استان خوزستان به سبب هم مرزی با کشور عراق و فراهم بودن امکان سفر دریایی به این استان از طریق مرز آبی ظرفیتهای قابل توجهی در حوزه گردشگری و خصوصا گردشگری درمانی دارد.
به گزارش «سفر امروز»، همزبان بودن بخشهای جنوبی استان خوزستان با کشورهایی نظیر عراق، امارات متحده عربی و کویت از یک سو، ارزان بودن خدمات گردشگری و درمانی در ایران از سوی دیگر و در نهایت نزدیک بودن استان خوزستان به عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس، پتانسیلهای بالایی را در زمینه گردشگری تفریحی و درمانی برای این استان ایجاد کرده است.
وجود بنادر و فرودگاهها، امکان سفر گردشگران بینالمللی به خوزستان را تسهیل کرده و البته برخورداری این استان از کلینیکها و درمانگاههای مجهز و پزشکان حاذق ظرفیت ویژهای را در زمینه توسعه گردشگری درمانی و درآمدزایی ارزی برای کشور از این محل فراهم کرده است.
ظرفیتهای ویژه گردشگری درمانی خوزستان
عبدالحمید حرمتی، رییس جامعه هتلداران استان خوزستان در خصوص ظرفیتهای گردشگری و خصوصا گردشگری درمانی استان خوزستان به «سفر امروز» گفت: خوزستان باتوجه به هممرز بودن با کشور عراق و نیز به سبب نزدیکی آبادان و خرمشهر با شهر بصره، پتانسیل ویژهای در حوزه گردشگری و گردشگری درمانی دارد. نزدیکی دو کشور به گونهای است که گردشگر درمانی عراقی این امکان را دارد که صبح به خرمشهر یا آبادان رفته خدمات درمانی مورد نظر خود را دریافت کرده و شب به کشورش بازگردد. در صورت نیاز به اقامت نیز، امکان دریافت توامان خدمات درمانی و گردشگری وجود دارد و خدمات هتلداری نیز در شهرهای مختلف استان خوزستان ارایه میشود. در سالهای اخیر در جهت بهبود ارایه خدمات گردشگری در خوزستان، ۶ هتل جدید در اهواز ساخته شده است. همچنین تعداد دیگری هتل نیز در حال ساخت است که می تواند به ظرفیت بخش اقامتی استان اضافه شود. به هر روی شهر اهواز از جمله کلانشهرهای کشور است و تعداد زیادی پزشک و متخصص در این شهر مستقر است و کلیلنیکها و خدمات درمانی قابل توجهی نیز در شهر وجود دارد که در سالهای اخیر پیشرفتهای مطلوبی داشتهاند و به واقع در این بخش پتانسیلهای بالایی داریم.
وی افزود: از سوی دیگر چیزی بین ۳۵ تا ۴۰ درصد مردم خوزستان، زبان عربی زبان بومیشان است و به راحتی با گردشگران عراقی ارتباط برقرار میکنند. کسب و کارها و نیروهای حمل و نقل در منطقه هم عموما زبان عربی آشنا هستند و گردشگر عادی یا درمانی که از عراق یا کشورهای حاشیه خلیج فارس به خوزستان میآید، دچار مشکلات زبانی نخواهد شد. افزون بر این خوزستان مرز آبی نیز داشته و از بندر خرمشهر و آبادان میتوانیم با کویت ارتباط داشته باشیم و به نظرم جذب گردشگران کویتی به خوزستان میسر است و گردشگران هم به شکل دریایی و هم هوایی میتوانند راهی خوزستان شوند. خوزستان چهار فرودگاه در شهرهای اهواز، دزفول، آبادان و بهبهان دارد که دو فرودگاه آبادان و اهواز بینالمللی هستند و از این حیث خوزستان پتانسیل ویژهای در کشور دارد. برفی بودن کوهستانهای شمال خوزستان و شهر ایذه در زمستان و اقلیم بهاری بیشتر استان در طول زمستان، شرایط مناسبی را برای توسعه گردشگری در خوزستان رقم زده است و بنابراین از جمیع جهات این استان ظرفیتهای مناسبی در زمینه گردشگر دارد.
چالشهای گردشگری خوزستان
حرمتی در مورد چالشهای گردشگری استان خوزستان نیز گفت: یکی از چالشهای بزرگ هم در بخش گردشگری درمانی و هم گردشگری عادی، فعالیت گسترده واحدهای اقامتی غیرمجاز است. وجود این تعداد واحدهای اقامتی غیرمجاز مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی زیادی را ایجاد کرده است و به نظرم لازم است که دستگاههای نظارتی به این موضوع رسیدگی کنند.
وی افزود: بر اساس بررسیهایی که در جامعه هتلداران استان انجام دادهایم مشخص شده است که بسیاری از واحدهای اقامتی غیر مجاز در فضای مجازی و پلتفرمها، اقدام به ارائه رزرو اتاق میکند. در حال حاضر حداقل ۱۵ سامانه رزرو آنلاین اقامتگاه در حال فعالیت هستند که واحدهای اقامتی غیر مجاز نیز ارائه میدهند و درواقع مردم به اعتماد سامانههای رزرو آنلاین، از اقامتگاههای غیر مجاز خدمات دریافت میکنند. به نظرم با توجه به شرایط موجود از سوی وزارت گردشگری به صنعت هتلداری ظلم میشود. به هر صورت این وظیفه وزارت گردشگری و دستگاههای حاکمیتی است که به این موضوع رسیدگی کرده و با کمک پلیس فتا جلوی شرایط به وجود آمده را بگیرند.
رییس جامعه هتلداران استان خوزستان در پایان گفت: این که چگونه واحدهای اقامتی غیر مجاز به راحتی در سامانههای آنلاین رزرواسیون خدمات ارایه میدهند و برخوردی نیز با این مسئله صورت نمیگیرد، محل سوال است. به نظرم این مسئله تخلف بزرگی است که حاشیههای زیادی دارد و مشکلات عدیدهای به سبب فعالیت واحدهای اقامتی غیرمجاز ایجاد میشود و باید جلوی آن گرفته شود.