رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران استان یزد در گفت و گو با «سفر امروز»:
جریان انتخاب وزیر گردشگری از مسیر اصلی خارج شده است/ مشکلات را همه می‌دانند، وزیر باید راه حل داشته باشد

بحث انتخاب وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این روزها داغ‌تر از هر زمان دیگری است و البته نقدهای جدی نیز به روند انتخاب وزیر مطرح شده است.

تعداد بالای گزینه‌های مطرح شده، وجود نام برخی از چهره‌هایی که نقدهای جدی به کارنامه و عملکرد آنها وارد است و البته وجود نام‌هایی که سابقه قعالیت حداقلی در حوزه‌های سه‌گانه وزارتخانه را دارند، از اهم نقدهای ذکر شده است.

لزوم داشتن برنامه عملی برای پیشبرد اهداف وزارت و نیز داشتن برش سیاسی و توان پیشبرد خواست‌ها و مطالبات سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از جمله نکاتی است که توقع می‌رود وزیر منتخب توان عملی کردن آنها را داشته باشد.

 

انحراف از مسیر از مسیر اصلی

سید ناصرالدین طباطبایی، رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران استان یزد، در خصوص بحث انتخاب وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به «سفر امروز» گفت: یکسری از روندها و فرآیندها ابتدای انتخاب وزرای آقای پزشکیان از سوی دولت و نمایندگان دولت چهاردهم مشخص شده است. اتفاقاتی نیز افتاد اما به نظرم این روند تا حدودی روند انتخاب از مسیر اصلی خارج شده است. در شرای کنونی تعدد بالای کاندیداها و این که بعضی از این کاندیداهای وزارت گردشگری حداقل‌های لازم را ندارند، مساله‌ساز شده شده است.

وی افزود: به هر روی برای مطرح شدن نام یک فرد برای وزارت باید یکسری شاخص‌های حداقلی گذاشت. کسانی که اطلاعات کافی در حوزه مربوطه نداشته، توان اجرایی لازم را ندارند و یا رزومه قبلی آنها نشان می‌دهد که بخشی از مشکلات کشور به عملکرد این افراد بر می گردد، نباید نامشان به عنوان گزینه وزارت مطرح می‌شد. کسانی که در دوره های گذشته در دولت و یا خارج از آن مسوولیت داشته و عملکردشان مناسب نبوده و بخشی از مشکلات امروز حاصل عملکرد این آقایان است نیز نباید نامشان به عنوان گزینه تصدی وزارت گردشگری مطرح شود.

 

شاخص‌های انتخاب وزیر گردشگری

رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران استان یزد، در خصوص شاخص‌های انتخاب وزیر گردشگری خاطر نشان کرد: در خصوص شاخص‌های انتخاب وزیر باید دقت داشت که لازم است وزیر گردشگری مدیر قدرتمندی بوده و ارتباطات موثری داشته باشد. در نظر داشته باشید که این بخش به خودی خود بخش ضعیفی است و با یکی از ضعیف‌ترین وزارتخانه‌ها با کمترین بودجه و امکانات مواجه هستیم. از سوی دیگر صنعت گردشگری کشور نیز به سبب اتفاقاتی که برایش در این سال‌ها افتاده، صنعتی است که در برابر رخدادهای بین المللی و برخی اتفاقات داخلی حساسیت بالایی دارد و از اتفاقات گذشته ضربه دیده است؛ لذا نیاز به حضور چهره‌ای قوی در مقام وزارت وجود دارد.

وی افزود: به نظرم باید کسی وزیر این حوزه شود که در دولت و حاکمیت دارای ارتباطات و سطح چانه‌زنی خوبی باشد و بتواند حق لازمه را از دولت و حاکمیت گرفته و قوانین لازمه را به مجلس برده و  بتواند مصوبه مربوطه را بگیرد. افزون بر این در حوزه گردشگری قوانین متعددی باقی مانده که روی زمین مانده‌اند و کسی نمی‌تواند آنها را اجرا کند.  با این تفاسیر تصدی وزیر ضعیف که ارتباطات موثر نداشته و یا کسی از او حرف شنوی نداشته باشد، دردی از صنعت گردشگری دوا نمی‌کند. درواقع کسی که نتواند با روسای مجلس و قوه قضاییه ارتباطات موثر و قدرتمند داشته باشد، نمی‌تواند برای فعالان صنعت گردشگری اقدام موثری انجام دهد و حق و حقوق فعالان را بگیرد.

 

لزوم شناخت حوزه و داشتن راه حلبرای حل مشکلات

طباطبایی ضمن اشاره به لزوم آشنا بودن وزیر با حوزه‌های مرتبط وزارت گفت: وزیر این حوزه باید سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را بشناسد و به صورت کلی با این سه بخش آشنایی کافی داشته باشد، مشکلات آنها را درک کرده و فرمولی برای رفع این مشکلات داشته باشد. این که  صرفا گفته شود تحریم‌ها باید برداشته شود، کافی نیست. مشکلات را همه می‌دانیم. باید روش و فرمول مشخص باشد. صنعت گردشگری ایران در بحران است و باید کسی روی کار بیاید که برای وضعیت بحرانی موجود نسخه‌ای داشته باشد. صرف این که بگوییم دولت این اقدامات را انجام داده و درها نیز باز شود و  سیاست خارجی هم بهبود یابد، این‌ها همه مواردی است که خودمان به آنها آگاه هستیم، اما باید مشخص باشد که فرمول وزیر منتخب برای عبور از مشکلات این بخش بحران‌زده چیست.

وی در خاتمه خاطر نشان کرد: با توجه به وضعیت تحریم‌ها، نبود بودجه‌های دولتی و با وجود بخش خصوصی ضربه خورده، وزیر باید برنامه داشته باشد و در مسیر انتخاب وزیر هم این که یک لیستی گذاشته شده و بعد هرکسی زور بیشتری داشت انتخاب شود، دردی را دوا نمی‌کند.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00