مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: ما اجازه نداریم روایت اصلی بناهای تاریخی را به سلیقه خودمان تغییر دهیم بلکه باید تلاش کنیم تا هر بنای فرهنگیتاریخی طرح محتوایی خود را داشته باشد.
به گزارش «سفر امروز» نشست خبری آیین بازگشایی شمس العماره، مستندنگاری و چیدمانی منتخب از قالیهای مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان در موزه مردمشناسی کاخ گلستان برگزار شد.لیلا خسروی مدیرکل موزهها، سیدمحسن میر مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد، محمدجواد اینانلو مدیر موزه ملی فرش ایران و تورج ژوله مدرس، مولف و محقق فرش دستباف ایران در این مراسم حضور داشتند.
آفرین امامی در ابتدای این مراسم گفت: ما اجازه نداریم روایت اصلی بناهای تاریخی را به سلیقه خودمان تغییر دهیم بلکه باید تلاش کنیم تا هر بنای فرهنگیتاریخی، طرح محتوایی خود را داشته باشد یعنی باید هر آنچه در طول تاریخ بر سر آن اثر آمده در نظر گرفته شود و چیدمانی که انجام میشود هویت اصلی بنا را تعییر ندهد و در کنار آن با روایت محوری اطلاعات بیشتری را در اختیار مخاطب قرار دهد.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان ادامه داد: روال اجرای طرح محتوایی از نظر زمانی کاری طولانی است و چیدمان و روایت فرشها در عمارت شمس العماره حدود یکسال زمان برد و از زمان طرح تا اجرا نیز زمان دیگری طول کشید. بعد از آن نوبت تخصیص اعتبار و هزینهها بود و بعد موزه را با همراهی اداره کل موزهها پیش بردیم تا موزه به موزهای تبدیل شود که هدف اصلی آن معرفی بهتر فضا است.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان در ادامه بیان کرد: مخازن زیاد با فضای نمایشی کم در برخی مجموعههای فرهنگیتاریخی باعث میشود نتوانیم فضا را به خوبی برای روایت درست آثار فراهم کنیم. سه سال پیش علی دارابی (قائممقام وزیر میراثفرهنگی کشور) از ما خواست تا موزهها از شیمحوری به سمت روایتمحوری رفته و ما هم همین روال را پیش گرفتیم.
او افزود: درباره شمس العماره نیز تا زمانی که این اتفاق بیفتد فرصتی است که این فضا نمایشگاه فرشهای کاخ گلستان شود. اگر ابعاد فرشها بزرگ باشد به صورت تکاثر عکسهایشان در چادرخانه به نمایش درخواهد آمد. افتتاح این موزه بهانهای شد که فرشهای کاخ گلستان دیده شود. مستندنگاری و عکاسی این فرشها را توسط حبیب میری شروع کردیم تا کاتالوگ خوبی از این فرشها تهیه شود و در معرض نمایش قرار بگیرد.