«سفر امروز» از نشست هتلداران با دبیر شورای عالی مناطق آزاد گزارش می‌دهد - بخش چهارم
رضوانی: ساخت هتل در قشم موانع زیادی دارد/ دولت از ظرفیت تشکل ملی هتلداران در مناطق آزاد بیشتر استفاده کند

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران منطقه آزاد قشم گفت: هزینه سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد از جمله در جزیره قشم بالاست و این به عامل بازدارنده‌ای پیش روی رونق گردشگری و ساخت هتل در قشم تبدیل شده است.

به گزارش «سفر امروز» عبدالباسط رضوانی در نشست هتلداران هیات مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران و روسای جوامع هتلداری مناطق آزاد با دبیر شورای عالی مناطق آزاد عنوان کرد: در اهداف اولیه از ایجاد مناطق آزاد، یکی از مزیت‌های این مناطق نسبت به سرزمین اصلی، طبعا قوانین متفاوت این مناطق بود که شرایط سرمایه‌گذاری را تسهیل می‌کرد؛ اما انگار این قوانین ملاک عمل قرار نمی‌گیرد. اگرچه این قوانین روی کاغذ موجود است اما طوری عمل می‌شود که انگار این قوانین دیگر برای مناطق آزاد وجود نداند.

او با انتقاد از هزینه بالای سرمایه‌گذاری در مطقه آزاد قشم، گفت: کسی که می‌خواهد در قشم هتل بسازد، همان ابتدا و قبل از آغاز عملیات اجرایی باید میلیاردها تومان برای مقدمات کار هزینه کند که بسیاری از این هزینه‌ها عملا توجیه ندارد. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت سرمایه‌گذار برای ساخت هتل در قشم رغبت داشته باشد.

رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران منطقه آزاد قشم افزود: مدام از مسئولان کشور می‌شنویم که باید از سرمایه‌گذار حمایت کرد تا اقتصاد رونق بگیرد. این حرف را در حوزه گردشگری هم زیاد می‌شنویم؛ اما آیا در عمل هم حمایتی می‌بینیم؟ روشن است که در عمل نه تنها حمایتی نیست بلکه مانع‌تراشی‌ها و تحمیل هزینه‌های اضافه سبب می‎شود سرمایه‌گذار از خیر هتل‌سازی بگذرد و برود سراغ عرصه‌ای دیگر. انتظار ما از دولت  این است که به این موضوع به طور ویژه رسیدگی کند. چون اگر می‌خواهیم گردشگری رونق پیدا کند و از این طریق رشد اقتصادی داشته باشیم، طبعا باید شرایط کار را برای سرمایه‌گذاران آسان‌تر کنیم. تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری خصوصا در مناطق آزاد کشور که با همین هدف ایجاد شدند، حتی بیشتر هم باید مورد توجه باشد. بنابراین از شورای عالی مناطق آزاد در این زمینه انتظار تدبیری راهگشا داریم.

رضوانی در ادامه افزود: منطقه آزاد قشم با همه ظرفیت‌هایی که دارد، هنوز هتل ۵ ستاره ندارد. دلیل آن چیست؟ آیا سرمایه‌گذار نداریم؟ معلوم است که داریم. مشکل این است که شرایط را برای سرمایه‌گذاری فراهم نکرده‌ایم. هتلداری صنعت دیربازدهی است و اگر شرایط سرمایه‌گذاری هم دردسرآفرین و وقت‌گیر و پرهزینه باشد، سرمایه‌گذار ورود نمی‌کند. باید مشوق‌ها و معافیت‌هایی در نظر گرفته شود که افراد برای ورود به عرصه ساخت هتل رغبت پیدا کنند.

عضو هیات مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران تشکل ملی هتلداران را «بسیار توانمند» توصیف کرد و گفت: جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران و تشکل‌های استانی و مناطق آزاد هتلداران جایگاه ویژه‌ای در صنعت گردشگری کشور دارند. انسجام این تشکل منحصر به فرد است و خانواده بزرگ هتلداری ایران، یکپارچه و با انسجام کامل و تعامل با تشکل ملی امور صنفی خود ر ا دنبال می‌کنند. جا دارد از این ظرفیت بخش خصوصی برای مناطق آزاد بیشتر استفاده شود.

او در این باره توضیح داد: توانمندی و کارآیی جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران اثبات شده است. رایزنی‌های این تشکل با  نمایندگان مجلس و سایر نهادها دستاوردهای بسیار خوبی را تاکنون به بار آورده است. همین رایزنی‌ها بود که نمایندگان فراکسیون گردشگری و بعد صحن علنی مجلس را قانع کرد که سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید وزارتخانه شود. همین‌طور پی‌گیری‌هایی که این تشکل در سال‌های گذشته انجام داده، بسیار ارزشمند بوده و توانسته به نفع صنف و به طور کلی به نفع رشد گردشگری باشد.  این‌ها نشان می‌دهد که دولت برای رفع مشکلات صنعت گردشگری در مناطق آزاد کشور باید بسیار بیشتر از گذشته از ظرفیت تشکل منسجم هتلداران استفاده کند.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00