در مراسمی با حضور فعالان و صاحب‌نظران حوزه گردشگری کشور
کتاب «هتلداری نوین» رونمایی شد/ کتابی برای فرارَوی از تاکتیک‌های سنتی هتلداری

کتاب «هتلداری نوین» تالیف مشترک جمشید حمزه‌زاده  و ساجده‌سادات شمس نجفی رونمایی شد.

به گزارش «سفر امروز» این کتاب که نشر مهکامه به تازگی آن را منتشر کرده، عصر سه‌شنبه ۱۰ مهر با حضور جمعی از صاحب‌نظران و فعالان حوزه گردشگری در هتل هما تهران رونمایی شد.

جمشید حمزه‌زاده در مراسم رونمایی از این کتاب گفت: امروز دنیا در ابعاد مختلف در حال تغییر است و این تغییرات را در علوم و فنون و سبک زندگی و خدمات‌رسانی به مردم نیز مشهود است. طبعا این تغییرات را در صنعت هتلداری و مهمان‌نوازی نیز شاهد هستیم. امروز علایق و سلیقه مسافران تغییر کرده و این اقتضا می‌کند که در سبک مدیریت هتل‌ها هم تغییراتی حاصل شود.

او افزود: به اقتضای تغییراتی که در سطح جهان شاهد هستیم، هتل‌ها و شیوه‌های هتلداری هم باید کارآمد و به روز شود. سبک هتلداری در کشور ما عمدتا سنتی و قدیمی است و این شیوه مدیریتی را در بیشتر هتل های ۱ تا ۳ ستاره شاهد هستیم و این شیوه عملا بر میزان رضایتمندی مسافران تاثیر می گذارد.

ریاست جامعه هتل داران ایران افزود: شیوه هتلداری نوین که امروزه در کشور ما هم شکل گرفته می تواند نیاز همه مسافران را پاسخ دهد و هتل داری ما را با علم و صنعت روز تطبیق بدهد. جای بسی خوشخالی است که رشته هتلداری نوین در بیشتر دانشکده های گردشگری ایران راه اندازی شده است و شیوه مدیریتی جدید در بیشتر هتل های جدید و زنجیره ای جدی گرفته شده است.

او افزود: در هتلداری نوین مسایلی مانند این‌کهخ سبک هتلداری به چه شکل باشد، مدیریت هتل از چه سطح سواد و دانشی در این حوزه برخوردار باشد و… بسیار اهمیت دارد. در هتلداری نوین این ضرورت وجود دارد که ساختار مدیریتی هتل‌ها از حالت ایستایی به پویایی بدل شود. باید قبول کرد با ساختار مدیریتی سنتی هیچ هتلی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز مسافران باشد.

حمزه‌زاده افزود: در این شیوه مدیریتی باید تمام پرنسل هتل‌ها در مقاطع مختلف سال آموزش کاربردی ببینند. همچنین باید شرح وظایف پرنسل هتل‌ها مشخص باشد. شیوه بازاریابی هتل‌ها باید تغییر کند. هتلداری امروز با تکنیک‌های سنتی به بن‌بست می‌رسد. در شیوه نوین راهکارهایی روزآمد ارائه شده تا ضریب اشغال هتل‌ها افزایش یابد.

مولف کتاب «هتلداری نوین» با اشاره به روز شدن نرم افزارهای هتل‌ها گفت: ضرورت این وجود دارد که همه هتل‌ها نرم افزارهای خود را به روز کنند تا با این شیوه بتوانند به بهترین شکل هزینه‌ها را کنترل کنند. با این شیوه همواره می توان اموال هتل را کنترل کرد. همچنین به مسافران بهتر تسهیل داد. اگر همه هتل ها با این شیوه کار کنند، یک مسافر مثلا برای رزرو اتاق دچار سردرگمی نمی شود و پیش از سفر می تواند تمام پلان سفرش را بچیند.

حمزه زاده گفت: امروز دنیا به سمت هتلداری مدرن سوق پیدا کرده و هتلداری هوشمند و هتلداری سبز از گرایش‌های نوین این صنعت به شمار می‌روند. در هتلداری سبز توجه ویژه‌ای به بهره‌برداری درست از منابع طبیعی  و انسانی شده است. این شیوه هتلداری که به گردشگری پایدار توجه دارد، مانع از اصراف در منابع طبیعی و تولید زباله می‌شود. این شیوه هتلداری که اتفاقا با اقبال هم روبه‌رو شده شرایطی را فراهم می‌کند که کمترین آسیب به طبیعت برسد.

او با بیان این مطلب که هتلداری هوشنمد از انواع تکنولوژی‌های روز  که در صنعت هتلداری مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده می‌کند، این شیوه را سبب بهره‌‎وری هتل‌ها در بالاترین شکل خود دانست و یادآور شد که مسافران هم در این شیوه احساس رضایت بیشتری خواهند داشت.

حمزه زاده با بیان این‌که در این کتاب تلاش کردیم به همه این موارد بپردازیم، از ناشر کتاب تشکر کرد و گفت: نشر مهکامه در تمام این سال‌ها با انتشار تالیف‌ها و ترجمه‌هایی در حوزه گردشگری یک‌تنه تلاش کرده است منابع موردنیاز در این حوزه را در اختیار دانشجویان و فعالان گردشگری قرار دهد.

در ادامه ساجده‌سادات شمس نجفی، دیگر مولف کتاب، گفت: درس هتلداری نوین سال‌هاست به سرفصل دروس هتلداری اضافه شده است؛ از آن‌جا که ما در کشورمان منبع خاصی برای تدریس این درس نداشتیم، همراه با دکتر حمزه‌زاده تصمیم به تالیف این کتاب به عنوان یک منبع درسی گرفتیم. این اثر علاوه بر این‌که مورداستفاده دانشجویان قرار می‌گیرد، برای تمام کسانی هم که در این حوزه فعالیت می‌کنند، سودمند است.

او با تاکید بر این‌که یک هتل مدرن را نمی‌توان همجنان با شیوه‌های سنتی مدیریت کرد، گفت:  بر اساس سازمان‌دهی نوین می‌توان راندمان هتل‌ها را بالا برد و تعامل میان پرسنل و مسافران را بهبود ببخشد.

نجفی با بیان این‌که بازاریابی امروز در کل بدنه هتل جریان دارد و در هتلداری نوین با بهره‌برداری درست از خلاقیت می‌توان هتل‌های روزآمدتری داشت، گفت: یک مدیر هتل باید بتواند بهای تمام‌‎شده خدمات را به صورت صحیحح و دقیق محاسبه کند. امروز این محاسبات با بهره‌برداری از ابزارهای پیشرفته محقق می‌شود.

او افزود:به روزترین هتل‌های دنیا از بهترین تکلنولوژی‌ها برای بهره‌وری بهتر استفاده می‌کنند و ما برای این‌که بتوانیم خودمان را به هتل‌داری نوین دنیا نزدیک کنیم، باید هتل‌های مدرن دنیا را ببینیم و بتوانیم شیوه مدیریتی آن ها را بررسی کنیم. تمام این مباحث را در کتاب هتلداری نوین به آن پرداخته‌ایم و امیدوارم که مورد توجه فعالان این حوزه قرار بگیرد.

کتاب «هتلداری نوین» با نگاهی متفاوت و روزآمد به تمامی زوایای هتل از جمله نحوه مدیریت، ساختار منابع انسانی، شرح وظایف و عملکرد، حرکت به سوی هدف بر مبنای استراتژی‌های روز، بازاریابی و مشتری‌مداری و انواع فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به ویژه هوش مصنوعی، می‌کوشد بهره‌وری این صنعت را به حداکثر برساند. این کتاب می‌تواند در راستای پیشرفت و توسعه صنعت هتلداری در ایران، منبع مفیدی برای مدیران بخش گردشگری و هتلداری، دانشجویان این رشته و تمامی علاقه‌مندان به این صنعت باشد.

***

کتاب «هتلداری نوین» هفت فصل تدوین شده که عناوین آن عبارتند از «هتلداری نوین چیست؟»، «ساختار سازمانی»، «بازاریابی در هتلداری»، «مدیریت ارتباط با مهمان و مشتری مداری در هتلداری نوین»، «سیاست‌های قیمت‌گذاری و بهای تمام شده»، «مدیریت استراتژیک در صنعت هتلداری» و «فناوری در هتلداری نوین».

نشر مهکامه این کتاب را به قیمت ۱۹۸ هزار تومان از سوی روانه بازار کتاب شده است.

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00