مدیر میز ملی گردشگری عشایری ایران:
آموزش رکن مهم توسعه پایدار گردشگری عشایری کشور است

مدیر میز ملی گردشگری عشایری ایران با اشاره به ظرفیت گسترده جامعه عشایری کشور برای رونق گردشگری داخلی، گفت: آموزش مهمترین رکن در رشد و توسعه پایدار گردشگری عشایری است.

به گزارش «سفر امروز» به نقل از ایرنا، اسماعیل خسروانی اظهار کرد: مهمترین ویژگی گردشگری عشایری تجربه گرا بودن آن است و به همین دلیل در کنار سودمندی‌های بسیاری که به همراه دارد می‌تواند آسیب‌هایی نیز به محیط زیست و جامعه عشایری وارد کند.

او افزود: گروه‌های عشایری که به صورت بکر زندگی و کوچ می‌کنند، اگر بخواهند از این ظرفیت برای ایجاد گردشگری در کنار اقتصاد سنتی خود استفاده کنند، نیازمند دریافت مجوز و آموزش‌های حرفه‌ای هستند.

مدیر میز ملی گردشگری عشایری ایران ادامه داد: عشایر ایرانی ذاتا مهمان‌نواز هستند و پذیرش گردشگران تجربه‌گرا می‌تواند مفری برای درآمد پایدار آنها در کنار اقتصاد سنتی عشایری باشد اما این نیازمند شناسایی و ارائه آموزش‌های لازم است.

خسروانی یادآور شد: میز ملی گردشگری عشایر قوانین این گردشگری را تدوین و ارائه کرده است تا گردشگری در این بستر به صورت اصولی رونق یابد؛ به عنوان نمونه نحوه رفتار گردشگران در جامعه عشایری باید سنجیده باشد، بدون اجازه عکاسی نکنند و بر فرهنگ این جامعه اثرگذار نباشند.

عشایر ایرانی ذاتا مهمان‌نواز هستند و پذیرش گردشگران تجربه‌گرا می‌تواند مفری برای درآمد پایدار آنها در کنار اقتصاد سنتی عشایری باشد.

او گفت: مشکلات تنها مالی نیست بلکه به عنوان نمونه دانشگاه‌ها باید به صورت علمی و تخصصی در این زمینه پژوهش کنند و دستگاه‌های مرتبط نیز در زمینه شناسایی و آموزش علاقمندان به فعالیت در زمینه گردشگری عشایری همکاری داشته باشند.

 

تورهای گردشگری عشایری سه استان کشور تدوین شد

مدیر میز ملی گردشگری عشایری ایران گفت: ۱۰۵ ایل و صدها تیره عشایری در سراسر ایران زندگی می‌کند و ابعاد مختلف زندگی آنها از جمله معماری عشایری از جاذبه‌های گردشگری است.

او افزود: گردشگری عشایری در بسیاری از کشورها مرسوم است و مغولستان به عنوان نخستین کشور، سالانه از این حوزه میلیون‌ها دلار کسب می‌کند، در حالی که این کشور از دیگر جاذبه‌های تاریخی و میراثی بهره‌مند نیست.

خسروانی با بیان اینکه ایران با چنین تنوع قومی قابلیت کسب جایگاه نخست دنیا در گردشگری عشایر را دارد، ادامه داد: فعال کردن گردشگری عشایری کشور نیازمند آموزش، تهیه بسته‌های گردشگری، تسهیل در سفرهای داخلی و رفع موانع اخذ مجوز در این حوزه است.

او اعلام کرد: میز ملی گردشگری عشایری ایران بسته‌های گردشگری عشایری را در سه استان فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را تهیه کرده تا دفاتر خدمات گردشگری از آن استفاده کنند.

مدیر میز ملی گردشگری عشایری ایران یادآور شد: فارس با میزبانی از ۱۲ درصد جمعیت عشایری ایران، بیشترین ظرفیت را در این حوزه دارد و میزبان دبیرخانه میز ملی گردشگری عشایری ایران است.

خسروانی تاکید کرد: در شرایط کنونی کار کردن در زمینه رونق گردشگری داخلی اهمیت بالایی دارد و در غیر این صورت با نوعی از سونامی رکود در این زمینه مواجه می‌شویم.

او پیشنهاد کرد: تسهیل سفر کارکنان دولت، ارائه خدماتی از طریق سفر کارت و حمایت‌هایی از این دست، به رونق گردشگری داخلی در کشور کمک خواهد کرد که نیازمند همت مسوولان در سطح کلان است.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00