رئیس جامعه حرفهای تورگردانان ایران گفت: از ته آرزو میکنم کسانی که اخیر به عنوان تورگردان خارجی به ایران آمدند، کسانی باشند که در آینده تور به ایران بیاورند.
مصطفی شفیعی شکیب در گفتوگو با «سفر امروز» به پرسشی درباره دلیل عدم حضور و مشارکت جامعه تورگردانان ایران در گردهمایی «تورگردانان خارجی» در تهران با لحنی کنایی، اینطور پاسخ داد: دلایلش را بروید از آقای شجاعی [مدیرکل گردشگری خارجی وزارتخانه] سوال کنید.
او در پاسخ به این پرسش که برگزاری این رویداد که طبعا باید با رکنیت و محوریت جامعه تورگردانان اجرا میشد، آیا با تشکل ملی در میان گذاشته نشد، گفت: یک بار با ما مطرح کردند و ما به دو دلیل نپذیرفتیم. البته دلایل دیگری هم دارد که ضرورتی ندارد به آنها بپردازم. دلیل اول زمان برگزاری رویداد بود که از نظر ما زمان مناسبی نبود. چون همزمان شده بود با برگزاری رویداد ای.تی.ام (Arabian Travel Market). دلیل دومش هم این بود که وقتی این مساله مطرح شد ما در اوج مساله ایرانهراسی بودیم و هنوز بحثی در خصوص مذاکره ایران و آمریکا مطرح نشده بود. گرچه هنوز هم کشورهایی که به خاورمیانه توریست میفرستند، توصیه عدم سفر به ایران را از روی سایتهایشان برنداشتهاند.
او در پاسخ به این پرسش که گردهمایی «تورگردانان خارجی در ایران» را تا چه اندازه مهم و تاثیرگذار میدانید، گفت: زمانی که این موضوع مطرح شد، برداشت و باور ما در جامعه تورگردانان این بود که کسانی که میتوانند به ایران تور بفرستاند، از این پیشنهاد زیاد استقبال نخواهند کرد. این مساله را من در اسپانیا، آلمان، فرانسه و… پیگیری کردم و تقریبا به این نتیجه رسیدم که زمان، زمان مناسبی برای این رویداد نیست. به هر حال نیت همه ما این است که تو به ایران بیاوریم. امیدوارم اینهایی که آمدند کسانی باشند که در آینده تور به ایران بیاورند.
از شفیعی شکیب پرسیدیم که آیا معتقد است حضور این گروه از مهمانان خارجی در گرهمایی اخیر فاقد اهمیت و تاثیر لازم بر صنعت گردشگری ماست؟ او پاسخ داد: خواهش میکنم مرا وارد بحث چالشی نکنید. اهل فن و کسانی که اهمیت تور ورودی را درک میکنند و موقعیت آن را میشناسند، وقتی لیست اسامی مهمانان رویداد اخیر را میبینند، خودشان به نتیجهای که لازم است، میرسند. همانطور که گفتم، خدا را شاهد میگیرم که از ته دل آرزو میکنم اینهایی که به این گردهمایی آمدند، کسانی باشند که بعدا بتوانند تور به ایران بیاورند.