رئیس جامعه هتلداران استان تهران گفت: نباید با وجود جاذبههای متعدد گردشگری در کشور دچار توهم شویم که به راحتی میتوانیم در این حوزه کارآمد رفتار کنیم.
محمدعلی فرخمهر در گفتوگو با «سفر امروز» درباره انتخاب وزیر گردشگری در کابینه دولت چهاردهم گفت: گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی از حوزههای کلان و تاثیر گذار در اقتصاد و فرهنگ یک سرزمین به شمار میروند و کسی که قرار است بر مسند سیاستگذاری و تصمیمگیری بنشیند، باید با این حوزهها آشنا و مرتبط باشد.
او افزود: باید ضمن داشتن تخصص، سوابق مرتبط با این حوزهها را نیز در کارنامه کاریاش داشته باشد. البته باید پلهپله در این حوزه پیش آمده باشد تا با مشکلات و دغدغههای حوزه گردشگری و میراث فرهنگی کشور آشنا باشد.
فرخمهر با بیان این مطلب که دولت چهاردهم باید با همه توان در عرصه گردشگری و میراث فرهنگی گام بردارد، گفت: گردشگری از حوزه های پولساز و تاثیرگذار در جهان به شمار میرود. دولت میتواند از توسعه گردشگری به نفع کشور بهرهبرداری کند و خیلی زود در این حوزه به ارزآوری برسد.
او ادامه داد: باید کمیتهای متشکل از وزاری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، راه و ترابری، امورخارجه، همچنین شهرداری، نمایندگان تشکلهای مرتبط با صنوف گردشگری، میراث، صنایع دستی، راهنمایان تور و آژانسهای مسافرتی راهاندازی شود و این کمیته هر ماه جلسات پیوستهای برگزار کند تا از این طریق مشکلات و موانع موجود در حوزه گردشگری بررسی شود و براساس ظرفیت ها برای توسعه گردشگری کشور برنامه ریزی و کار عملیاتی صورت گیرد.
رئیس جامعه هتلداران استان تهران ادامه داد: نباید با وجود جاذبه های متعدد گردشگری در کشور دچار توهم شویم که به راحتی می توانیم در این حوزه کارآمد رفتار کنیم، برای توسعه در حوزه گردشگری باید اصل را برپایه واقع بینی گذاشت و باید با برنامه ریزی مسنجم در این حوزه کار کرد.
فرخمهر گردشگری را «حوزهای پولساز» توصیف کرد که «توسعه رشد تمام حوزهها» را دربر خواهد داشت. او گفت: به صورت مستقیم ۱۲۰ صنف از توسعه گردشگری سود میبرند و با توسعه گردشگری بخشی از مشکل اشتغال در کشور برطرف میشود.
رئیس تشکل هتلداران استان تهران افزود: اگر ما ادعا داریم که ایران یکی از هدفهای گردشگران خارجی است، باید تلاش کنیم سفر را برای آنها آسان و دلپذیر کنیم. متاسفانه همواره مسائل سیاسی و اجتماعی دامن گردشگری ایران را گرفته است و اجازه رشد به گردشگری بینالمللی را در ایران نداده است. باید در گام نخست این مشکلات را برطرف کنیم.
فرخمهر ادامه داد: باید از سختگیریهایی که مانع ورود گردشگر به کشور میشود کاسته شود. اگر بتوانیم در چارچوب مشخصی با گردشگران خارجی رفتار کنیم، آن زمان میتوانیم در عرصه بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
او با اشاره به سهم عربستان در جذب گردشگران خارجی گفت: کشور عربستان مقصد نخست گردشگران مذهبی را در جهان به خود اختصاص داده است. این کشور اما به این جایگاه بسنده نکرده و امروزه با توسعه امکاناتش در حوزه گردشگری، پای گردشگران دیگر را نیز به این کشور باز کرده است و خیلی زود میتواند در سایر حوزههای گردشگری در جهان تاثیرگذار باشد و به جایگاه خوبی دست یابد.
فرخ مهر ادامه داد: باید امیدوار بود با روی کار آمدن یک وزیر خوب، برنامهریزی دقیق و کار عملیاتی، ایران در آینده بسیار نزدیک در عرصه ملی و بین المللی در حوزه گردشگری در میان ۱۰ کشور نخست جهان قرار گیرد.
او در پایان گفت: اگر در مسیر درست توسعه گردشگری قرار گیریم خیلی زود زمینه توسعه زیرساختهای گردشگری در کشور فراهم خواهد شد.