست، مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره شرکت هتل‌های بین‌المللی پارسیان هم بر ضرورت ایجاد بسترها و زیرساخت‌های لازم برای رفع مشکلات تاکید کرد.

محمدعلی ابوطالبی طی سخنانی گفت: باتوجه به مسایل و مشکلاتی که در صنعت گردشگری کشور وجود داشته و با نظر به صحبت‌های وزیر محترم، به نظرم می‌توان با ایجاد بستر مناسب خروجی موردانتظار فعالان صنعت گردشگری را رقم زد و موجب توسعه این صنعت شد.

 

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00