«سفر امروز» نقشه‌راه صالحی امیری را بررسی می‌کند
حمایت از ذی‌نفعان، کاربستِ دیپلماتیک برای گردشگری و…/ نگاهی به برنامه‌های وزیر پیشنهادی

برنامه رضا صالحی امیری، وزیر مورد نظر دولت چهاردهم برای وزارت میراث فرهنگی، منتشر شده است. در این برنامه به اهمیت حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شناسایی ظرفیت‌های این سه حوزه به شکل ویژه تاکید شده است.

به گزارش «سفر امروز» برنامه وزیر پیشنهادی در حوزه میراث فرهنگی تاکید زیادی بر روی حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان مولفه‌ای غیرقابل جایگزینی در بین همه ایرانیان دارد. همچنین برنامه وی در حوزه گردشگری نیز معطوف به «حمایت متعهدانه و پایدار از گردشگری از سوی همه ذی‌نفعان به وبژه از طرف دولت و بخش خصوصی» است. متن این برنامه ضمن اشاره به ظرفیت‌های بالقوه و جاذبه‌های گردشگری ایران، بر لزوم تغییر رویکردهای مدیریتی جهت بهره‌گیری از روش‌های توسعه پایدار و استفاده موثر از ظرفیت جاذبه‌های تاریخی و طبیعی کشور تاکید دارد.

در حوزه صنایع دستی نیز صالحی امیری در برنامه‌اش بر این نکته تاکید داشته که ایران یکی از غنی‌ترین گنجینه‌های صنایع دستی جهان را دارا است و می‌تواند به عنوان شاهراه اقتصاد هویت بنیان، صنعت، فرهنگ و هنر را در یکدیگر ادغام کند. وی همچنین صنایع دستی را در حکم سفیر فرهنگی ایران دانسته که آداب و رسوم کشورمان را با صدای رسا به گوش جهانیان می‌رساند.

 

اولویت‌های صالحی امیری در حوزه گردشگری

در بخش گردشگری برنامه صالحی امیری متمرکز بر استفاده موثر از ظرفیت شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری به منظور گشودن گره‌های مهم در درون دولت و در مسیر بخش گردشگری است.

این برنامه همچنین حمایت از تشکل‌های حرفه ای و قانونی بخش خصوصی، تمرکز جدی و پیگیرانه بر توسعه گردشگری خارجی و داخلی، استفاده از دیپلماسی برای گشایش بین‌المللی، فعال کردن اقتصاد دیجیتال در حوزه گردشگری و توسعه گردشگری دریا پایه خصوصا در سواحل جنوبی و منطقه مکران را مورد تاکید قرار داده است.

افزون بر این صالحی امیری در برنامه خود اجرای سند راهبردی توسعه صنعت گردشگری، توجه به گردشگری مذهبی و پیگیری ویژه به منظور قرار گرفتن بخش گردشگری به عنوان پیشران اقتصاد در کشور را مورد توجه قرار داده است.

 

اولویت‌های برنامه در حوزه میراث فرهنگی

برنامه صالحی امیری نشان می‌دهد که اولویت او در حوزه میراث فرهنگی مبتنی بر اهمیت و توجه بیشتر به انجمن‌های مردم‌نهاد و معرفی بیشتر ظرفیت‌های این حوزه و آگاهی بخشی مردمی است.

برنامه وزیر پیشنهادی همچنین بر ضرورت توجه به مقوله آموزش و پژوهش چند رشته‌ای در حوزه میراث فرهنگی جهت تقویت بدنه کارشناسی و ایجاد ظرفیت لازم برای جذب نیروهای متخصص تاکید دارد.

این برنامه همچنین توجه به بناهای مشاهیر ایران در خارج از کشور، توسعه همکاری و تعامل سازنده فرهنگی با کشورهای منطقه خصوصا در مورد پرونده‌های مشترک میراث جهانی ملموس و ناملموس را مهم ارزیابی کرده است.

مردمی کردن مقوله حفاظت از میراث فرهنگی، معرفی علمی میراث فرهنگی در سطح ملی و جهانی، ارتقای کیفی موزه‌ها و تبدیل ساختمان‌های میدان مشق به موزه‌های ملی ایران، استفاده از فناوری‌های جدید در مرمت آثار تاریخی، ارتقای کمی و کیفی پایگاه‌های میراث ملی و جهانی و مبارزه ساختاری با قاچاق میراث فرهنگی، از دیگر نکات برجسته برنامه صالحی امیری در حوزه میراث فرهنگی است.

در نهایت وزیر معرفی شده برای وزارت میراث فرهنگی، پیشگیری فعالانه از تخریب میراث فرهنگی در جریان پروژه‌های عمرانی، دیجیتالی کردن نقشه‌های عرصه و حریم، اجرای برنامه نهضت بازنگری حرایم آثار تاریخی و جبران حقوق مالکانه مردم را نیز در برنامه خود مد نظر قرار داده است.

 

اولویت‌های برنامه در بخش صنایع دستی

پیگیری اجرای سند توسعه ملی و اجرای کامل قانون حمایت از اساتید و هنرمندان صنایع دستی، سرتیتر اقدامات مد نظر صالحی امیری در حوزه هنرهای سنتی کشور است.

همچنین ساماندهی بخش ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی، مشارکت با بخش خصوصی در اجرای طرح‌های راهبردی ایجاد بازارچه‌ها، ایجاد پایانه صادراتی صنایع دستی و رفع موانع تولید این حوزه، از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده در برنامه وزیر است.

در این برنامه بر اجرای نهضت ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی و شهرک‌های صنایع دستی نیز تاکید شده است.

گفتنی است به تازگی اعضای فراکسیون گردشگری برنامه‌های رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مورد بررسی قرار داده و پس از بحث و گفت‌وگو نقطه نظرات خود را برای بهبود این برنامه مطرح کردند و به همین دلیل می‌توان انتظار ایجاد اصلاحات و یا اضافه شدن بندهایی به برنامه مورد اشاره را داشت.

 

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00