پیشکسوت صنعت گردشگری گفت: با توجه به اینکه گفته میشود برای اسکان نیروهایی که در شهرهای ساحلی در حوزه گردشگری جذب کار میشوند، مشکل وجود دارد، میتوان از کشتیهایی که فرسوده شدهاند اما امکانات لازم را برای زندگی دارند، استفاده کرد.
فریدون رئیسی دهکردی که بازرس جامعه حرفهای هتلداران هم هست، در حاشیه جلسه هیات مدیره این تشکل که هفته گذشته در جزیره کیش برگزار شد، به «سفر امروز» گفت: در جلساتی که اینجا در کیش داشتیم، دیدم فعالان و کارفرماهای گردشگری از هزینه بالای اسکان نیروهای کار در جزیره کیش میگویند؛ حتی نماینده دولت در گردشگری کیش یعنی معاون گردشگری جزیره هم بر این موضوع تاکید داشت که البته درست هم میگفت. هزینه مسکن در کیش بسیار بالاست و این مساله جذب نیروی غیربومی را دشوار میکند. بنابراین باید راهی برای حل این مشکل پیدا شود، چون این هتلها و تاسیسات که بر تعدادشان افزوده هم شده و بعد از این هم افزوده خواهد شد، به هر حال نیاز به نیرو دارند.
او در این باره افزود: من سالها خارج از کشور و در جاهای مختلف در حوزههای صنعتی هم کار کردهام، از جمله در شهرهای ساحلی و بنادر. میدانم در شهرها و مناطقی که زمین و مسکن گران است، جذب نیرو از خارج از آن شهرها هزینه بالایی دارد؛ چند سال پیش که به عنوان مهندس در عسلویه کار میکردم، رشد و توسعه صنعت در آنجا شتاب فزایندهای گرفته بود. وسعت کار روز به روز بیشتر میشد و نیاز به جذب نیروهای بیشتر داشتند. درست همین مشکل که حالا در کیش پیش آمده، آنوقت در عسلویه وجود داشت؛ نیاز به جذب گسترده نیرو و مشکل تامین مسکن آنها پیشنهادی دادم که اگرچه مورد استقبال فوری هم قرار گرفت اما از آنجایی که متاسفانه در کشور ما انجام امور اغلب قائم به فرد است و نه به اصول و ضوابط، با عوض شدن مدیر پروژه که از افراد شناخته شده و عضو یکی از معروفترین خانوادههای سیاسی کشور بود، آن پیشنهاد هیچوقت عملی نشد. حالا میتوان به این پیشنهاد در کیش فکر کرد.
رئیسی دهکردی توضیح داد: من در عسلویه پیشنهاد کرده بودم از کشتیهایی که در اثر گذر زمان کهنه شدهاند اما امکانات خوبی برای زندگی دارند، برای اسکان نیروها استفاده شود. یادم هست در اروپا کمپانیهایی بودند که کشتیهای بزرگ و مجهزی داشتند که هر کدام بیش از یکهزار اتاق داشت؛ استخر شنا داشت؛ حمام و سالن بزرگ داشت؛ در یک کلام، هر آن چیزی را که یک کارگر برای اسکان و زندگی در یک خانه نیاز داشت، آن کشتیها داشتند. به نظرم رسید که از آن کشتیها استفاده شود. یعنی به جای آنکه آن کشتیها را به طرف مسلخ ببرند تا مثلا سر از آتن دربیاورند و آنجا اوراقشان کنند و تکهپارههایشان را بفروشند، میتوان این کشتیها را کنار ساحل نگه داشت و با یک پل ارتباطی از آنها برای اسکان و زندگی نیروها استفاده کرد.
رئیس جامعه حرفهای هتلداران استان چهارمحال و بختیاری یادآور شد: این پیشنهاد برای همه بنادر میتواند قابل اجرا باشد، خصوصا برای جاهایی مانند کیش که زمین و مسکن گران است و تامین هزینه اسکان نیروها هزینه سنگینی را به سرمایهگذاران و کارآفرینان تحمیل میکند. امیدوارم تصمیمگیران به این موضوع فکر کنند، چرا که جزیره کیش بسیار بیشتر از این میتواند گسترش پیدا کند و توسعه این جزیره و همه مناطق آزاد کشور به هر حال به نیروی کار نیاز دارد.