نیازمند نگاه‌های تازه در وضع قوانین گردشگری هستیم/ سرعت توسعه گردشگری در ایران ضعیف است

عضو هیئت علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر آنکه اصولاً گردشگری فعالیتی است که با توجه به مسائل موجود در محیط قابل توسعه و البته قابل سرکوب است گفت: گردشگری تحت شرایط فرهنگی، اقتصادی اجتماعی قرار دارد و هر تغییری در این حوزه‌ها می‌تواند در گردشگری تاثیرگذار باشد در واقع می‌توان گفت هرچه قوانین به نفع گردشگری و برای تقویت آن وضع شود قطعاً با توسعه این حوزه همراه خواهد بود.

حمید ضرغام در گفتگو با خبرنگار «سفر امروز» به توسعه گردشگری در کشور همسایه ایران ترکیه اشاره کرد و افزود: ترکیه همانند ایران یک کشور مسلمان است اما همه شرایط و قوانین کشور به نوعی نظیم شده که در جهت جذب سرمایه‌های سرمایه‌گذاران و البته رفاه حال گردشگران باشد. در ایران نیز این نیاز احساس می‌شود که باید نگاه‌های جدیدی در وضع قوانین در حوزه گردشگری صورت گیرد و به اصطلاح چرخش‌هایی در قوانین صورت گیرد که آسایش و رفاه گردشگران در اولویت باشد. به خصوص باید در حوزه گردشگری بین‌المللی قوانین توسعه‌گر وضع شود.

این استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر دیپلماسی عمومی و روابط سیاسی ایران با سایر کشورها در توسعه گردشگری گفت: دیپلماسی عمومی از جمله محیط‌های موثر در تنظیم برنامه و اجرای آن در حوزه گردشگری است. اگر منظور از دیپلماسی عمومی ارتباط با سایر کشورها ارتباط دولت ایران با ملت‌ها و کشورهای دیگر است، باید بگویم که هرچه این ارتباط صلح‌آمیزتر باشد و البته با لبخند همراه باشد تاثیرگذارتر خواهد بود.

ضرغام با ارزیابی برنامه‌ریزی‌های انجام شده طی دو دهه اخیر در حوزه گردشگری گفت: هرچند معتقدم برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حوزه گردشگری نسبتاً خوب و مطلوب بوده و آن را مثبت ارزیابی می‌کنم اما سرعت توسعه گردشگری ضعیف است. این سال‌ها شاهد فعالیت عده‌ای از مشتاقان توسعه گردشگری بودیم که به آثار فرهنگی و اجتماعی گردشگری بیش از آثار اقتصادی آن توجه داشتند که البته این امر نیز نیکوست اما سرعت بهبود وضعیت گردشگری ضعیف بوده است و این مهم قابل تامل و تفکر است.

او در پاسخ به این سوال که اکنون در آستانه تشکیل دولت جدید پیشنهادات شما به عنوان کارشناس حوزه گردشگری برای توسعه گردشگر ورودی و حتی گردشگری داخلی چیست، گفت: بارها نظرات خود را به معاونت گردشگری و وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارائه داده‌ام و همواره تاکید دارم توسعه گردشگری باید با توجه به گردشگری رفاه خانواده و رفاه سالمندان جهت‌گیری شود. این امر باید در برنامه‌های وزارتخانه لحاظ شود. هرچند برخی از این جهت‌گیری‌ها در برنامه‌ها در نظر گرفته شده اما وزارتخانه میراث و گردشگری با انبوهی از سازمان‌های مرتبط با این حوزه درگیر است. حداقل ۶۰ سازمان و نهاد در برنامه‌ریزی و اجرای مصوبات حوزه گردشگری دخیل هستند، این در حالی است که وزارتخانه‌ای تحت عنوان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید همواره با این نهادها و سازمان‌ها بر سر اجرای برنامه‌ها و قوانین جدل و درگیری داشته باشد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: مجلس شورای اسلامی، قوه مقننه است و قانونگذاری را انجام می‌دهد در مجلس فراکسیون گردشگری زیر نظر کمیسیون فرهنگی فعالیت دارد هرچند فعالیت این مهم بسیار نیکوست و این نیاز را گوشزد می‌کند که باید گوش شنوا برای شنیدن صحبت‌های کارشناسان گردشگری مهیا شود اما نباید فراموش کرد که گردشگری در عین آن که یک فعالیت فرهنگی است اما ویژگی‌های خاص دیگری نیز دارد و مانند سایر فعالیت‌های فرهنگی نیست چرا که از هر حرکتش ممکن است منفعت و ضرر حاصل شود. اصطلاح معروفی وجود دارد که می‌گوید گردشگری همچون آتش است؛ می‌توان با آن غذا پخت می‌توان با آن همه جا را به آتش کشید.

او اظهار داشت: اگر شرایطی ایجاد شود که کارشناسان گردشگری بتوانند مستقلاً با نمایندگان خود در ارتباط باشند و آنها را از نظرات خود آگاه کنند قطعاً وضع قوانین در حوزه گردشگری مطلوب‌تر خواهد شد و موقعیت‌های مطلوبی پیش روی سرمایه‌گذاران و توسعه‌گران این حوزه باز خواهد شد. با تشکیل کمیسیون گردشگری در مجلس می‌توان راه را برای تحقق این مهم هموار ساخت.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00