ملاحظات امروز و فردای گردشگری ایران در گفت‌وگوی «سفر امروز» با عضو جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران
گردشگری در عصر هوش مصنوعی ملاحظات خودش را دارد/ سیاست‌های گردشگری کشور به کلی باید تغییر کند

ایران باوجود ظرفیت‌های بسیار بالا در حوزه گردشگری و برخورداری از جاذبه‌های شاخص، نتوانسته از پتانسیل‌های خود در این بخش بهره مناسب ببرد و رقابت منطقه‌ای در حوزه گردشگری را به کشورهای همسایه واگذار کرده است.

برای بررسی دقیق‌تر وضعیت و چالش‌های صنعت گردشگری کشور سراغ علی اکبر فکوری، رییس جامعه هتلداران لرستان رفتیم. او در گفت‌وگو با «سفر امروز» تاکید داشت که سیاست‌های کشور در قبال گردشگری باید عوض شود و باتوجه به شرایط کنونی اصلاحات جزیی به هیچ وجه پاسخ‌گو نیست. این فعال گردشگری معتقد است که صنعت گردشگری می‌تواند راه برون‌رفت از وضعیت اقتصادی نامطلوب کنونی کشور باشد و حتی در دهه آتی که هوش مصنوعی جهان را متحول خواهد کرد، گردشگری همچنان به عنوان صنعتی درآمدزا و قابل‌اتکا فعالیت خواهد داشت و می‌تواند در زمینه ایجاد اشتغال و درآمدزایی تعیین‌کننده باشد.

 

ریشه‌های عقب‌ماندگی گردشگری کشور

رییس جامعه هتلداران استان لرستان، ضمن تاکید بر ریشه‌ای بودن مشکلات صنعت گردشگری در ایران به «سفر امروز» گفت: همانگونه که مستحضر هستید از ابتدا تاکنون در کشور با صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت برخورد نشده است و با وجود ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در کشور وجود دارد، توانایی این که از این پتانسیل‌های بالقوه استفاده کنیم و بتوانیم و به لحاظ اقتصادی از ظرفیت‌های گردشگری بهره ببریم را کمتر داشته‌ایم. توجه داشته باشید که تمام کشورهایی که روی گردشگری به عنوان یک صنعت حساب کرده‌اند و از آن بهره‌برداری می‌کنند، توانسته‌اند ظرف مدت کوتاهی درآمدهای سرشاری از این بخش به دست بیاورند و باتوجه به اینکه در دل صنعت گردشگری عدالت اجتماعی وجود دارد، توانسته‌اند که این درآمد را بین مردم به صورت متساوی توزیع کنند. به هر روی زمانی که گردشگر وارد یک کشور می‌شود، فقط وارد هتل نمی‌شود و یا صرفا از جاذبه‌های دیدنی بازدید نمی‌کند، گردشگر از مغازه‌های شهر مقصد خرید می‌کند و در فضاهای مختلف اعم ازتفریحی و در سایر شاخه‌ها دیدن کرده و در آنها هزینه می‌کند و این جریان می‌تواند باعث شود که ابعاد مختلف جامعه محلی از این محل ارتزاق کند.

وی ضمن مقایسه صنعت گردشگری ترکیه و ایران و با تاکید بر استفاده نکردن از ظرفیت‌های داخلی کشور، گفت: کشور ترکیه در سال گذشته ۵۴ میلیارد دلار درآمد گردشگری داشت و امسال می‌خواهند این درآمد را به ۶۴ میلیارد دلار برساند. به نظرم توانایی یک کشور در گردشگری با بررسی میزان درآمدزایی مشخص می‌شود. درآمدهای ایران در حوزه گردشگری به هیچ وجه قابل مقایسه با درآمدهای ترکیه نیست و این در حالی که کشورهایی نظیر ترکیه و امارات متحده عربی به لحاظ ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری در جایگاهی به مراتب پایین‌تر از ایران قرار می‌گیرند. همین وضعیت گواه آن است که نوع سیاست‌های کشور در مورد گردشگری باید کاملا عوض شود.

 

حیاتی بودن تغییر سیاست‌های کلی گردشگری

صنعت گردشگری ایران با مشکلات بسیاری رو‌به‌رو است و در این شرایط به نظر می‌رسد صرف تغییر چند مدیر یا اصلاحات جزیی پاسخگو نباشد.

رییس جامعه هتلداران استان لرستان ضمن تاکید برلزوم تغییر سیاست‌های کنونی در حوزه گردشگری گفت: انجام اصلاحات برای حل مشکل گردشگری کشور کلا بی‌فایده است و این سیاست‌ها باید کلا دستخوش تغییر شود. به هر روی فروش نفت و گاز برای کشور همیشگی نیست و روزی این منابع به پایان می‌رسند و لازم است که جایگاه و درآمدهای گردشگری را ارتقا دهیم.

وی افزود: چنانچه قصد داریم در آینده کشوری مترقی و دارای اقتصادی پویا باشیم، صرف‌نظر از اینکه جایگاه کنونی صنعت کشور در کجا قرار دارد، باید با این دید وارد شویم که صنعت گردشگری ایران می‌تواند راه نجات و برون‌رفت از وضعیت اقتصادی کنونی باشد. کشورهای بسیاری در حوزه اقتصاد و گردشگری از ایران جلو هستند و باید تلاش زیادی داشته باشیم تا بتوانیم به آنها برسیم. این کشورها توانسته‌اند در حوزه گردشگری، اقتصاد و فناوری به جایگاه‌های بالایی برسند اما در حال حاضر با آمدن هوش مصنوعی دچار سردرگمی شده‌اند و رقابتی جدی برای استفاده از قابلیت‌های این فناوری در بخش‌های مختلف شکل گرفته است و ممکن است همین پیشرفت‌ها آینده مشاغل را دستخوش تغیرات جدی کند.

 

لزوم توجه مضاعف به گردشگری در دنیای هوش مصنوعی

این فعال صنعت گردشگری ضمن تاکید بر اهمیت گردشگری برای ایجاد شغل در دنیای تحت سیطره هوش مصنوعی گفت: تحت تاثیر این توسعه پرشتاب هوش مصنوعی در همه شاخه‌ها ممکن است خیلی از صنایعی که امروز در کشور فعال هستند، بی‌استفاده شوند و ممکن است به جایی برسیم که حتی پمپ بنزینی وجود نداشته باشد و خیلی از شغل‌ها تغییر خواهد کرد. در این شرایط اگر غافل بمانیم ۱۰۰ در صد در آینده دچار خسارت عظیمی خواهیم شد.

وی افزود: در آینده تحت تاثیر هوش مصنوعی به نظرم تنها بخشی که می‌تواند در زمان ورود گسترده این فناوری به جوامع بدون آنکه مشکلی برایش ایجاد شود فعال و پویا باشد، صنعت گردشگری است. درواقع صنعت گردشگری در چنین شرایطی می‌تواند فضا را به نفع مردم و اقتصاد کشور تغییر دهد. بنابراین این نیاز وجود دارد که در داخل کشور دیدگاه کلی به گردشگری تغییر کند و به نظرم با یک اصصلاحات سطحی هیچ اتفاق مثبتی در این حوزه نمی‌افتذ.

رییس جامعه هتلداران استان ارستان در پایان ضمن تاکید بر مشکلات متعدد موجود در بخش‌های مختلف گردشگری و لزوم برطرف کردن آنها، گفت: امروز شاهد آن هستیم که در بخش‌های مختلف گردشگری مشکل داریم.  تامین ناوگان هوایی مورد نیاز کشور و واردات هواپیما با چالش مواجه است، نوع نگاه به صنعت گردشگری مطلوب نیست و در بحث آموزش نیز ضعف‌هایی وجود دارد. به نظرم برای حل این مشکلات باید با یک تفکر بلند‌ مدت و برنامه‌ریزی کوتاه مدت، مسیر عبور از این وضعیت را مشخص کنیم.

 

پیام بگذارید

آخرین اخبار

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00