هادی حق‌شناس، اقتصاد‌دان در گفت‌وگو با «سفر امروز»:
مبنای نرخ هتل‌ها برای گردشگران خارجی باید دلار باشد/ تمرکز وزارت گردشگری بر امکانات نرم‌افزاری یک ضرورت است

یک اقتصاد دادن معتقد است که دریافتی هتل‌های ایران از گردشگران خارجی باید مطابق با روند رایج در تمام جهان و بر مبنای نرخ دلاری باشد.

هادی حق‌شناس در گفت و گو با «سفر امروز» ضمن تاکید بر لزوم دونرخی شدن هتل‌ها، گفت: بالاخره باید در داخل کشور از تجربه دنیا استفاده کنیم. چرخ را که نباید دوباره اختراع کرد. کافی است به شرایط دریافت هزینه هتل‌ها در همین کشور همسایه یعنی ترکیه دقت کنیم. ایرانیانی که به ترکیه می‌روند مبنای پرداخت هزینه‌شان براساس دلار است. این روند در تمام دنیا برقرار است و گردشگری در دنیا استاندارد خاص خودش را دارد. یعنی همان‌گونه که یک هتل تا پنج ستاره استاندارد جهانی خاص خودش را دارد، هزینه‌های هتل‌ها نیز استاندارد خودشان را دارد.

این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه که برای گردشگر خارجی در ایران یک مزیت است، هزینه هتل نیست، بلکه بقیه هزینه‌ها است. گردشگر خارجی در سفر به ایران می‌تواند از مزایای حمل و نقل ریالی، از هزینه‌ ریالی رستوران‌ها و از تماشای جاذبه‌های طبیعی کشور بهره‌مند شود اما هزینه‌های مربوط به هتل‌ها و صنعت هتلداری بحث دیگری است.

 

تاثیر نگاه دولت جدید بر آینده گردشگری کشور

باتوجه به این که دولت چهاردهم روی کار آمده و پیش‌بینی می‌شود که گشایشی در امور دیپلماتیک حاصل شود، امیدها به رونق گرفتن گردشگری ایران بیش از پیش شده است.

حق‌شناس در خصوص پیش‌بینی‌اش از وضعیت صنعت گردشگری ایران در دولت چهاردهم، ابراز داشت: صالحی امیری، وزیر گردشگری تجربه‌ای طولانی داشته و انگیزه‌های زیادی برای اعتلای گردشگری و میراث فرهنگی کشور دارد. وزیر جدید گردشگری همچنن کتب و مقالات بسیاری منتشر کرده و به مسایل فرهنگی ایران و کشورهای منطقه واقف است و آنها را می‌شناسد. آنچه که اکنون به عنوان موانع توسعه گردشگری در ایران وجود دارد، صرفا سخت‌افزاری نیست. درواقع چالش‌های صنعت گردشگری کشور مربوط به این نیست که، هتل، جاده یا امکانات مناسب در اختیار نداریم، بلکه به این مساله مرتبط است که همین امکانات زیرساختی موجود در ایران ضریب اشغال پایینی دارد.

این اقتصاددان ضمن اشاره به چهارفصل بودن ایران تاکید کرد: به نظرم باتوجه به این مزیت، تمرکز وزارت گردشگری باید بر فراهم کردن امکانات نرم‌افزاری برای سفر و تردد در ایران باشد. در دولت قبل در خصوص حذف ویزا اقداماتی انجام شد اما جریان گردشگری که مد نظر بود، شکل نگرفت. لذا به نظرم این امکانات نرم‌افزاری است که برای رونق گردشگری باید مورد توجه قرار گرفته و فراهم شود.

 

لزوم برقراری امکانات نرم‌افزاری

این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به مصادیق امکانات نرم‌افزاری مورد نیاز برای رونق گردشگری کشور، اظهار کرد: استفاده از خطوط هوایی مطمئن و برقرار شدن جریان تورهای بین المللی به سوی ایران می‌تواند راهگشا باشد. به هر روی ایران کشوری جذاب برای گردشگران خارجی است و آمدن گردشگران بین‌المللی می‌تواند برای کشور مهم باشد.

وی افزود: امروز در دنیا از هر ۱۰ شغل یک شغل مرتبط با صنعت گردشگری است اما در ایران چنین بستری را تاکنون فراهم نکرده‌ایم. به نظرم صالحی امیری در این زمینه شخص مطلعی است و امیدواریم که اولویت گردشگری ایران را به درستی تشخیص دهد و بتواند در این چهار سال تحولی در گردشگری ایران ایجاد کند.

این اقتصاددان ضمن اشاره به ظرفیت بالای گردشگری و تاریخی ایران گفت: معتقدم که اسم و جایگاه ایران در تاریخ به شکلی است که نیاز به معرفی ندارد و از تخت جمشید تا حافظ، فردوسی و مناطق بکر طبیعی و اقلیم چهار فصل، ایران را تبدیل به نامی آشنا در جهان کرده است. درواقع ایران نیازی ندارد که مثل برخی کشورهای منطقه تاریخ ساختگی برای خودش ایجاد کند و آثاری از این طیف را در موزه‌ها به نمایش بگذارد. به هر روی ایران به لحاظ آثار و ابنیه تاریخی در دنیا زبانزد است. آنچه که دولت باید انجام دهد به نظرم صرفا رفع کردن موانع گردشگری است و باد به لحاظ نرم‌افزاری تسهیلات ایجاد کنند. این‌که خطوط هواپیماهای خارجی بتوانند به ایران گردشگر آورده و ببرند بسیار اهمیت دارد و به نظرم باید این امر طرف توجه قرار گیرد.

 

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00